|
|
|
... hogy éppen csak ellepje, majd ízesítsük sóval, őrölt szerecsendióval és kevés darált borssal. Főzzük 10-15 percig, majd öntsük fel tejjel. Pár percfőzés után kézi mixerrel pürésítsük, és finomlyukú szitán passzírozzuk át.
A narancsos változat...
Tojás, az E-vitamin bomba
A szervezet E-vitamin szintje is nagymértékben befolyásolja az immunsejtek válaszkészségét... |
2014-10-22 07:30:07 |
|
|
|
|
|
|
... mélyhűtött spenótpüré
3 db tojás
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
só, darált bors
1 doboz krémsajt
Tegyük a felengedett spenótpürét egy finomlyukú szűrőbe, és kezünkkel alaposan nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Legjobb, ha a durvább képesítésű spenótpürét használjuk. Elkészíthetjük friss spenótlevélből is, vásároljunk 5... |
|
2014-09-26 23:16:45 |
|
|
|
|
|
|
... és engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Főzzük körülbelül tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Öntsük vissza az átpasszírozott leves a fazékba, tegyük bele a spárgafejeket és a vékony csíkokra összevágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Forraljunk rajta eg... |
2014-04-30 14:12:13 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 2 evőkanál liszt
ízlés szerint sárgarépa és póréhagyma
só
bors
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztitott karalábét finomlyukú reszelőn lereszelem. A tojásokkal és annyi liszttel, hogy a massza összeálljon összekeverem. Ekkor adom hozzá a finomra reszelt sárgarépát és a karikára vágott póréhagymát, sóval és sok ... |
|
2014-02-26 23:32:27 |
|
|
|
|
|
|
... vörös currypaszta (ázsiai fűszereket árusító üzletekben beszerezhető)
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál víz
tengeri só ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit finomlyukú reszelőn lereszelem (a klasszikus sajtreszelő a legalkamasabb erre a célra), a petrezselyemzöldet egészen finomra aprítom.
Egy méretes serpenyőben az olajon megfuttatom a curr... |
|
2013-11-19 23:00:44 |
|
|
|
|
|
|
... átforgatom - nem szabad összeesnie, épp csak a levéből enged egy keveset, miközben leheletnyit megpirul. Az egész nem tart tovább 2-3 percnél.
Amíg a cukkini hűl, a csemegeuborkát finomlyukú reszelőn lereszelem, a cukkinihez és a hagymához keverem, majd beleforgatom a paprikakockákat, végül az egészen finomra vagdosott petrezselyemzöldet is.
... |
2013-10-19 00:52:17 |
|
|
|
|
|
|
... epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél p... |
2011-05-26 21:37:10 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk meg liszttel, keverjük jól össze és engedjük vízzel. Főzzük körülbelül tíz percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Öntsük vissza az átpasszírozott leves a fazékba, tegyük bele a spárgafejeket és a vékony csíkokra összevágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Forraljunk rajt... |
2010-04-07 12:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vanília babot, majd merülő mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Birsalma lekvár
Hozzávalók: 2 kg birsalma, 3-4 db körte, 1.5 kg kristálycukor, 2 db citrom le... |
2010-02-23 00:59:22 |
|
|
|
|