Belépés
Mintegy húsz film látható a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon
... női tagjának életét mutatja be. Ruth Bader Ginsburg több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció ellen.
A fesztiválon a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz. Emellett a Zsifi-n lesz a díszbemutatója Ill...
2019-11-17 09:51:10
MittelCinemaFest - Olasz Filmfesztivál 14 friss filmmel
... is találkozhat a közönség.
A program többek között olyan filmeket kínál, mint az idei Berlinalén díjat nyert Dafne és a Roberto Saviano regénye alapján készült Ragadozók, a több fesztiválon is méltatott Az én lányom, a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Anyaság vagy Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló.
A m...
2019-11-06 11:12:03
Több neves dokumentumfilmes érkezik a Verzióra
... tömegtüntetések követték, újságírók egy csoportja pedig nyomozásba kezdett, és feltárta a román egészségügy kiterjedt korrupciós hálózatát. A Colectív szeptemberben debütált a Velencei Filmfesztiválon, Zürichben elnyerte a legjobb nemzetközi dokumentumfilmnek járó Golden Eye-díjat, és a Verzió Filmfesztiválon lesz a magyar premierje. Alexander Nanauval, a film alkotójával november...
2019-11-05 16:09:45
November 8-án kezdődik a Rising Stars a Müpában
... eljátszanak egy, külön az ő részükre komponált kortárs művet, amelyet az ECHO rendelt meg. A Müpa így az előző évekhez hasonlóan idén is több magyarországi ősbemutató helyszíne lesz a fesztiválon.
A német Goldmund Vonósnégyes Mendelssohn és Haydn egy-egy vonósnégyese mellett a bolgár származású, Nagy-Britanniában élő komponista, Dobrinka Tabakova művével készül. A svéd Magnus...
2019-11-02 13:01:14
Kilenc országból tizenöt előadást mutatnak be az idei szabadkai Desiré fesztiválon
...
A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválja idén a Right here right now (Itt és most) alcímet viseli. Urbán András főszervező csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az alcím pont a színházra vonatkozik, hiszen az a jelen idő művészete, "itt és most történik, aki itt van, itt van, aki nincs, az nincs".
A tizenegyedik Desiré fesztivál nyitónapján Urbán András rend...
2019-10-31 14:51:41
A Papa Roach és a Hollywood Undead jövőre együtt jön Budapestre
... jegyeznek - közölte a szervező New Beat és Dürer Kert kedden az MTI-vel.
A zenekar idén jelentette meg tizedik stúdióalbumát, a Who Do You Trust?-ot, amelyből a nyári soproni VOLT Fesztiválon kaphattak ízelítőt a rajongók. Jövő tavasszal egy teljes Aréna-show keretében mutatja be az anyagot és régi slágereit a Papa Roach.
Az együttes előtt a szintén erős magyarországi ra...
2019-10-29 11:15:26
Tizennégy kortárs olasz film az idei Olasz Filmfesztiválon
... szerezni a hatalmat a Sanitá negyedben, a bűnözés világa pedig visszafordíthatatlan választás elé állítja őket. A film később látható lesz a magyar mozikban is.
Műsorra tűzik a több fesztiválon is díjazott Az én lányom (Figlia Mia) című olasz-német-svájci alkotást, amelyben Vittoria 17 évesen jön rá, hogy két anyja van. A film egyik női főszereplője Valeria Golino.
A S...
2019-10-28 14:51:38
Több mint száz animációs film az idei Primanima-fesztiválon
...
A nyolcadik alkalommal megrendezett mustrán a hazai és külföldi diákok, valamint pályájuk elején álló alkotók rövidfilmjei mellett egész estés filmek, nemzetközi workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek is színesítik a programot. A Primanima idén kiemelten foglalkozik a kortárs animációs dokumentumfilmekkel. A gyerekek számára összeállított gazdag mesefilm-válogat...
2019-10-28 14:31:32
Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon november második hétvégéjén
...
Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a fesztiválon tizenöt borászat és étterem kínálja különlegességeit november 9-én és 10-én.
A libából és libabelsőségből készült ételek mellé a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlott borokat, a Szent Márton-nap hagyományához kapcsolódva elsősorban újborokat.|...
2019-10-27 13:33:34
Cseh színházi fesztivált rendeznek a Katona József Színházban
... játszották a teljes darabot. A Docekal-féle változat háromórás, de a hossza ellenére is lélegzetelállító, friss, vizuálisan és zeneileg attraktív előadás - írják a közleményben.
A fesztiválon a Katona József Színház társulatának tagjai elevenítenek meg két kortárs szöveget, Dankó István rendezésében a Sufniban november 9-én.
Jirí Havelka cseh szerző és rendező a Szlovák ...
2019-10-26 11:21:41
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: Budapesti Zsidó, Izraeli Filmfesztiválon, Olasz Filmfesztivál, Rising Stars, Papa Roach, Hollywood Undead, Olasz Filmfesztiválon, Katona József Színházban, Ruth Bader Ginsburg, Oscar-aspiráns Akik, Kertész Mihály, Roberto Saviano, Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon, Marco Bellocchio, Velencei Filmfesztiválon, Golden Eye-díjat, Verzió Filmfesztiválon, Alexander Nanauval, Goldmund Vonósnégyes Mendelssohn, Dobrinka Tabakova, Urbán András, Dürer Kert, VOLT Fesztiválon, Figlia Mia, Valeria Golino, Böröcz István, Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, Rizling Generáció Egyesület, Szent Márton-nap, Katona József Színház, Dankó István, Jirí Havelka, idei szabadkai, idei Olasz, balatonfüredi Gastro, nemi alapú, közelmúlt több, program többek, idei Berlinalén, több fesztiválon, első áruló, csoportja pedig, román egészségügy, legjobb nemzetközi, magyar premierje, film alkotójával, előző évekhez, német Goldmund, bolgár származású, svéd Magnus, régió egyik, alcím pont, színházra vonatkozik, tizenegyedik Desiré,
© 2013 TVN.HU Kft.