Belépés
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini
... íze és a magas C-vitamin-tartalma miatt. Jól is tesszük, ha a hosszú tél után sok epret fogyasztunk, hiszen segítséget nyújt az immunrendszer megerősödésében. Az eper gazdag forrása a flavonoid vegyületeknek, amelyek csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást. Ezen kívül C-vitaminban és káliumban is bővelkedik, amelyek pedig az immunrendszert támogatják meg.

Tavassz...
2024-04-16 20:38:13
10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni
... citrusos gyümölcs tele van az oly szükséges C-vitaminnal. Ez a vitamin tökéletes a zsírégetés és az anyagcsere felgyorsítására. De nem csak a C-vitamin miatt olyan hasznos gyümölcs. Egyféle flavonoidot tartalmaz, amit úgy hívnak, hogy naringenin, amely antioxidáns hatása miatt kifejezetten jó hatással van az anyagcserére. Ez a flavonoid csökkenti az inzulint is a vérben, amelynek ...
2024-04-15 22:40:38
Az ókori görögök sebkezelésre és parfümként is használták
... sáfrányból remek gyógyteát is készíthetünk, amely tele van értékes antioxidánsokkal. Ezek az antioxidánsok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A gyógynövény sok-sok flavonoidot és likopint is tartalmaz, amelyek szintén csökkentik a szívbetegségek rizikóját. A sáfrány olyan ásványi anyagokban is gazdag, amelyek javítják a vérkeringést, és ez is segíthet a szív...
2024-04-11 21:59:40
Az eper flavonoidjainak gyógyhatásairól


Az eper flavonoidjai megvédhetnek a degeneratív betegségektől - tavaszi salátareceptek: főszerepben az eper

Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de ké...
2024-03-25 22:00:40
A zsírégetés mestere – köménytea
... étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve.

A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavonoidok. A köménynek kiemelkedőek az antibakteriális, az antioxidáns, a gombaellenes és a gyulladáscsökkentő hatásai.

Kiváló forrása a tápanyagoknak, azaz a vitaminoknak és az ásvá...
2024-03-22 23:33:09
A lila hagyma csökkenti a vérnyomást
... hatással rendelkezik. C-vitamint is tartalmaz, amely szintén egy antioxidáns, erősíti az immunrendszert, és segíti leküzdeni a fertőzéseket és betegségeket.

A kvercetin egy olyan flavonoid, amely rákellenes hatásokkal rendelkezik. Semlegesíti a szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak, és potenciálisan rákos betegséghez vezethetnek. A kvercetin sejthalált idéz...
2024-03-22 22:39:49
Magas vérnyomásra
... bővelkedik, amely nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem az artériákban lévő plakkot is. Ily módon is megtámogatja a vérnyomás csökkenését.

A bogyós gyümölcsök nagyon sok flavonoidot tartalmaznak. Ezek az antociánok, amelyek tágítják az ereket és segítik azok ellazulását, ily módon pedig csökken a vérnyomás.

A nátrium megemeli a vérnyomást, azonban a b...
2024-03-06 23:30:43
A paprika gyógyhatásairól
... nagyfokú védelmet jelenthet azon fertőzések és betegségek kialakulása ellen, amelyet vírusok, baktériumok és gombák okoznak. Nem mellesleg a paprika olyan anyagokban is bővelkedik, mint a flavonoidok és flavonolok, amelyek szintén nagyon hatékonyak a különféle mikroorganizmusokkal szemben.

A táplálkozás fontos szerepet játszik az életkorral összefüggő látásvesztés kiala...
2024-03-03 21:55:02
Kakaó : Még a szív egészségét is javítja
... sok tápanyagot tartalmaz, éppen ezért az az étcsokoládé, amely legalább 75%-ban tartalmaz kakaót, szintén nagyon egészséges.

A kakaóról tudnunk kell, hogy gazdag forrása a flavonoidoknak, legfontosabb flavonoidjai a flavonolok, amelyek nagy mennyiségben megtalálhatók a zöld teában is. Olyan vegyületek is megtalálhatók a kakaóban, amelyek segítik ezeknek a flavonoloknak ...
2024-03-03 20:35:42
A máj ezeket a táplálékokat szereti
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bírn...
2024-03-03 20:13:19
1 2 3 ................101 102 ........151 152 ........201 202 203 
Címkék: tavasz kedvencei, ókori görögök, eper flavonoidjainak, zsírégetés mestere, lila hagyma, paprika gyógyhatásairól, szív egészségét, táplálékokat szereti, immunrendszer megerősödésében, eper gazdag, flavonoid vegyületeknek, szervezetben kialakuló, immunrendszert támogatják, vitamin tökéletes, anyagcsere felgyorsítására, flavonoid csökkenti, antioxidánsok csökkentik, gyógynövény sok-sok, szívbetegségek rizikóját, sáfrány olyan, eper flavonoidjai, degeneratív betegségektől, legkedveltebb gyümölcsök, egészségünkre nézve, gyógynövény olyan, köménynek kiemelkedőek, olyan flavonoid, szabad gyököket, kvercetin sejthalált, artériákban lévő, vérnyomás csökkenését, bogyós gyümölcsök, nátrium megemeli, paprika olyan, táplálkozás fontos, életkorral összefüggő, kakaóról tudnunk, zöld teában, táplálékokat kedveli, következő tápanyagokban, tápanyagokat többek, következő táplálékok, táplálékok csökkentik, antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, felgyorsítására, gyógyhatásairól, flavonoidjainak, antibakteriális,
© 2013 TVN.HU Kft.