Belépés
Mai napi mosoly.....
... magunknak és a barátainknak.
Ők védenek bennünket. Közben majd imádkozunk hogy Ahmed AIDS-e javuljon. A pénz miatt ne aggódjatok.
Ahmed lebeszélte Jamal-lal, hogy szerepelhetek a filmjeiben. Sőt, kétszer annyit kapok, ha több pasival csinálom, vagy lóval.
Üdvözöl, szerető lányod
U.i.
Apa, ez természetesen nem igaz, a szomszédban vagyok, és TV-zek. Csak meg...
2022-02-02 17:29:03
Terence Hill: Mindenkinek van kapcsolata Istennel
... nők bálványaként számontartott szőke, kék szemű Terence Hill csupán kalandfilmeket, vígjátékokat készítő filmszínész volt. Ennél sokkal több. Egy igazi követendő példa, aki nemcsak a filmjeiben kelt a gyengék és az elesettek védelmére, hanem a való életben is" - állítja új kötetéről Király Levente újságíró, rendező, az MTVA szerkesztője.
....................
2020-11-08 08:45:46
Magyar Mozgókép Szemle - Négyen vehették át a Magyar Filmakadémia életműdíját
... Színház igazgatója úgy fogalmazott: "Szami" mára fogalom lett lényével, hangjával, váteszi mondataival. "Szenvedélyes, hívő, megszállott emberré tette az Isten mindenben, a színházban, a filmjeiben, a tanításban és a futballban is. A legjobb rendezőkkel dolgozott együtt, köztük Szomjas Györggyel, Bacsó Péterrel, Bereményi Gézával, Rózsa Jánossal és Szabó Istvánnal".
"Egészen ...
2020-02-28 22:02:39
Pest fölött az ég: Kamondy Ágnes estje a Trip hajón
... vezetett Stúdió "K" híres Woyzeck előadását, játszott Jeles András kísérleti színházában, a Monteverdi Birkózókörben, kisebb szerepekben feltűnt Xantus János, feLugossy László és Tarr Béla filmjeiben.
Dolgozott Másik Jánossal, tagja volt az Európa Kiadó zenekarnak, és több tucat színház előadáshoz írt zenét, majd megalakította önálló együttesét, az Orkesztra Lunát, amely egy ...
2020-01-18 13:21:34
Sára Sándorra emlékeztek Budapesten
...
Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy Sára Sándor a filmjeiben és a valóságban is mindig a lényegre koncentrált, azt láttatta a közönséggel.
Mozgósító nemzeti erőtérnek volt a meghatározó alakja, és ma is az, hiszen alkotásain keresztül ma is körülöttünk él - mondta a politikus.
Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke a rendezvényen ...
2019-11-20 20:33:19
A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort
... gyalázatos cigányüldözésről szól. A film egészéből mégis sugárzik az emberség, ezért is szerettük" - hangsúlyozta Lugossy László.
Szólt arról, hogy Sára Sándor emblematikus dokumentumfilmjeiben olyan fontos témákkal foglalkozott, mint a háború mindennapos borzalmai, a sztálini Gulág magyar áldozatai, az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás.
Lugossy László felidé...
2019-10-11 18:12:02
Pedro Almodóvar 70 éves - PORTRÉ
... Marisa Paredes és Cecilia Roth. Fő témája a vágy, a szenvedély, a család és az identitás, egy-egy motívum gyakran csak felvillan, s csak egy későbbi alkotásban dolgozza ki részletesen, filmjeiben szinte kötelező egy érzelmes, szívtépően fájdalmas betétdal. Hősei, figurái sem hétköznapiak, mégis szerethetők, helyzeteik átélhetők. Alakjai gyakran homoszexuálisok - Almodóvar nyíltan ...
2019-09-23 12:41:34
Meghalt Sára Sándor - Lugossy László: Sára Sándor ars poeticájának megtestesülése a Feldobott kő
... Magyar Mozgókép Mestere címmel és az MMA életműdíjával is kitüntetett művészt hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után érte a halál.
Lugossy László azt mondta: Sára Sándor filmjeiben olyan arcok jelennek meg, akik sorsa beszédesebb minden kalandregénynél. Példaként említette a gulágot megjártakat, a második magyar hadsereg katasztrófáját túlélőket. Aki a róluk szóló fi...
2019-09-22 20:13:18
Meghalt Sára Sándor - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Sára Sándort
... egyéni látásmódjával hozzájárult a magyar filmművészet nemzetközi elismertetéséhez. Első meghatározó rendezése a 17 perces Cigányok volt 1962-ben - olvasható a tárca közleményében.
Filmjeiben, például a tanyasi életről szóló Vízkereszt, majd az ingázókkal kapcsolatos Oda-vissza című alkotásokban korának érzékeny pontjaival foglalkozott. A sok kényes téma miatt azonban csak eg...
2019-09-22 15:32:18
Elhunyt Franco Zeffirelli
... 2006-ban megjelent önéletrajzában vallott először nyíltan homoszexualitásáról, Visconti iránti szerelméről).
Zeffirellit, aki közreműködött Roberto Rossellini és Vittorio De Sica filmjeiben is, alapvetően a klasszikus zene és irodalom érdekelte. 1952-ben nagy sikerrel vitte színre Rossini Olasz nő Algírban című művét a milánói Scalában (ahol az idők során 21 operát mutattak b...
2019-06-15 23:32:28
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..35 36 37 
Címkék: Terence Hill, Magyar Mozgókép Szemle, Magyar Filmakadémia, Kamondy Ágnes, Sára Sándorra, Szent István-bazilikában, Sára Sándort, Pedro Almodóvar, Meghalt Sára Sándor, Lugossy László, Sára Sándor, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Elhunyt Franco Zeffirelli, Ahmed AIDS-e, Király Levente, Szomjas Györggyel, Bacsó Péterrel, Bereményi Gézával, Rózsa Jánossal, Szabó Istvánnal, Jeles András, Monteverdi Birkózókörben, Xantus János, Tarr Béla, Dolgozott Másik Jánossal, Európa Kiadó, Orkesztra Lunát, Balogh László, Közszolgálati Közalapítvány, Marisa Paredes, Cecilia Roth, Magyar Mozgókép Mestere, Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Rossini Olasz, pénz miatt, szomszédban vagyok, igazi követendő, filmjeiben kelt, elesettek védelmére, való életben, legjobb rendezőkkel, lényegre koncentrált, meghatározó alakja, film egészéből, háború mindennapos, sztálini Gulág, 1956-os forradalom, későbbi alkotásban, gulágot megjártakat, második magyar, róluk szóló, magyar filmművészet, tárca közleményében, tanyasi életről,
© 2013 TVN.HU Kft.