|
|
|
... rendelkezik bogyótermése, mint a rögtön emészthető cukrok (szőlőcukor és gyümölcscukor) jelentős (15-25 százalékos) mennyisége, az almasav, a B-vitaminok, az E-vitamin és az antioxidáns flavonoidok. Mindezek a mazsolában is koncentráltan jelen vannak.
Szőlő felhasználása az ókortól napjainkig
A szőlő őse az erdei vadszőlő (Vitis vinifera ssp sylvestris)... |
2015-10-03 20:20:45 |
|
|
|
|
|
|
... jelentős és állati fehérje nélkül rosszul hasznosul a szervezetben.
A zöldségben, gyümölcsökben lévő antioxidánsok - E-, C-vitamin, karotinoidok, cink, szelén, flavonoidok -, valamint élelmi rostanyagok gátolják az érelmeszesedés és számos daganatos betegség kialakulását. A mediterrán országokban kétszer annyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, min... |
|
2011-02-09 12:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... elpusztítani. Nem meglepő hát, ha az antibiotikumokkal, melyek használata mellett gyakran gombás fertőzés jön létre, a grépfrútmagolaj konkurenciának számít. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sej... |
2009-12-02 13:01:14 |
|
|
|
|