Belépés
Hipertónia nap Debrecenben: ismertetik az új ajánlásokat
... kapcsolatos megbetegedések kezelésének legújabb lehetőségeit ismertetik a szakemberek abban a reményben, hogy a résztvevő háziorvosok, belgyógyászok, gyógyszerészek "holnaptól kicsit másként, finomabbra hangoltan végzik a munkájukat".
A társaság legújabb ajánlásai egyértelművé teszik, hogy a magas vérnyomás kezelésében kombinációs eljárást kell alkalmazni, amelyet már a kezel...
2019-01-26 20:43:41
Tudtátok ezt a színes borsról ?
... Egész borsot akkor teszünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni: van idő arra, hogy íze, aromája az ételbe kerüljön.
A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Ha tároljuk, az őrölt bors apránként veszít aromájából, ezért a legjobb, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból kö...
2019-01-23 20:14:00
Céklából készül a legfinomabb saláta!
... (nyers céklából),
nagy alma,
1 uborka,
1 dl joghurt,
1 evőkanál reszelt torma vagy méz.

Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.

Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a köv...
2018-10-20 00:12:49
Betekintés a kávé világába
... eszpresszó is túl intenzív, még egy árnyalattal rátesz az a ristretto, amely a szokásos 30-35 mennyiség helyett 20-25 milliliteres, a legfontosabb jellemzője azonban az, hogy a kávét még finomabbra darálják a készítés előtt az aromásabb íz eléréséhez. A nagyon álmosak választják a doppiót, vagyis a dupla kávét, itthon a legnagyobb kedvenc pedig talán az olasz cappuccino és a latte...
2018-06-22 12:04:10
Csokoládés narancsos rolád
... kellően besűrűsödik.

A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.

A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládé...
2018-02-20 11:35:54
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
... finomítás.

Évezredeken keresztül a gabonát elsősorban főzve, kásaként fogyasztották. A lisztőrlés nagyon idő- és munkaigényes folyamat. A köveken durván megőrölt gabonát még mindig inkább megfőzték, a finomabbra őrölt lisztből ekkor még kizárólag lepénykenyereket készítettek.

A ma ismert kenyérsütés a malmok elterjedésével vált gyakoribbá a 16. századtól és n...
2018-02-20 08:57:23
Újra hódít a nagyi sparheltje!
... Írta: petrasgabriella 2017-12-04

A fatüzelésű sparhelten minden sokkal finomabbra főtt, és meleget is adott!

Régen, amikor a takarékosság és a praktikum volt a használati eszközök fő erénye, a sparhelt, más néven a takaréktűzhely, szinte minden retro háztartásban megtalálható volt.

...
2018-01-14 12:46:24
Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini
... megpirul.

...
2016-08-16 22:30:52
Zabpelyhes halgombóc
... vöröshagyma (nagyobb)
1 kk fekete bors
1 ek mustár
0,5 db citrom (reszelt héja és leve)
4-5 marék zabpehely (durvábbra őrölt)
2 marék zabpehely (finomabbra őrölt)
A tálaláshoz:
1 db citrom
1 db sárgarépa


Elkészítés

A darált halhúshoz adjuk hozzá az apró kockára vágott ...
2016-02-25 19:22:31
Segítség, mi legyen a régi kozmetikumokkal?
... összepréselt kompakt púder csupán pár milliméternyi vastagságú, így ha leesik, könnyen eltörik.

Tipp 1: Ha túl sok és apró darabkára tört össze, akkor morzsold szét minél finomabbra, és használhatod porpúderként.

Tipp 2: Amennyire csak tudod, gyűjts össze minden darabot, és próbáld meg visszarakosgatni a dobozába. Ha van otthon sósborszesz, tegyél pár cseppny...
2016-01-10 08:51:20
1 2 3 4 5 6 
Címkék: színes borsról, legfinomabb saláta, kávé világába, nagyi sparheltje, régi kozmetikumokkal, szakemberek abban, résztvevő háziorvosok, társaság legújabb, magas vérnyomás, ételbe kerüljön, legtöbbször őrölt, őrölt bors, uborkát durvára, finomabbra reszelt, joghurtot csípősre, alapanyagokhoz keverjük, árnyalattal rátesz, szokásos 30-35, legfontosabb jellemzője, készítés előtt, nagyon álmosak, dupla kávét, legnagyobb kedvenc, olasz cappuccino, puha vajat, legjobb robotgépet, piskótát kitekerjük, maradék krémmel, gabonát elsősorban, lisztőrlés nagyon, köveken durván, finomabbra őrölt, malmok elterjedésével, fatüzelésű sparhelten, praktikum volt, használati eszközök, darált halhúshoz, apró kockára, lepénykenyereket, visszarakosgatni, kozmetikumokkal, magyarorszagkul, petrasgabriella, elterjedésével, alapanyagokhoz, takaréktűzhely, megpróbálkozni, gyógyszerészek, megbetegedések, paradicsommal, belgyógyászok, milliméternyi, fogyasztották, borsdarálóból, egyértelművé, céklasaláták, takarékosság, háztartásban,
© 2013 TVN.HU Kft.