Belépés
Tények és tévhitek a csokoládé
... meg. Először is, a kutatást a Hershey csokoládégyártó vállalat készíttette (nocsak!), eredményei pedig a Chemistry Central Journal szaklapban jelentek meg. A tanulmányban a kakaópor teljes flavonol- és polifenoltartalmát, valamint antioxidáns aktivitását veti össze az olyan szuperélelmiszerekkel, mint az acai bogyó, a feketeáfonya, a kistermésű áfonya és a gránátalma.

A...
2011-03-25 17:30:19
Nemcsak fogyaszt....
... kiderült, hogy a narancslét rendszeresen fogyasztók körében kevésbé jelentkezett izomláz.

Még mire jó?
A narancs áldásos hatását már sokan megtapasztalták. Antioxidánsai, a flavonok és a karotinok, az antociánok, valamint a limonén rákmegelőző és rákellenes hatásúak. Ruténtartalma pedig a kapilláris erekre, az idegrendszerre és a szívre hat jótékonyan.

[...
2011-03-16 09:46:26
Édes gyógyszer...
... kérdésekről és egy egészségügyi szakácskönyv (,,Szíves" szakácskönyv) társszerzője.
Tudományos tevékenységéért a Magyar Táplálkozástudományi Társaság érdeméremmel tüntette ki.

A flavonol:
A flavonoidok a növények fontos alkotóelemei, többek között a virágok színét adó pigmentek termelődésében játszanak szerepet, védik a növényt a kívülről jövő támadások ellen....
2011-02-01 15:53:22
Természetesen, egészséges!
... árukészletében is. A frissítő teák forrón vagy hidegen, ízesítve vagy anélkül egyaránt fogyaszthatók. E teák C-vitamin, valamint citromsavtartalma felüdíti, illóolaj-, csersav-, kolin-, flavonid-tartalmának köszönhetően pedig frissíti a szervezetet. A gyógynövény alapú teakeverékek rendkívül hasznosak, mert hatóanyagaik révén segítenek megteremteni a napszaknak megfelelő kiegyensú...
2011-01-21 18:36:39
Gyógynövények
... Teáját, vagy cseppjeit is fogyasszuk. Ajánlott pár levéldarabkáját az ,,Influenza elleni borba", vagy szeszbe is beletenni. Jelentős mennyiségű A-, B-, és C-vitamint tartalmaz, és flavon glikozidákban is bővelkedik. Hidegen kifacsart levéből, naponta 3x1 teás, vagy evőkanállal fogyaszthatunk. Használható minden olyan megbetegedésben, melyre a flavon hatást gyakorol. ...
2011-01-20 13:26:23
A narancs mint gyógynövény
... természetes antibiotikus hatású anyagok egyben fájdalomcsillapítók is.

Elősegíti az emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint.

A narancsban előforduló bioflavonok lehetővé teszik a véredények szöveteinek erősödését, megakadályozzák a trombózisra jellemző vércsomósodást.

A vegetáriánusok, akik teljesen vagy részben lemondanak az állati...
2010-12-12 16:10:39
A narancs jótékony hatásai....
... mert a nagy dózisú C- vitamin, amit tartalmaz, segíti a növényi eredetű vas felvételét. Hatásosabb is a természetes C- vitaminja, mint a tablettákban lévőké, mert erősödik a hatása a bioflavonokkal együtt.

A- és B-vitaminokat is tartalmaz nagy mennyiségben a narancs. Az első a látás épsége miatt és a bőr egészsége miatt fontos, míg a második a szénhidrát- és zsí...
2010-12-07 17:00:53
A narancs jótékony hatásai
... A narancs jótékony hatásai a szervezetre

Télen a tárolás következtében csökken sajnos a gyümölcsök vitamintartalma, de szerencsére a déli gyümölcsök, főként a citrusfélék dúskálnak a vitaminokban. Ez fokozottan érdemes a narancsra, sőt több áldásos összetevői is vannak a vitaminokon kívül. Lássuk, melyek ezek!

Nem csökken sajnos a gyümölcsök vitamintartalma...
2010-12-05 22:51:58
Az Influenzáról röviden
... mint az
eredeti, a nyers fokhagyma. Ez kivétel a többi gyógytermékek közt! A
magyar kisgerezdű, min. 3x több hatóanyagot tartalmaz, mint a nagygerezdű kínai.

B.) Flavonoidokkal.
Ez a termék a nyers színes és magyar gyümölcsökben, zöldségekben
található!
Nagyon tudom ajánlani azokat a termékeket, amelyeknél már a név is utal
arra, h...
2010-12-02 17:20:10
Napi fél tábla csoki.......
... hogy 100 gramm csokoládé átlagosan 500 kalóriát tartalmaz, vagyis az édesség mértéktelen fogyasztása túlsúlyhoz, az pedig magas vérnyomáshoz és szívbetegségekhez vezethet.

A flavonok jótékony hatása
A csokoládé jótékony hatásának titka a kakaóbabban lévő flavonokban rejlik, amelyekről feltételezik, hogy növelik a vér nitrogén-oxid szintjét, és javítják a vér...
2010-10-22 17:37:38
1 2 3 7 8 10 11 12 13 14 15 
Címkék: Chemistry Central Journal, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, narancs mint, narancs jótékony, kakaópor teljes, acai bogyó, kistermésű áfonya, narancslét rendszeresen, narancs áldásos, limonén rákmegelőző, kapilláris erekre, egészségügyi szakácskönyv, növények fontos, virágok színét, kívülről jövő, frissítő teák, gyógynövény alapú, napszaknak megfelelő, flavon hatást, narancsban előforduló, véredények szöveteinek, trombózisra jellemző, nagy dózisú, növényi eredetű, tablettákban lévőké, bioflavonokkal együtt, látás épsége, tárolás következtében, gyümölcsök vitamintartalma, déli gyümölcsök, citrusfélék dúskálnak, vitaminokon kívül, nyers fokhagyma, többi gyógytermékek, nagygerezdű kínai, nyers színes, édesség mértéktelen, pedig magas, flavonok jótékony, csokoládé jótékony, kakaóbabban lévő, vitamintartalma, levéldarabkáját, csokoládégyártó, megtapasztalták, tevékenységéért, megakadályozzák, megbetegedésben, bioflavonokkal, árukészletében, termelődésében, idegrendszerre, vércsomósodást, vegetáriánusok,
© 2013 TVN.HU Kft.