|
|
|
... meg. Először is, a kutatást a Hershey csokoládégyártó vállalat készíttette (nocsak!), eredményei pedig a Chemistry Central Journal szaklapban jelentek meg. A tanulmányban a kakaópor teljes flavonol- és polifenoltartalmát, valamint antioxidáns aktivitását veti össze az olyan szuperélelmiszerekkel, mint az acai bogyó, a feketeáfonya, a kistermésű áfonya és a gránátalma.
A... |
2011-03-25 17:30:19 |
|
|
|
|
|
|
... kiderült, hogy a narancslét rendszeresen fogyasztók körében kevésbé jelentkezett izomláz.
Még mire jó?
A narancs áldásos hatását már sokan megtapasztalták. Antioxidánsai, a flavonok és a karotinok, az antociánok, valamint a limonén rákmegelőző és rákellenes hatásúak. Ruténtartalma pedig a kapilláris erekre, az idegrendszerre és a szívre hat jótékonyan.
[... |
|
2011-03-16 09:46:26 |
|
|
|
|
|
|
... kérdésekről és egy egészségügyi szakácskönyv (,,Szíves" szakácskönyv) társszerzője.
Tudományos tevékenységéért a Magyar Táplálkozástudományi Társaság érdeméremmel tüntette ki.
A flavonol:
A flavonoidok a növények fontos alkotóelemei, többek között a virágok színét adó pigmentek termelődésében játszanak szerepet, védik a növényt a kívülről jövő támadások ellen.... |
2011-02-01 15:53:22 |
|
|
|
|
|
|
... árukészletében is. A frissítő teák forrón vagy hidegen, ízesítve vagy anélkül egyaránt fogyaszthatók. E teák C-vitamin, valamint citromsavtartalma felüdíti, illóolaj-, csersav-, kolin-, flavonid-tartalmának köszönhetően pedig frissíti a szervezetet. A gyógynövény alapú teakeverékek rendkívül hasznosak, mert hatóanyagaik révén segítenek megteremteni a napszaknak megfelelő kiegyensú... |
|
2011-01-21 18:36:39 |
|
|
|
|
|
|
... Teáját, vagy cseppjeit is fogyasszuk. Ajánlott pár levéldarabkáját az ,,Influenza elleni borba", vagy szeszbe is beletenni. Jelentős mennyiségű A-, B-, és C-vitamint tartalmaz, és flavon glikozidákban is bővelkedik. Hidegen kifacsart levéből, naponta 3x1 teás, vagy evőkanállal fogyaszthatunk. Használható minden olyan megbetegedésben, melyre a flavon hatást gyakorol. ... |
|
2011-01-20 13:26:23 |
|
|
|
|
|
|
... természetes antibiotikus hatású anyagok egyben fájdalomcsillapítók is.
Elősegíti az emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint.
A narancsban előforduló bioflavonok lehetővé teszik a véredények szöveteinek erősödését, megakadályozzák a trombózisra jellemző vércsomósodást.
A vegetáriánusok, akik teljesen vagy részben lemondanak az állati... |
2010-12-12 16:10:39 |
|
|
|
|
|
|
... mert a nagy dózisú C- vitamin, amit tartalmaz, segíti a növényi eredetű vas felvételét. Hatásosabb is a természetes C- vitaminja, mint a tablettákban lévőké, mert erősödik a hatása a bioflavonokkal együtt.
A- és B-vitaminokat is tartalmaz nagy mennyiségben a narancs. Az első a látás épsége miatt és a bőr egészsége miatt fontos, míg a második a szénhidrát- és zsí... |
2010-12-07 17:00:53 |
|
|
|
|
|
|
... A narancs jótékony hatásai a szervezetre
Télen a tárolás következtében csökken sajnos a gyümölcsök vitamintartalma, de szerencsére a déli gyümölcsök, főként a citrusfélék dúskálnak a vitaminokban. Ez fokozottan érdemes a narancsra, sőt több áldásos összetevői is vannak a vitaminokon kívül. Lássuk, melyek ezek!
Nem csökken sajnos a gyümölcsök vitamintartalma... |
2010-12-05 22:51:58 |
|
|
|
|
|
|
... mint az
eredeti, a nyers fokhagyma. Ez kivétel a többi gyógytermékek közt! A
magyar kisgerezdű, min. 3x több hatóanyagot tartalmaz, mint a nagygerezdű kínai.
B.) Flavonoidokkal.
Ez a termék a nyers színes és magyar gyümölcsökben, zöldségekben
található!
Nagyon tudom ajánlani azokat a termékeket, amelyeknél már a név is utal
arra, h... |
2010-12-02 17:20:10 |
|
|
|
|
|
|
... hogy 100 gramm csokoládé átlagosan 500 kalóriát tartalmaz, vagyis az édesség mértéktelen fogyasztása túlsúlyhoz, az pedig magas vérnyomáshoz és szívbetegségekhez vezethet.
A flavonok jótékony hatása
A csokoládé jótékony hatásának titka a kakaóbabban lévő flavonokban rejlik, amelyekről feltételezik, hogy növelik a vér nitrogén-oxid szintjét, és javítják a vér... |
2010-10-22 17:37:38 |
|
|
|
|