Belépés
Kövér: Magyarország megkülönböztetett figyelemmel kísérte és támogatta a kolumbiai békefolyamatot
... lakosságának gazdasági és társadalmi reintegrációját, és egyben hozzájárul a hőn áhított tartós békéhez Kolumbiában".
Hozzátette: az agrárerdészet, az édesvízi haltenyésztés, a fenntartható vidékfejlesztés területén a magyar szakemberek világszínvonalú munkát végeznek.
A projekt Kolumbia Putumayo tartományában a volt FARC gerillák valamint az általuk korábban ellenőrzés ...
2018-11-07 15:32:10
Az EP támogatja a fenntartható és versenyképes uniós akvakultúrát
... fejlesztési pénzek egyötödét az édesvízi haltenyésztésre kell fordítani. A dokumentum kimondja azt is, hogy az édesvízi akvakultúrára a tengeri akvakultúrától teljesen eltérő környezeti fenntarthatósági normákat kell alkotni.
A szövegből kiderül, hogy az EP fontosnak tartja az akvakultúrához kapcsolódó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység nagyobb uniós támogatását, k...
2018-06-13 17:12:17
FM: komoly gazdasági lehetőségek vannak Magyarország és Bosznia-Hercegovina között
... információcsere fontosságát, a képzések vagy közös kutatások formájában történő kétoldalú együttműködést.
A tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy közös cél a mezőgazdaság fenntartható fejlődésének biztosítása, valamint a kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerek előállítása olyan termesztési módokkal, amelyek nem jelentenek veszélyt a környezetre, így a bosnyák féllel...
2017-03-17 15:15:47
Élő bolygó jelentés: Drasztikus mértékben csökkentek az állatfajok populációi
... tevékenység hatására felgyorsult éghajlatváltozás.
"A jelentésből világosan kitűnik, hogy a globális gazdasági folyamatok teljes és haladéktalan átalakítására van szükség egy fenntartható, egyetlen bolygó erőforrásainak megfelelő mértékű termelői-fogyasztói magatartás eléréséhez" - foglalta össze Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.
"Ki kell venni részünket a b...
2016-10-27 07:03:43
WWF: Több mint 200 új fajt fedeztek fel a kelet-himalájai régióban
... fajt fedeztek fel.
A régió sokszínű állat- és növényvilágának megmentése érdekében a WWF aktívan támogatja a kelet-himalájai országok elmozdulását a terület sokmilliós lakosságát fenntartható módon kiszolgáló gazdaság felé. A szervezet szoros regionális együttműködést kezdeményez annak érdekében, hogy a Föld egyik legsérülékenyebb területén élő emberek a gazdasági ésszerűség ...
2015-10-05 10:01:30
Világkiállítás - A magyar pavilont naponta mintegy 1500 látogató keresi fel
...
A 2015. május 1-től október 31-ig tartó olaszországi világkiállítás központi témái az egészség megőrzése, a környezet védelme és a fenntartható fejlődés, mottója pedig a "Táplálni a világot, energiát adni az életnek".
Rétfalvi Flóra elmondta: Magyarország a vizek országa, 2015 júniusa ezért a víz hónapja a magyar pavilonban, az iható vizeink tisztaságát és a termálfürdői...
2015-06-14 16:12:14
Glattfelder: a halászati alapból biztosítható a magyar haltenyésztés fejlesztése
... veszélybe kerülhet, ezért folyamatosan és jelentős mértékben csökken a kihalászott tengeri halmennyiség. Az új közös halászati politikának jóval nagyobb figyelmet kell fordítania a fenntartható haltenyésztésre, vagyis az akvakultúrára, kiemelten pedig az édesvízi haltenyésztésre - hangsúlyozta.
A képviselő kitért arra, hogy az eredeti EP-tervezet szerint - a magyar halászat é...
2014-04-18 12:53:08
Királyaink még tudták, mit kell csinálni az árvízzel
Az áradó folyókkal öntözték az országot az Árpád-korban. A jól szervezett vízgazdálkodással az ország a talajjavító hatású folyami hordalékot is hasznosítani tudta, erre utalnak a Rábaközben valaha létezett sűrű csatornahálózat nyomai. Az ezeréves tudás most jól jöhet a klímaváltozás ellen.

A növényzet és a talaj még őrzi a hétszáz évvel ezelőtt pusztulásnak indul...
2013-06-10 07:08:48
Greenpeace: Magyarország számára is fontos az uniós halászati politika reformja
... értelmében harmadára kellene csökkenteni a halászati flották kapacitását, szigorúbban kellene ellenőrizni a flottákat, jobban kellene támogatni azokat, akik hagyományos módszerekkel, fenntartható módon halásznak, valamint bevezetnék a kifogott halak visszadobásának tilalmát. Utóbbi kapcsán megjegyezte: nem akarják növelni a piacot, a fogyasztást, de a jelenlegi mértékű pazarlás me...
2013-04-14 15:42:18
Támogatja a Greenpeace a fenntartható magyar édesvízi halászatot
...
A nemzetközi környezetvédő szervezet elképzelését a fenntartható haltermelésről és a partmenti halászat fejlesztéséről a szaktárca is támogatja az unió illetékes bizottságában.
A tengeri halászat korlátozása, annak fenntartható szabályozása mellett a haltermelés növelése és fejlesztése is a Közös Halászati Politika fontos eleme - emlékeztet a közlemény.
A VM egyetér...
2012-11-16 14:13:21
1 2 3 
Címkék: Kolumbia Putumayo, Sipos Katalin, Rétfalvi Flóra, Közös Halászati Politika, kolumbiai békefolyamatot, állatfajok populációi, kelet-himalájai régióban, magyar pavilont, halászati alapból, magyar haltenyésztés, uniós halászati, fenntartható magyar, édesvízi haltenyésztés, fenntartható vidékfejlesztés, magyar szakemberek, projekt Kolumbia, volt FARC, általuk korábban, édesvízi haltenyésztésre, dokumentum kimondja, édesvízi akvakultúrára, tengeri akvakultúrától, szövegből kiderül, akvakultúrához kapcsolódó, képzések vagy, tárgyalópartnerek egyetértettek, mezőgazdaság fenntartható, kiváló minőségű, bosnyák féllel, jelentésből világosan, globális gazdasági, régió sokszínű, kelet-himalájai országok, terület sokmilliós, szervezet szoros, gazdasági ésszerűség, egészség megőrzése, környezet védelme, fenntartható fejlődés, vizek országa, magyar pavilonban, iható vizeink, kihalászott tengeri, fenntartható haltenyésztésre, képviselő kitért, eredeti EP-tervezet, magyar halászat, áradó folyókkal,
© 2013 TVN.HU Kft.