Belépés
Sütemények

Berlini fánk

Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg liszt (fele rétes-, fele finomliszt),
1 cs. szárított élesztő,
7 dkg cukor,
1 csipet só,
1/2 citrom reszelt héja,
kb. 2 dl langyos tej,
8 dkg puha vaj,
2 tojás,
2 ek rum,
20 dkg sárgabaracklekvár,
...
2011-02-25 11:38:36
Horthi-diós
...
HORTHY-DIÓS

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
2+1 db tojássárgája
3 k. porcukor
pici só
2 dkg élesztő+1 dl langyos tej+1 kockacukor

Töltelék:
20 dkg darált dió
3 dkg kakaópor
22 dkg cukor
3 db tojás felvert habja

Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk, 1 órát...
2011-02-23 19:41:08
A kókusz csókja
... sütöttem egy medvetalpat is
Hozzávalók (legalább ötven édes csókhoz):
17 dkg tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
késhegynyi só
3 evőkanál finomliszt
2 teáskanál citromlé (elhagyható)
1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)

Sütés: 180-200 fokon, felső rácson,15 percig

Elkészítés: Először is szükségünk l...
2011-02-23 17:44:39
Babos pogácsa
Babos pogácsa

Hozzávalók:

1 kg finomliszt
5 dkg szójaliszt
40 dkg főtt tarkabab
40 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 egész tojás
2 dkg só
5 g őrölt bors

Elkészítés:

A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáad­juk a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt,...
2011-02-23 16:50:51
Melomakarona
... konyak
1 bögre cukor
1 lapos kiskanál fahéjpor
1 kiskanál reszelt narancs héj
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
7 bögre finomliszt
durvára tört dió
A sziruphoz:
2 vizespohár víz
1 vizespohár méz
2 vizespohár cukor
1 kiskanál citromlé
1 rúd fahéj
...
2011-02-23 16:44:34
Sütőtökös kuglóf
Sütőtökös kuglóf

Hozzávalók:

28 dkg finomliszt
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál só
1 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg sütőtökpüré
1,5 dl kefir
1 kiskanál vaníliakivonat
17 dkg sütőmargarin + a forma kikenéséhez
25 dkg cukor
3 tojás

Elkés...
2011-02-23 16:42:05
Mitől magyar a magyar konyha?
... alapanyagok terén egyaránt. Leveseink egy részét és a főzelékeinket kivétel nélkül rántással sűrítjük.

A rántás megolvasztott sertészsír - vagy egyéb zsiradék - és ugyanennyi finomliszt keverékével készül. A lisztet a felmelegített zsírban az étel jellegének megfelelően megpirítjuk. A rántást a tűzről levéve hideg vízzel felengedjük, és simára keverjük, s az így nyert ...
2011-02-23 11:36:56
1-2-3 Recept
...

Zalai zöldbab

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab (lehet vékony, zöld ceruzabab, vagy zsenge, sárga Juliska bab). 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), púpozott evőkanál finomliszt, 10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséh...
2011-02-22 17:42:26
Káposztás pogácsám recept
Hozzávalók:

45 dkg finomliszt
20 dkg káposzta
10 dkg margarin
075 dl tej
8 g élesztő
2 db tojás
1 ek étolaj
2 tk só
1 kk őrölt bors
1 ek tejföl

Elkészítés:

A reszelt káposztát az olajon megdinszteljük. Tehát jól átforgatjuk a meleg olajon, majd pici vizet alá öntve, fedő alatt megpároljuk, maj...
2011-02-22 15:19:54
Olcsó diós szelet
Hozzávalók:

20 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
1 kávéskanál rum
3 dl tejföl

A krémhez:

2 dl tej
2 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 kávéskanál rum
késhegynyi őrölt fahéj

...
2011-02-22 11:17:19
1 2 3 ..............353 354 355 357 358 ........536 537 .......714 715 716 
Címkék: kókusz csókja, magyar konyha, élesztőt felfuttatjuk, hozzávalókból kelt, főtt babot, tejben felfuttatott, forma kikenéséhez, főzelékeinket kivétel, rántás megolvasztott, felmelegített zsírban, étel jellegének, tűzről levéve, tepsi kikenéséh, reszelt káposztát, olajon megdinszteljük, meleg olajon, megdinszteljük, vaníliakivonat, szódabikarbóna, kókuszreszelék, hozzávalókból, felmelegített, kristálycukor, finomreceptek, főzelékeinket, megolvasztott, sütőmargarin, vaníliaaroma, tojásfehérje, felfuttatjuk, zsemlemorzsa, felfuttatott, melomakarona, tojássárgája, medvetalpat, megfelelően, megpirítjuk, keverékével, felengedjük, alapanyagok, sütőtökpüré, átforgatjuk, megpároljuk, kikenéséhez, hozzávalók, vizespohár, elkészítés, finomliszt, sütemények, kockacukor, húsdarálón, ledaráljuk, sertészsír, szükségünk, elhagyható, késhegynyi, szójaliszt, ugyanennyi, jellegének, kávéskanál, káposztás, sütőtökös, kikenéséh, szárított, rántással, leveseink, káposztát, teáskanál, fokhagyma, ceruzabab, sziruphoz,
© 2013 TVN.HU Kft.