|
|
|
Berlini fánk
Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg liszt (fele rétes-, fele finomliszt),
1 cs. szárított élesztő,
7 dkg cukor,
1 csipet só,
1/2 citrom reszelt héja,
kb. 2 dl langyos tej,
8 dkg puha vaj,
2 tojás,
2 ek rum,
20 dkg sárgabaracklekvár,
... |
2011-02-25 11:38:36 |
|
|
|
|
|
|
...
HORTHY-DIÓS
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
2+1 db tojássárgája
3 k. porcukor
pici só
2 dkg élesztő+1 dl langyos tej+1 kockacukor
Töltelék:
20 dkg darált dió
3 dkg kakaópor
22 dkg cukor
3 db tojás felvert habja
Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk, 1 órát... |
|
2011-02-23 19:41:08 |
|
|
|
|
|
|
... sütöttem egy medvetalpat is
Hozzávalók (legalább ötven édes csókhoz):
17 dkg tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
késhegynyi só
3 evőkanál finomliszt
2 teáskanál citromlé (elhagyható)
1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
Sütés: 180-200 fokon, felső rácson,15 percig
Elkészítés: Először is szükségünk l... |
2011-02-23 17:44:39 |
|
|
|
|
|
|
Babos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
5 dkg szójaliszt
40 dkg főtt tarkabab
40 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 egész tojás
2 dkg só
5 g őrölt bors
Elkészítés:
A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt,... |
|
2011-02-23 16:50:51 |
|
|
|
|
|
|
... konyak
1 bögre cukor
1 lapos kiskanál fahéjpor
1 kiskanál reszelt narancs héj
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
7 bögre finomliszt
durvára tört dió
A sziruphoz:
2 vizespohár víz
1 vizespohár méz
2 vizespohár cukor
1 kiskanál citromlé
1 rúd fahéj
... |
|
2011-02-23 16:44:34 |
|
|
|
|
|
|
Sütőtökös kuglóf
Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál só
1 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg sütőtökpüré
1,5 dl kefir
1 kiskanál vaníliakivonat
17 dkg sütőmargarin + a forma kikenéséhez
25 dkg cukor
3 tojás
Elkés... |
2011-02-23 16:42:05 |
|
|
|
|
|
|
... alapanyagok terén egyaránt. Leveseink egy részét és a főzelékeinket kivétel nélkül rántással sűrítjük.
A rántás megolvasztott sertészsír - vagy egyéb zsiradék - és ugyanennyi finomliszt keverékével készül. A lisztet a felmelegített zsírban az étel jellegének megfelelően megpirítjuk. A rántást a tűzről levéve hideg vízzel felengedjük, és simára keverjük, s az így nyert ... |
2011-02-23 11:36:56 |
|
|
|
|
|
|
...
Zalai zöldbab
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab (lehet vékony, zöld ceruzabab, vagy zsenge, sárga Juliska bab). 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), púpozott evőkanál finomliszt, 10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséh... |
2011-02-22 17:42:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
20 dkg káposzta
10 dkg margarin
075 dl tej
8 g élesztő
2 db tojás
1 ek étolaj
2 tk só
1 kk őrölt bors
1 ek tejföl
Elkészítés:
A reszelt káposztát az olajon megdinszteljük. Tehát jól átforgatjuk a meleg olajon, majd pici vizet alá öntve, fedő alatt megpároljuk, maj... |
2011-02-22 15:19:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
1 kávéskanál rum
3 dl tejföl
A krémhez:
2 dl tej
2 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 kávéskanál rum
késhegynyi őrölt fahéj
... |
2011-02-22 11:17:19 |
|
|
|
|