|
|
|
... íze és a magas C-vitamin-tartalma miatt. Jól is tesszük, ha a hosszú tél után sok epret fogyasztunk, hiszen segítséget nyújt az immunrendszer megerősödésében. Az eper gazdag forrása a flavonoid vegyületeknek, amelyek csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást. Ezen kívül C-vitaminban és káliumban is bővelkedik, amelyek pedig az immunrendszert támogatják meg.
Tavassz... |
2024-04-16 20:38:13 |
|
|
|
|
|
|
... citrusos gyümölcs tele van az oly szükséges C-vitaminnal. Ez a vitamin tökéletes a zsírégetés és az anyagcsere felgyorsítására. De nem csak a C-vitamin miatt olyan hasznos gyümölcs. Egyféle flavonoidot tartalmaz, amit úgy hívnak, hogy naringenin, amely antioxidáns hatása miatt kifejezetten jó hatással van az anyagcserére. Ez a flavonoid csökkenti az inzulint is a vérben, amelynek ... |
|
2024-04-15 22:40:38 |
|
|
|
|
|
|
... sáfrányból remek gyógyteát is készíthetünk, amely tele van értékes antioxidánsokkal. Ezek az antioxidánsok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A gyógynövény sok-sok flavonoidot és likopint is tartalmaz, amelyek szintén csökkentik a szívbetegségek rizikóját. A sáfrány olyan ásványi anyagokban is gazdag, amelyek javítják a vérkeringést, és ez is segíthet a szív... |
2024-04-11 21:59:40 |
|
|
|
|
|
|
Az eper flavonoidjai megvédhetnek a degeneratív betegségektől - tavaszi salátareceptek: főszerepben az eper
Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de ké... |
|
2024-03-25 22:00:40 |
|
|
|
|
|
|
... étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve.
A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavonoidok. A köménynek kiemelkedőek az antibakteriális, az antioxidáns, a gombaellenes és a gyulladáscsökkentő hatásai.
Kiváló forrása a tápanyagoknak, azaz a vitaminoknak és az ásvá... |
|
2024-03-22 23:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... hatással rendelkezik. C-vitamint is tartalmaz, amely szintén egy antioxidáns, erősíti az immunrendszert, és segíti leküzdeni a fertőzéseket és betegségeket.
A kvercetin egy olyan flavonoid, amely rákellenes hatásokkal rendelkezik. Semlegesíti a szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak, és potenciálisan rákos betegséghez vezethetnek. A kvercetin sejthalált idéz... |
2024-03-22 22:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... bővelkedik, amely nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem az artériákban lévő plakkot is. Ily módon is megtámogatja a vérnyomás csökkenését.
A bogyós gyümölcsök nagyon sok flavonoidot tartalmaznak. Ezek az antociánok, amelyek tágítják az ereket és segítik azok ellazulását, ily módon pedig csökken a vérnyomás.
A nátrium megemeli a vérnyomást, azonban a b... |
2024-03-06 23:30:43 |
|
|
|
|
|
|
... nagyfokú védelmet jelenthet azon fertőzések és betegségek kialakulása ellen, amelyet vírusok, baktériumok és gombák okoznak. Nem mellesleg a paprika olyan anyagokban is bővelkedik, mint a flavonoidok és flavonolok, amelyek szintén nagyon hatékonyak a különféle mikroorganizmusokkal szemben.
A táplálkozás fontos szerepet játszik az életkorral összefüggő látásvesztés kiala... |
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... sok tápanyagot tartalmaz, éppen ezért az az étcsokoládé, amely legalább 75%-ban tartalmaz kakaót, szintén nagyon egészséges.
A kakaóról tudnunk kell, hogy gazdag forrása a flavonoidoknak, legfontosabb flavonoidjai a flavonolok, amelyek nagy mennyiségben megtalálhatók a zöld teában is. Olyan vegyületek is megtalálhatók a kakaóban, amelyek segítik ezeknek a flavonoloknak ... |
2024-03-03 20:35:42 |
|
|
|
|
|
|
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bírn... |
2024-03-03 20:13:19 |
|
|
|
|