|
|
|
... kapcsolatos megbetegedések kezelésének legújabb lehetőségeit ismertetik a szakemberek abban a reményben, hogy a résztvevő háziorvosok, belgyógyászok, gyógyszerészek "holnaptól kicsit másként, finomabbra hangoltan végzik a munkájukat".
A társaság legújabb ajánlásai egyértelművé teszik, hogy a magas vérnyomás kezelésében kombinációs eljárást kell alkalmazni, amelyet már a kezel... |
2019-01-26 20:43:41 |
|
|
|
|
|
|
... Egész borsot akkor teszünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni: van idő arra, hogy íze, aromája az ételbe kerüljön.
A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Ha tároljuk, az őrölt bors apránként veszít aromájából, ezért a legjobb, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból kö... |
|
2019-01-23 20:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... (nyers céklából),
nagy alma,
1 uborka,
1 dl joghurt,
1 evőkanál reszelt torma vagy méz.
Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.
Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a köv... |
2018-10-20 00:12:49 |
|
|
|
|
|
|
... eszpresszó is túl intenzív, még egy árnyalattal rátesz az a ristretto, amely a szokásos 30-35 mennyiség helyett 20-25 milliliteres, a legfontosabb jellemzője azonban az, hogy a kávét még finomabbra darálják a készítés előtt az aromásabb íz eléréséhez. A nagyon álmosak választják a doppiót, vagyis a dupla kávét, itthon a legnagyobb kedvenc pedig talán az olasz cappuccino és a latte... |
|
2018-06-22 12:04:10 |
|
|
|
|
|
|
... kellően besűrűsödik.
A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládé... |
|
2018-02-20 11:35:54 |
|
|
|
|
|
|
... finomítás.
Évezredeken keresztül a gabonát elsősorban főzve, kásaként fogyasztották. A lisztőrlés nagyon idő- és munkaigényes folyamat. A köveken durván megőrölt gabonát még mindig inkább megfőzték, a finomabbra őrölt lisztből ekkor még kizárólag lepénykenyereket készítettek.
A ma ismert kenyérsütés a malmok elterjedésével vált gyakoribbá a 16. századtól és n... |
2018-02-20 08:57:23 |
|
|
|
|
|
|
... Írta: petrasgabriella 2017-12-04
A fatüzelésű sparhelten minden sokkal finomabbra főtt, és meleget is adott!
Régen, amikor a takarékosság és a praktikum volt a használati eszközök fő erénye, a sparhelt, más néven a takaréktűzhely, szinte minden retro háztartásban megtalálható volt.
... |
2018-01-14 12:46:24 |
|
|
|
|
|
|
... megpirul.
... |
2016-08-16 22:30:52 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma (nagyobb)
1 kk fekete bors
1 ek mustár
0,5 db citrom (reszelt héja és leve)
4-5 marék zabpehely (durvábbra őrölt)
2 marék zabpehely (finomabbra őrölt)
A tálaláshoz:
1 db citrom
1 db sárgarépa
só
Elkészítés
A darált halhúshoz adjuk hozzá az apró kockára vágott ... |
2016-02-25 19:22:31 |
|
|
|
|
|
|
... összepréselt kompakt púder csupán pár milliméternyi vastagságú, így ha leesik, könnyen eltörik.
Tipp 1: Ha túl sok és apró darabkára tört össze, akkor morzsold szét minél finomabbra, és használhatod porpúderként.
Tipp 2: Amennyire csak tudod, gyűjts össze minden darabot, és próbáld meg visszarakosgatni a dobozába. Ha van otthon sósborszesz, tegyél pár cseppny... |
2016-01-10 08:51:20 |
|
|
|
|