Belépés
Sütés nélküli puncskocka
... mázhoz:

1 Dr.Oetker puncsmáz

Továbbá:

15×25 cm -es forma folpackal bélelve

Elkészítése:


A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni.
Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük.
A babapiskótát összetörjük,3 - 4 db-ot vékonyabb csíkokra vágta...
2018-11-09 17:38:57
birsalmasajt
... (70 dkg cukor 1kg pépesített birsalmához)



Elkészítés

A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk. Egy fazékba feltesszük főzni, kevés vizet öntünk csak alá, mert egyrészt sűrűnek kell lennie, másrészt az alma is fog még levet engedni. Amikor a birsalma megfőtt, botmixerrel pépesítjük, ekkor lemérjük a püré sú...
2018-11-08 19:04:29
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém
... kihűlni.

A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzu...
2018-11-04 16:26:23
15 db sütés nélküli desszert...
... mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A ...
2018-11-03 15:36:13
Kati szelet
... hab.
Erre csokit reszelünk végül.

A hab hozzávalói:

3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor

A hab elkészítése: gőz fölött készül, nagyon fontos, hogy amikor feltesszük a vizet melegedni, rögtön tegyük rá az edényre fém tálban a hab hozzávalóit is, hogy fokozatosan melegedjen fel, és közben folyamatosan verjük habverővel. Amikor már nem cseppen ...
2018-10-29 11:20:59
Sajtgombócleves
... A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert - egy fazékban feltesszük főni.
A gombóc hozzávalóit - a tojásokat, a búzadarát, a lereszelt sajt ot, a margarint és a szódabikarbónát - összekeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd nedves kézzel diónyi ...
2018-10-22 15:47:35
Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével
... szerecsendió
1 ek vaj
1 csokor snidling
1/2 l étolaj (sütéshez)


Elkészítés

A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszer...
2018-10-22 14:29:29
Céklából készül a legfinomabb saláta!
... apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzáva...
2018-10-20 00:12:49
Vadas zsemlegombóccal
... sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszű...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... 2 dl tej
10-15 dkg liszt

petrezselyem


Elkészítés

A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alat...
2018-09-24 21:34:22
1 2 3 ............................175 176 ..............263 264 ...............350 351 352 
Címkék: legfinomabb saláta, mazsolával feltesszük, cukor elolvad, mazsola megduzzad, kakaóport hozzá, babapiskótát összetörjük, birsalmát megmossuk, magházakat kivágjuk, fazékba feltesszük, birsalma megfőtt, cukorral habosra, citrom levét, tejet feltesszük, habos tojáshoz, rumos vizet, mazsola megduzzadt, kakaóport hozzákeverjük, vizet melegedni, leveshez valókat, fazékban feltesszük, gombóc hozzávalóit, lereszelt sajt, birsalmákat megmossuk, céklát megmossuk, kevés forrásban, sóval salátaöntetet, apróra vágott, húsra tesszük, közben elfőtt, megpuhult húsokat, borsszemeket kiszedjük, zöldségekről ezután, hagymát megpucoljuk, egészet egyben, zsemlegombóccal, sajtgombócleves, szódabikarbónát, burgonyapürével, babérleveleket, összekockázott, felnegyedeljük, összedolgozzuk, csirkefalatok, összekeverjük, salátaöntetet, csomómentesre, belereszeljük, tojássárgáját, citromkrémhez, hozzákeverjük, visszatesszük, szerecsendió, citromkrémes, birsalmasajt, babapiskótát, tojásfehérje, ételízesítőt, folyamatosan, ledörzsöljük,
© 2013 TVN.HU Kft.