Belépés
Képző- és iparművészeti pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház
... és személyes megközelítésre is alkalmat ad.Ezeket az értelmezési, megközelítési módokat keressük a kortárs művészet eszközeivel" - fogalmaztak.
Pályázni képzőművészet kategóriában festészeti, grafikai, szobrászati művekkel vagy installációval lehet. Iparművészet kategóriában az evangélikus liturgiában használatos tárgyakat vagy azok terveit várják.
A pályázatra regisztr...
2019-11-19 12:22:40
A realizmus változásait járja körül a Nemzeti Galéria megújult állandó kiállítása
... célt szolgálják mások mellett Mednyánszky László, Bihari Sándor, Paál László, Fényes Adolf, Koszta József, Mészöly Géza vagy Deák-Ébner Lajos kiállított festményei is.
A 19. századi festészet nagy fordulata volt, amikor elkezdték ábrázolni a kor társadalmi valóságát, a szegénységet, a névtelen szenvedőket. Ez a törekvés tetten érhető Munkácsy korai korszakának képein is - han...
2019-11-15 13:31:31
Megnyitotta kapuit a felújított Borsos Ház Budapesten
... és görög szobrászok mellett olyan nagy mesterek műveiből tanult, mint többek között Masaccio, Michelangelo, Dürer, Rembrandt vagy Rodin. Ezzel párhuzamosan megismerte korának jelentős festészeti és szobrászati áramlatait is a magyarok közül sok más mellett Mednyánszky László, Gulácsy Lajos, Egry József, Derkovits Gyula és Barcsay Jenő alkotásai voltak rá hatással.
A képzőművé...
2019-11-14 22:34:42
George W. Bush volt elnök úgy látja, hogy az Egyesült Államok ma bizonytalan helyzetben van
... hogy bírálja Donald Trump elnököt, mint ahogyan Trump megválasztása óta mindig is távol tar...
2019-11-09 07:05:41
Biró Gábor erdélyi festőművész munkáiból nyílik kiállítás Budapesten
...
Az MTI-hez elküldött ajánló szerint Biró Gábor festészetében elemi színeket használ: fény és árnyék, meleg és hideg, világos és sötét váltakozásával hozza létre eleven ábrázolásmódját.
Mint írják, festészetét eklektikus avantgárdként lehet jellemezni. Pályája kezdetén hatással volt rá a MAMŰ (Marosvásárhelyi Műhely társaság) sajátos modernizmusa.
Alkotásai expresszí...
2019-11-02 15:42:09
Megnyílt a Rubens- és Van Dyck-kiállítás a Szépművészetiben
...
A tárlat a 17. századi flamand festészet kiemelkedő alkotásain keresztül mutatja be, hogy mit gondoltak az akkori emberek a művészetről, a világról, a múltjukról, hagyományaikról és történelmükről, mindennapjaikról és a Teremtőről - mondta a megnyitón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
Hozzáfűzte: a kiállítás mintegy 120 művet vonultat fel, köztük Rubens tö...
2019-10-29 12:35:51
Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora a Szépművészetiben
...
A nagyszabású tárlat a Szépművészeti jelentős művészettörténeti korszakokat megismertető sorozatának ötödik állomása, a holland "arany évszázad" mestereit, Rembrandtot, Vermeert és Van Halst bemutató, negyedmillió látogatót vonzó kiállítás után - közölte a hétfői sajtóbemutatón a múzeum főigazgatója.
Baán László hozzátette, ezúttal a 16-17. századi Dél-Németalföld képzőm...
2019-10-28 14:52:37
Az elmúlt év mozisikereit tűzi műsorra idei Spanyol Filmhét
... Camarón de la Isla kivételes alakját idézi meg, míg október 30-án vetítik A Prado múzeum - Csodák gyűjteménye című dokumentumfilmet, amely a 200 éve fennálló madridi Prado Múzeum gazdag festészeti anyagán vezeti végig a nézőket Jeremy Irons közreműködésével.
Mindezek mellett október 31-én tűzik műsorra a Minden szem lencsében lakik egy isten című személyes hangú gasztrodokut ...
2019-10-26 13:31:49
Leonardo da Vinci életmű-kiállítás nyílik a párizsi Louvre-ban
... szimbólumokban, művészi válságok nyomaiban gazdag önálló történet, amelyben minden gesztus vagy akár egy ujj ábrázolása is külön jelentéssel bír.
A Louvre egyik célja bemutatni, hogy a festészet az egyik legjelentősebb, nem pedig másodlagos kifejezési forma volt Leonardo da Vinci számára: a tudományos kutatásainak vizuális megjelenítése, nem pedig fordítva. Zseniális és utópi...
2019-10-22 15:01:54
Hétvégén lesznek láthatók a MANK flashmobján készült alkotások Szentendrén
...
Csaknem 150 gyermek és járókelő vett részt október 11-én a két intézmény közös festészeti flashmobjában. A közös festést a pénteki Festészet Napja alkalmából rendezték meg - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
A programon a járókelők és az iskolai csoportok a Fő téren felállított installáció köré rendezett székeken és hokedliken kezdtek bele az alkotásba. Az i...
2019-10-17 17:31:44
1 2 3 ............................180 181 ..............271 272 ..............360 361 362 
Címkék: Magyarországi Evangélikus Egyház, Nemzeti Galéria, Borsos Ház Budapesten, George, Egyesült Államok, Biró Gábor, Spanyol Filmhét, Mednyánszky László, Bihari Sándor, Paál László, Fényes Adolf, Koszta József, Mészöly Géza, Deák-Ébner Lajos, Gulácsy Lajos, Egry József, Derkovits Gyula, Barcsay Jenő, Donald Trump, Marosvásárhelyi Műhely, Kásler Miklós, Baán László, Prado Múzeum, Jeremy Irons, Festészet Napja, realizmus változásait, felújított Borsos, flamand festészet, párizsi Louvre-ban, kortárs művészet, evangélikus liturgiában, pályázatra regisztr, névtelen szenvedőket, törekvés tetten, magyarok közül, akkori emberek, megnyitón Kásler, emberi erőforrások, kiállítás mintegy, nagyszabású tárlat, hétfői sajtóbemutatón, múzeum főigazgatója, nézőket Jeremy, isten című, egyik legjelentősebb, tudományos kutatásainak, közös festést, pénteki Festészet, iskolai csoportok, szépművészetiben, dokumentumfilmet, közreműködésével, mindennapjaikról, hagyományaikról, ábrázolásmódját, marosvásárhelyi, tájékoztatóban,
© 2013 TVN.HU Kft.