Belépés
Víz világtalálkozó - OVF: tíz éven belül mindent modellezni lehet majd a vizekről
... folyóinkra", ezért területileg sok lehetőség már nincsen.
Közölte: helyette arra összpontosítanak, hogy a rendelkezésre álló technológiák segítségével minél megalapozottabb, fenntarthatóbb döntéseket hozzanak.
Kiemelte, hogy a sok és a kevés víz egyaránt probléma, továbbá a minőségre is figyelni kell.
A cél "kompenzálni és megelőzni", és van mit tenni, mert Magyar...
2019-10-10 22:02:32
Innovatív vállalkozásokat segít az agrárkamara és a Design Terminal
...
A NAK Tech Lab inkubációs program célja, hogy megtalálják helyüket a leginnovatívabb megoldások a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá tegyék az iparágat és a piacot.
Az október 3-án megjelent felhívás szerint a három hónapos programra induló innovatív vállalkozások jelentkezhetnek, a kiválasztott csapatok...
2019-10-03 11:57:45
Egyesülhet a Eurostar és a Thalys nemzetközi vasúttársaság
... ország között.
"A megállapodás az európai gyorsvasút-fejlesztés új korszakát jelezné" - mondta Guillaume Pepy, a mindkét társaságban többségi tulajdonosnak számító SNCF elnöke, a fenntarthatóbb mobilitás fontosságát hangsúlyozva.
Az Európai Bizottság februárban megakadályozta a német Siemens és a francia Alstom vasúti üzletágának egyesülését, mondván, az ellentétes lenne...
2019-09-30 13:41:28
Palkovics: megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa
... finanszírozás rendszeréről, Palkovics László kiemelte, hogy az orvosképzésben, ahol szorosan kapcsolódik az elméleti képzéshez a klinikai, gyakorlati képzés is,egy átláthatóbb és fenntarthatóbb finanszírozás szükséges.
Ez utóbbi különösen igaz az orvosképzésre, hiszen itt szorosan kapcsolódik az elméleti képzéshez a klinikai, gyakorlati képzés is, azonban ennek finanszírozásá...
2019-09-18 14:31:31
Önkormányzat 2019 - LMP: a párt teljesítette, amit vállalt
... megállapodást - tette hozzá a társelnök. Szerinte nem a pártjának róható fel az, hogy egyes helyeken mégsem jött létre együttműködés.
A megállapodások fontos része volt egy "zöldebb", fenntarthatóbb ország kialakítása - hangsúlyozta. Kijelentette: a klímaválság ügyét helyi szinten is kezelni kell.
Kendernay János azzal kapcsolatban, hogy Trócsányi Lászlónak a bővítés- é...
2019-09-10 14:12:04
Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása
... támogatást azok a vállalatok kaphatják, amelyek élen járnak Magyarországon a technológiai megújulásban, és példát mutatnak a gazdaságosabb, költséghatékonyabb, környezeti értelemben fenntarthatóbb gazdálkodásban - hangsúlyozta az államtitkár.
György László elmondta, hogy az elbírálás szigorú szabályok szerint történik. Megvizsgálják, hogy a projekt milyen új technológiát, elj...
2019-08-26 13:31:57
ITM: az elektromobilitás gyorsabb terjedését szolgálja a Jedlik Ányos Terv 2.0
... korszerű és piacbarát szabál...
2019-07-31 17:01:51
Tusványos - A gyorsvasutak fenntartható alternatívái lehetnek a repülésnek
...
Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kifejtette, az Európai Unió arra törekszik, hogy gyorsabbá és fenntarthatóbbá tegye a közlekedést, ennek egyik legfontosabb prioritása pedig a gyorsvasúthálózat fejlesztése.
Megjegyezte, az uniós tervek szerint 2050-re valamennyi tagország fővárosa között meg kell teremteni a gyorsvasúti összeköttetést.
A vasúttársaság vez...
2019-07-27 12:42:10
ITM: 180 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok a mobilitási hét rendezvényeikre
... között.
Weingartner Balázs kiemelte, az idei Európai Mobilitási Hét és Automentes Nap mottója a "Sétálj velünk",a szemléletformálássala biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre, a tisztább, fenntarthatóbb városi közlekedésre hívják fel a figyelmet.
Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényen a különböző közlekedési módok igénybevételét, a közlekedési ...
2019-06-06 13:52:00
Gyors klímavédelmi intézkedéseket sürgetnek a szakemberek
... hanem szállópor- és ózonkibocsátást is eredményez. A dekarbonizáció előnye, hogy egyszerre segítené a klíma védelmét és a közegészségügyi célok megvalósítását.
Az egészségesebb, fenntarthatóbb táplálkozás az üvegházgáz-kibocsátást is csökkenti, hiszen ha csökken a vöröshús-fogyasztás, akkor az élelmiszer-ellátás teljes üvegházgáz-kibocsátása akár 40 százalékkal is csökkenne, ...
2019-06-04 11:21:18
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Design Terminal, Egyetemi Klinikák Tanácsa, Jedlik Ányos Terv, Tech Lab, Guillaume Pepy, Európai Bizottság, Palkovics László, Kendernay János, Trócsányi Lászlónak, György László, Homolya Róbert, Európai Unió, Weingartner Balázs, Európai Mobilitási Hét, Automentes Nap, Autómentes Nap, párt teljesítette, elektromobilitás gyorsabb, gyorsvasutak fenntartható, rendelkezésre álló, leginnovatívabb megoldások, hazai agrárszektorban, október 3-án, három hónapos, kiválasztott csapatok, mindkét társaságban, fenntarthatóbb mobilitás, német Siemens, francia Alstom, ellentétes lenne, elméleti képzéshez, pártjának róható, megállapodások fontos, klímaválság ügyét, vállalatok kaphatják, technológiai megújulásban, elbírálás szigorú, projekt milyen, gyorsvasúthálózat fejlesztése, uniós tervek, gyorsvasúti összeköttetést, idei Európai, különböző közlekedési, dekarbonizáció előnye, klíma védelmét, közegészségügyi célok, összpontosítanak, elektromobilitás, versenyképesebbé, leginnovatívabb, vállalkozásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.