Belépés
Pikáns zellerleves
Hozzávalók:

50 dkg füstölt sertéscsont, 1 közepes zellergumó, 2 dl sovány tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csokor friss zellerlevél (vagy szárított), 1 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, kevés cukor, ízlés szerint só.

Elkészítése:

A csontot megmossuk, és fazékba teszszük. Ráöntünk két...
2007-11-20 00:29:55
Tejfölös krumplipaprikás
Főzelék

Hozzávalók:
800 g újkrumpli,
50 g finomliszt,
40 ml olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
finomra vágott petrezselyem,
1 evőkanál ételízesítő,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
kevés só.

Elkészítés:
A krumplit egyforma karikra vágjuk. Lábosban felforrós...
2007-11-16 22:02:37
Sütés
... tepertő
50 dkg liszt
24 dkg margarin
20 dkg puha sajt( reszelve)
4 dl yoghurt
csipetnyi só.

Elkészítés: Az finomlisztet összemorzsoljuk a margarinnal, és a puha sajttal, majd a yoghurttal és sóval, összegyúrjuk.
Cipóban, fóliába csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
...
2007-11-12 20:37:43
Gerbeaud Emil eredeti receptje


ZSERBÓ /Gerbeaud Emil eredeti receptje/

Hozzávalók

-a tésztához: 60 dkg finomliszt, 30dkg vaj vagy margarin, 1 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 0,5 dl rum, 10 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, szódabikarbóna, csipetnyi só
a töltelékhez: 40 dkg darált dióbél, 40 dkg sárgabarac...
2007-11-12 16:24:01
Libamájpástétom tésztában
Hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, mokkáskanál só, 3-4 evőkanál víz.

A töltelékhez:

70 dkg libamáj, a máj áztatásához tej, 10-12 szem puha aszalt szilva, 0,5 dl konyak, 1 dl vörösbor, só, őrölt fehér bors, 1 mokkáskanál pástétomfűszerkeverék, 15 dkg füstölt szalonna, a forma kikenéséhez: 2-3dkg vaj, a tészta megken...
2007-11-10 01:16:24
Mákos, gyümölcsös muffin


Mákos, gyümölcsös muffin
1 vilmoskörte
1 alma
1 narancs
16 dkg tönköly finomliszt
12 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
6 dkg darált mák
10 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl narancslé
1,5 dl víz
0,8 dl olaj...
2007-11-04 19:52:25
Törpörtyűs szilvatekercsek


Törpörtyűs szilvatekercsek
50 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
2-3 ek tejföl
3 dkg élesztő
frissen őrölt bors

1 dl tej
20 dkg tepertőkrém
10 szem töpörtyű

A tésztát beleeresztem a gépbe, dagasztás céljából. Mikor...
2007-11-04 19:47:00
Szilvás omlett
Hozzávalók:

8-10 szem szilva, 4-5 dkg vaj, 4 tojás, 2 ek. finomliszt, 2 ek. kristálycukor, a tetejére: 1 csomag vaníliás cukor.

A szilvát megmossuk, a kimagozott szemeket cikkekre vágjuk. A vaj felét teflonserpenyőben fölolvasztjuk, és a fele gyümölcsöt 1-2 perc alatt enyhén megpirítjuk rajta. Közben a tojásokat egy tálban fölverjük, beleszórjuk a lisztet meg...
2007-11-04 00:32:56
Dubarry-szelet
Hozzávalók:

1/2 kg sertéskaraj vagy -comb, 5 dl olaj, 5 dkg finomliszt, 5 dkg margarin, 1/2 l tej, 10 dkg trappista sajt, 1 kg karfiol, 2 tojás, 1 tejföl, egy kiskanál szerecsendió, só.

Elkészítése:

A hússzeleteket kiverjük, bevagdossuk, besózzuk és mindkét oldalukat a felmelegített olajban átsütjük. A sütéshez felhasznált zsiradékkal egy megfelelő ...
2007-11-03 00:22:37
Házikenyér egyszerüen !
...
Hozzávalók:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
12,5 dkg finomliszt,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál őrölt kömény,
3 evőkanál napraforgómag,
2 evőkanál olívaolaj,
1,5 dl joghurt,
2 dl tej.

Elkészítés:
Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat).
Aztán egy nagy...
2007-10-29 19:46:30
1 2 3 ..............357 358 ........536 537 .......706 707 708 714 715 716 
Címkék: Gerbeaud Emil, csontot megmossuk, krumplit egyforma, finomlisztet összemorzsoljuk, puha sajttal, forma kikenéséhez, tészta megken, tésztát beleeresztem, szilvát megmossuk, kimagozott szemeket, fele gyümölcsöt, tálban fölverjük, kiskanál szerecsendió, hússzeleteket kiverjük, felmelegített olajban, sütéshez felhasznált, sütőt bemelegítjük, libamájpástétom, szilvatekercsek, összemorzsoljuk, krumplipaprikás, teljeskiőrlésű, szódabikarbóna, fölolvasztjuk, kristálycukor, hússzeleteket, felmelegített, fűszerpaprika, napraforgómag, petrezselyem, finomlisztet, beleeresztem, szerecsendió, tojássárgája, összegyúrjuk, bemelegítjük, pirospaprika, zellerlevél, zöldpaprika, margarinnal, vöröshagyma, zsiradékkal, felhasznált, töltelékhez, elkészítése, áztatásához, bevagdossuk, ételízesítő, kikenéséhez, sertéskaraj, zellerleves, beleszórjuk, mokkáskanál, tepertőkrém, sertéscsont, pihentetjük, vilmoskörte, megpirítjuk, elkészítés, finomliszt, paradicsom, törpörtyűs, csomagolva, kimagozott, hozzávalók, sárgabarac, kávéskanál, házikenyér,
© 2013 TVN.HU Kft.