Belépés
Fokhagymával a hasi zsír ellen
... tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák.

A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi...
2020-05-21 17:27:34
Koronavírus - Ukrajnában a karantén ellenére is kinyithatnak a strandok
...
A tisztségviselő elmondta, hogy konzultáltak ebben a kérdésben az ukrán orvostudományi akadémia fertőző betegségeket kutató szakembereivel.
"A szakértők megerősítették, hogy a tengeri só és az ultraibolya sugárzás elpusztítja a koronavírus betegség kórokozóját, így Ukrajnában engedélyezhető a strandok megnyitása, éppúgy mint a világ többi országában" - mondta Ljasko. Ho...
2020-05-18 12:51:39
"Szuperimmunitásuk" révén tudják megbetegedés nélkül hordozni a koronavírust a denevérek
... SARS-CoV-2 eredeti hordozóinak a denevéreket tartják.
Ám míg ezek a kórokozók a denevérekre nézve ártalmatlanoknak tűnnek, addig az embereknél súlyos és gyakran halálos kimenetelű betegségeket okoznak - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
"A denevérek nem szabadulnak meg a vírustól, de mégsem betegednek meg. Azt akartuk kideríteni, hogy a MERS v...
2020-05-07 15:32:30
Koronavírus - Pew intézet: az amerikaiak a fertőző betegségeket tartják a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatn
... nincs jelentős különbség pártszimpátiák tekintetében sem. A megkérdezett republikánus szavazók 77 százaléka, a demokratákkal rokonszenvezőknek pedig a 82 százaléka tartotta a fertőző betegségeket a legkomolyabb fenyegetések közé tartozónak.
Az első kommentárok emlékeztetnek arra: elemzők már korábban megjósolták, hogy az új típusú koronavírus megjelenése és járványa megválto...
2020-04-14 07:05:01
Koronavírus - Az ukrán kormány meg akarja tiltani állampolgárainak, hogy elhagyják az országot
... biztosítsa számára azt a jogot, hogy ideiglenesen korlátozza vagy megtiltsa a külföldi állampolgárok és járművek Ukrajnába való belépését olyan országokból, ahol különösen veszélyes fertőző betegségeket regisztráltak, valamint megtilthassa az ukrán állampolgároknak a külföldre történő utazást.
A javaslat érzelmében azokat a személyeket, akik olyan országból érkeznek Ukrajnába...
2020-04-08 20:43:13
A spanyolnátha idején a korai és általános izoláció leszorította a halálozási arányt kutatók szerint
... Pambuccian professzor.
A tudós a spanyolnáthát és a megelőző intézkedéseket azért kutatta, hogy biztonságosabbá tegyék az általa vezetett citológiai labort, ahol olyan fertőző betegségeket vizsgálnak, mint a Covid-19. Kutatása eredményeit a héten megjelenő Journal of the American Society of Cytopathology folyóiratban publikálta.
Akárcsak ma, 1918-ban és 1919-ben sem gond...
2020-03-31 16:24:29
Mi a koronavírus?
... az elektronmikroszkópos képen látható burokba ágyazott fehérjetüskékről kapták, melyek a Nap koronájához hasonló alakzatot képeznek. A koronavírusok a megfázástól kezdve súlyosabb betegségeket okozhatnak, mint például a Közel-Keleti légzési szindróma (MERS) és a súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS).

A koronavírusok zoonózisok, azaz állatok és emberek között terjedhe...
2020-03-23 13:38:24
Koronavírus - Újabb halottak egy bajor idősotthonban, Ausztria 22 millió eurót különít el kutatásra, bezártak a
... A fiatalság önmagában nem jelenti azt, hogy nem lehet súlyos lefolyású a Covid-19 - mondta a Schwabing nevű müncheni városrészben működő klinika (München Klinik Schwabing) fertőző betegségeket gyógyító osztályának főorvosa, Clemens Wendtner, kiemelve, hogy a legfiatalabb betegük a húszas évei elején jár.
Az utóbbi napokban főleg fiatalok nem tartották be az egymás közötti köz...
2020-03-21 14:12:01
Korona vírus leírása
...
A koronavírus a lipidburkos RNS-vírusok közé tartozik. Széles körben elterjedt az emberek, más emlősök és madarak között, légúti, enterális, máj- és neurológiai betegségeket okozva.
- Tejedése: A vírus közvetlen kapcsolattal, cseppfertőzéssel terjed, például köhögéssel, tüsszentéssel, vagy a fertőzött felületek ...
2020-02-28 17:27:43
Koronavírus - hasznos információk
... új koronavírus, és hogyan védekezhetünk a fertőzéstől?

A vírus neve COVID-19, amelyet súlyos felsőlégúti megbetegedések kiváltó okaként azonosítottak Kínában. A légúti betegségeket okozó vírusok olyan csoportjába tartozik, melynek ismert tagjai a hétköznapi influenza, Súlyos Akut Légzési Szindróma (SARS) és a Közel ? Keleti Légzési Szindróma (MERS).

A vírus...
2020-02-15 00:03:06
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: American Society, München Klinik Schwabing, Clemens Wendtner, Súlyos Akut Légzési Szindróma, Keleti Légzési Szindróma, hasi zsír, karantén ellenére, fertőző betegségeket, legnagyobb nemzetbiztonsági, ukrán kormány, spanyolnátha idején, halálozási arányt, bajor idősotthonban, páclével együtt, pácolt fokhagyma, tisztségviselő elmondta, ukrán orvostudományi, szakértők megerősítették, ultraibolya sugárzás, koronavírus betegség, strandok megnyitása, világ többi, denevéreket tartják, denevérekre nézve, embereknél súlyos, megkérdezett republikánus, demokratákkal rokonszenvezőknek, legkomolyabb fenyegetések, első kommentárok, külföldi állampolgárok, ukrán állampolgároknak, külföldre történő, javaslat érzelmében, megelőző intézkedéseket, általa vezetett, héten megjelenő, megfázástól kezdve, súlyos akut, koronavírusok zoonózisok, fiatalság önmagában, legfiatalabb betegük, húszas évei, utóbbi napokban, egymás közötti, lipidburkos RNS-vírusok, vírus közvetlen, fertőzött felületek, vírus neve,
© 2013 TVN.HU Kft.