|
|
|
... esznek bogyós gyümölcsöket - derült ki egy nagy mintaszámú, követéses amerikai vizsgálatból. Férfiak esetében tovább csökkenti a betegség kockázatát az alma, a narancs és más, flavonoidokban gazdag gyümölcsök fogyasztása.
A P-vitaminként és citrinként is ismert flavonoidok növényi pigmentanyagok. Korábbi vizsgálatokban kimutatták, hogy - feltételezhetően ant... |
2011-02-17 21:04:36 |
|
|
|
|
|
|
... rendszeresen esznek bogyós gyümölcsöket - derült ki egy nagy mintaszámú, követéses amerikai vizsgálatból. Férfiak esetében tovább csökkenti a betegség kockázatát az alma, a narancs és más, flavonoidokban gazdag gyümölcsök fogyasztása.
Forrás: [origo]
Ajánlat
A krónikus tél végi fáradtság hátterében vérszegénység is állhat
Miért baj, ha a keveset a... |
|
2011-02-14 08:29:23 |
|
|
|
|
|
|
... rendszeresen esznek bogyós gyümölcsöket - derült ki egy nagy mintaszámú, követéses amerikai vizsgálatból. Férfiak esetében tovább csökkenti a betegség kockázatát az alma, a narancs és más, flavonoidokban gazdag gyümölcsök fogyasztása.
Ajánlat
A krónikus télvégi fáradtság hátterében vérszegénység is állhat
Miért baj, ha a keveset alvók többet esznek?
Magas... |
2011-02-14 07:07:27 |
|
|
|
|
|
|
... visszatartást.
Citrusfélék
Minden citrusféle rendelkezik zsírégető hatással, bár leginkább csak a grépfrútot emlegetjük, ha ilyen tulajdonságról van szó. Emellett rendkívül gazdagok C-vitaminban és flavonoidokban, melyek nagyon fontosak szerepet játszanak egészségünk megőrzésében, ráadásul a fogyást is segítik.
Alma
Ez a mindenki által n... |
|
2011-02-13 13:30:03 |
|
|
|
|
|
|
... rost- illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb. A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.
100 g gyümölcsben nagyjából 85 g víz van. Energiatartalma 52 kcal, 218 Kj. 7 g fehérjét, 4 g zsírt, 12-13 g szénhidrátot rejt. Az ásványi anyagok közül 196 mg kálium, 32 mg kalcium... |
|
2010-12-14 13:45:15 |
|
|
|
|
|
|
... kilogrammonként.
A ribizli rendkívül gazdag C-vitaminban, 100 grammja mintegy 30-40 mg-ot tartalmaz, emellett jelentős B- és E-vitamintartalma is. Antioxidánsokban, gyümölcssavakban és flavonoidokban is rendkívül gazdag, ezért a bogyósgyümölcsök többségéhez hasonlóan kiváló rákmegelőző eledel. Nagy mennyiségben tartalmaz növényi rostokat, főleg pektineket, ami segíti az... |
2010-12-14 13:34:04 |
|
|
|
|
|
|
... nyugtalanságot, éberséget. Kifejezett nyugtató-altató hatása a komló- és citromfűteának van" - mondja az orvos-természetgyógyász.
A kamillatea viszont rendkívül gazdag flavonoidokban. Ezek az antioxidáns hatású vegyületek erőteljes gyulladásgátló hatással bírnak a szervezetben, és megnyugtatják a gyomor nyálkahártyáját.
"A gyakori vágás erősíti a ... |
2010-12-13 17:41:32 |
|
|
|
|
|
|
...
lágy csaknem szagtalan, világossárga olaj nyerhető ki. Ez az egészséges
folyadék rendkívül gazdag linolsavban, mely karbantartja szívünket, keringési
rendszerünket és flavonoidokban, amely segít a rák megelőzésében. Csökkenti a
koleszterinszintet, érvédő hatású, jelentős E-vitamin tartalma szerepet
játszik az izmok megfelelő működésében, a szívbetegsé... |
2010-12-12 21:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... kényes, azért délre néző lejtőre vetik, sőt a korai dér v. fagy ellen be is takarják.
Gyógyító erejét tekintve az egyik legértékesebb zöldségfélénk. Kiemelkedően gazdag flavonoidokban (apigenin), karotinoidokban, klorofillban és folsavban. Magas az antioxidáns vitamin és a szerves, jól hasznosítható ásványi anyag tartalma.
Perzsa fű néven már a VIII.-IX. szá... |
2010-12-12 18:02:17 |
|
|
|
|
|
|
... mennyisége.
A keresztesvirágúak daganatos megbetegedések megelőzését elősegítő glükózinolátokban és más fitokemikáliákban bővelkednek, így a brokkoli is gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.
A brokkoliban található (illetve összetevőiből képződő), és az izotiocianátok közé tartozó szulforafan vegyület (kemopreventív molekula) állatkísérl... |
2010-11-26 09:44:28 |
|
|
|
|