|
|
|
... megmosott és szeletekre vágott burgonyát, s annyi vízzel öntjük le, hogy az ellepje. Puhára főzzük. Főzés közben sót és finomra vágott kindzát adunk hozzá. Amikor a burgonya szétfőtt, leöntjük felvert tojással, s ha a tojás megkocsonyásodott, levesszük a tűzről.
Burgonya vajjal és túróval
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, (különösen újburgonyából ízl... |
2011-01-21 19:57:23 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj).
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kisodorni, megtölteni és hideg sütőbe tenni, 200 fokra állítani a sütőt, és rögtön sütn... |
|
2011-01-21 18:42:26 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéjat reszelünk rá. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
A vaníliapudingot felfőzzük az 5 dl t... |
2011-01-21 14:40:03 |
|
|
|
|
|
|
... kapor
só
szerecsendió
bazsalikom
majoranna
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát és a cukkinit, majd lereszeljük. A keletkezett levet leöntjük. Beletesszük a lisztet, amiben előzetesen elkevertük a szódabikarbónát, a felvert tojásokat, a fehérborsot, a fokhagymát és a préselt vöröshagymát. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöl... |
|
2011-01-21 13:15:16 |
|
|
|
|
|
|
... konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.
A túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemé... |
|
2011-01-21 10:36:48 |
|
|
|
|
|
|
... nagy edényben összekeverünk, hozzáadunk 7,5 deka átszitált lisztet, majd letakarjuk, fél órára meleg helyre állítjuk. Fontos, hogy a tészta a duplájára keljen. Hozzákeverjük a vajat, a 2 felvert tojást és a többi cukrot, majd lassan a többi átszitált lisztet, az ánizsmagot és a sót. A masszát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, tíz percig dagasztjuk, amíg megfelelő állagú lesz. A ... |
2011-01-21 08:44:57 |
|
|
|
|
|
|
Phaedrus: A szarvas és az ökrök
Egy szarvas, kit felvertek lombos rejtekén,
És életére tört a bősz vadászgyilok,
Vad félelmében egy majorba vágtatott,
S a marhaistállónak mélyén meglapult.
"Véged van - mondta egy ökör -, boldogtalan,
Biztos halál torkába dobtad most magad.
Emberhajlékra merted bízni életed?"
De az k... |
2011-01-20 21:21:04 |
|
|
|
|
|
|
... szendvicsbe is, finom zöldségekkel.
Az omlett - ahogy sok helyen írják omlette - a rántottától leginkább abban különbözik, hogy kevés liszt is van benne, illetve a felvert tojásfehérjétől sokkal könnyebb. Viszonylag hirtelen sül, és a hozzáadott finomságokat az utolsó pillanatban tesszük bele. Tálalás előtt a serpenyőben megfordítjuk, félbehajtjuk.
... |
2011-01-20 19:30:02 |
|
|
|
|
|
|
... tejben jól kiáztatott és kinyomott kenyérszelettel együtt szétnyomjuk. Megsózzuk, hozzáadunk egy csipetnyi borsot, 1 evőkanál lisztet, tojássárgáját, a vágott zöldpetrezselymet ... |
2011-01-20 16:03:23 |
|
|
|
|
|
|
...
A burgonyát héjában, forró sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, áttörjük vagy húsdarálón átdaráljuk. Az olajat vagy vajat a tojássárgájával elkeverjük. Elvegyítjük a burgonyamasszával, a felvert tojáshabbal, liszttel, szódabikarbónával és a nagy lyukú reszelőn megreszelt nyers almával. Megsózzuk. Kis, ovális alakú kotletteket készítünk. Forró zsírban aranysárgára sütjük. Hossz... |
2011-01-20 15:58:31 |
|
|
|
|