Belépés
LMP: a kormányfő ismertesse környezetvédelmi programját!
... intézményrendszert, amelyet maga vert szét az elmúlt tíz évben" - fogalmazott.
Az LMP politikusa szerint a miniszterelnöknek mindenekelőtt fel kell állítania egy klímaügyi és fenntarthatósági minisztériumot, majd meg kell erősítenie a nemzeti parkokat és a környezetvédelmi hatóságokat, továbbá széleskörű társadalmi egyeztetéssel valódi klímatörvényt kell alkotnia.
Schm...
2020-08-15 13:22:06
ITM: poszterpályázat indul "Fiatalokkal a fenntarthatóságért" címmel
... eljuttatott közleményében Boros Anita kiemelte: az ENSZ augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki.
A világnapnak, és ahhoz kapcsolódóan a szaktárca legújabb fenntarthatósági pályázatának is az a célja, hogy a fiatalok hallathassák a hangjukat, és megnyilvánulhassanak olyan fontos kérdésekben, mint a környezetvédelem vagy a fenntarthatóság - írták.
A álla...
2020-08-12 15:11:49
Koronavírus - Emmi: szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola
... április 7., szerda.
Az új tanévben tervezett témahetek: a "PÉNZ7" pénzügyi és vállalkozói témahét 2021. március 1-5. között, a Digitális Témahét 2021. március 22-26. között, a Fenntarthatósági Témahét 2021. április 19-23. között, az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap 2020. szeptember 25. (magyar diáksport napja).
A rendelet részletesen tar...
2020-08-12 07:10:43
Az MNB a magyar zöld kötvénypiac beindítását tervezi
... gyermekcipőben jár. Ilyen kivételnek nevezik a magyar zöld állampapír 2020. júniusi kibocsátását.
A magyarországi zöld kötvénykibocsátások beindulása hozzájárulhat az ország klíma-, fenntarthatósági és energiastratégiai céljainak finanszírozásához, és támogathatja az MNB által is szorgalmazott versenyképességi fordulatot - írták.
A vállalati, banki, esetleg önkormányzati...
2020-08-04 11:11:24
Mondelez: Magyarország részt vesz a fenntartható búzatermesztési programban
... piacvezető kekszterméke is fokozatosan átáll idéntől a Harmony búza felhasználására.
A Harmony-programban részt vevő gazdák prémiumot kapnak, amennyiben teljesítik a szigorú fenntarthatósági feltételeket. A gazdálkodóknak minimalizálniuk kell a környezeti terhelést, így mérsékelni a növényvédőszerek használatát, csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és a vízhasználatot, valam...
2020-08-03 15:42:42
Áder tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét a Tisza- és Szamos-szennyezésről
... felkelti az érdeklődését. Emellett reményét fejezte k...
2020-07-11 11:21:22
Rém hír: befagyasztják a nyugdíjat?
... kihívást jelent a gyorsan öregedő népesség: 2050-re az eltartott időskorúak aránya közel 50 százalékra emelkedik majd. Ennek fényében nem meglepő az inkább gyengének nevezhető 4,6-os fenntarthatósági pontszám.
A gyenge pontot a nyugdíjkorhatár jelenti: a tervezett enyhe emelés nincsen arányban a várható élettartam előrejelzett növekedésével. Stabilabb lehetne a rendszer, ha a...
2020-06-18 09:56:10
Varga Mihály: kétmilliárd forintos szállodafejlesztési pályázat indul
... színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása - ismertette Varga Mihály. Elmondta: szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat, a pályázat nagy hangsúlyt fektet a vendégek és a vendégéjszakák számának növelésére és a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentésére.
A program keretében 2...
2020-06-12 07:03:00
Krónika 4. rész (költségvetés, vezérszónokok)
... stratégiai szövetséget.
Azt mondta, hogy jövőre kevesebbet költenek az oktatásra, a jövő évi költségvetés vesztesei a pedagógusok maradnak.
Az ellenzéki képviselő szerint a fenntarthatósági szempontok mára teljesen lekerültek a napirendről, arra a kormány "bolsevista trükként" tekint.
Hohn Krisztina, az LMP-frakció másik vezérszónoka közölte, a kormány a helyi közö...
2020-06-10 14:01:57
MNB: hamarosan elindul Magyarország fenntartható tőkepiaci stratégiájának tervezése
... Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) részvételével zajlik majd, és a munkálatokba egy tanácsadói csoportot is bevonnak - olvasható a közleményben.
Az ország klíma- és fenntarthatósági tervei finanszírozási hátterének megteremtéséhez a bankszektor mellett a tőkepiac mobilizálása is szükséges. Az olyan pénzügyi eszközök, mint a zöld kötvények vagy éppen a zöld jelzál...
2020-06-09 09:51:32
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Európai Bizottság, Varga Mihály, Boros Anita, Digitális Témahét, Fenntarthatósági Témahét, Hohn Krisztina, Európai Újjáépítési, Fejlesztési Bank, kormányfő ismertesse, magyar zöld, fenntartható búzatermesztési, miniszterelnöknek mindenekelőtt, nemzeti parkokat, környezetvédelmi hatóságokat, fiatalok nemzetközi, szaktárca legújabb, fiatalok hallathassák, környezetvédelem vagy, egészségtudatos gondolkodás, rendelet részletesen, magyarországi zöld, ország klíma-, szigorú fenntarthatósági, gazdálkodóknak minimalizálniuk, környezeti terhelést, növényvédőszerek használatát, gyorsan öregedő, eltartott időskorúak, inkább gyengének, gyenge pontot, nyugdíjkorhatár jelenti, tervezett enyhe, várható élettartam, fenntarthatósági szempontokat, pályázat nagy, vendégéjszakák számának, szezonalitásból adódó, program keretében, pedagógusok maradnak, ellenzéki képviselő, fenntarthatósági szempontok, helyi közö, tanácsadói csoportot, bankszektor mellett, tőkepiac mobilizálása, olyan pénzügyi,
© 2013 TVN.HU Kft.