Belépés
Több százezer forinttal, vonaton távoztak Zalaegerszegről a tolvajok
...
Egy zalaegerszegi üzlet eladója szombat délben tett bejelentést a rendőrségre, hogy két fiatal meglopta. Egy 16 éves lány a boltba betérve elterelte az eladó figyelmét, miközben 23 éves férfitársa ellopta a kasszában lévő több százezer forintot.
A fiatalok rövid időn belül vonatra szálltak, hogy Keszthelyre utazzanak. A Balaton-parti állomáson már a keszthelyi rendőrök v...
2020-05-31 10:01:07
Három embert hallgatnak ki gyanúsítottként a belvárosi kettős gyilkossággal összefüggésben
... hajnali 3 óra 40 perckor kaptak bejelentést arról, hogy az V. kerületben, a Deák tér melletti úttesten csoportos verekedés történt. A rendőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahol két fiatalt találtak szúrt sérülésekkel, mindketten a helyszínen életüket vesztették.
Az elkövetők elmenekültek, de a rendőrök a személyleírás és ruházat alapján a bejelentéstől számított 10 p...
2020-05-22 15:42:04
13 meglepő érdekesség Szent II. János Pál pápáról
... viccből feléje fordította a fegyvert, és közvetlenül mellette hozzá meghúzta a ravaszt. A golyó azonban szerencsére - vagy csodálatos módon - nem tett benne kárt.

2. Fiatalkorában egy zsidó lánynak udvarolt
A lányt Ginka Beernek hívták és igazi szépség volt, karcsú, remek színésznő, ragyogó fekete hajjal és szemekkel. Noha nem ismerjük részleteiben a ka...
2020-05-18 22:47:31
Gebhardt Nóra versei
... SzakításSzenvedésKöltő vagyok

Költő vagyok, magányos lélek
Az emberek nagy része bizony nem ért meg
Bonyolult érzelmi világ, amiben élek
Fiatalon meggyötört már engem az élet

Csak ontom magamból a verseket szüntelen
Akkor is írok, ha az élet már színtelen
Ha nem ragyog már napfény, és nem nyílnak a v...
2020-05-18 21:30:05
Égi oltalmazó járványok idején
... építeni a kápolnát. A kis templomot 1672-ben szentelték fel Szent Corona tiszteletére. A feljegyzések szerint évente háromszor mutattak be itt szentmisét. Minthogy azonban idővel a helyi fiatalok - egyházközségi feljegyzések szerint - arra kezdték használni e helyet, hogy itt ,,ittak, táncoltak, ugráltak és verekedtek", az akkori plébános 1807-ben úgy döntöt...
2020-05-15 10:16:29
BRFK: kábítószer hatása alatt ugrott ki az ablakon a 17 éves fiú
...
Balotai Attila elmondta: a fiú állapota válságos, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt elfogta a rendőrség.
Ismertetése szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal elhatározta, hogy Budapestre jönnek bulizni, ehhez az interneten lefoglaltak egy I. kerületi, Fő utcai lakást.
Budapestre utazva a...
2020-05-14 15:23:32
Böjte Csaba: SzabadságBöjte Csaba:
Szabadság


Többen kérdeztétek kedves, nagyra nőtt, szép gyerekeim közül, hogy mi a szabadság, hogy mikor éreztem magamat igazán szabadnak?

Kedves Fiatalok!

A szabadságnak sok arca van! Néhány kis mozaikkock...
2020-05-14 11:19:58
Elena Ferrante új regényéből Netflix-sorozat készül
... kiadása szeptemberre tolódott el. A Park Könyvkiadó gondozásában megjelenő magyar fordítás is akkor várható.
A felnőttek hazug élete az 1990-es években játszódik. A regény főhőse egy fiatal lány, aki nagynénje után kutatva belemerül a Ferrante olvasói számára ismerős nápolyi munkásvilágba. Bár a The Guardian beszámolója szerint a Netflix még nem közölte, mikor kezdi vetíteni ...
2020-05-13 19:46:54
Gárdonyi Géza munkássága
... fölemelkedő, tehetséges emberek által formálódik.
Szenvedélyesen érdekli a nemzeti múlt, a falusiak élete és a nép nyelve. Stílusa egyszerű, könnyen érthető. Legszívesebben gyerekekről, fiatalokról ír - főleg történelmi regényeiben, akik a szegény nép soraiból küzdik fel magukat a művelődés révén. A magyar ifjúsági irodalom legjelentősebb alkotói közé tartozik.
Fejfájára...
2020-04-28 21:00:45
Országút No 4.
... villamoson.

És így tovább. Egyik a másik után. A végére pedig ez az egyetlenegy, az utolsó: Zsák bácsi marad.

Ő nem hagyja leteperni magát. Harmadszorra is villogó szemű, fiatal élettársa van. A bennszülöttek, magyarázza, kannibálok ott, ahol él, a szigeten. Nézem őket, és végigfut a hátamon a hideg.

Pedig amit mond, nem félelmetes. Felkeresték Jac...
2020-04-24 07:37:59
1 2 3 ...................474 475 ..........711 712 ..........947 948 949 
Címkék: Szent II, János Pál, Gebhardt Nóra, Böjte Csaba, Elena Ferrante, Gárdonyi Géza, Országút No, Ginka Beernek, Szent Corona, Balotai Attila, Kedves Fiatalok, Park Könyvkiadó, Felkeresték Jac, belvárosi kettős, zalaegerszegi üzlet, boltba betérve, eladó figyelmét, kasszában lévő, fiatalok rövid, keszthelyi rendőrök, helyszínen voltak, helyszínen életüket, elkövetők elmenekültek, bejelentéstől számított, golyó azonban, zsidó lánynak, lányt Ginka, emberek nagy, verseket szüntelen, feljegyzések szerint, helyi fiatalok, akkori plébános, bulizó fiatalok, kábítószert vásárolták, balatoni nyaralóban, érdi fiatal, interneten lefoglaltak, felnőttek hazug, 1990-es években, regény főhőse, fiatal lány, nemzeti múlt, falusiak élete, művelődés révén, magyar ifjúsági, másik után, végére pedig, gyanúsítottként, zalaegerszegről, összefüggésben, legjelentősebb, szenvedélyesen, legszívesebben, személyleírás, gyilkossággal, zalaegerszegi, bejelentéstől, egyházközségi, fiatalkorában, bennszülöttek, munkásvilágba, szabadságnak, feljegyzések,
© 2013 TVN.HU Kft.