Belépés
A hosszú életű japánok titkai
... kialakulását.

A japán emberek nem eszik túl magukat. Sosem várják meg, amíg jóllaknak, hanem körülbelül 80 százalékos jóllakottságnál egész egyszerűen abbahagyják az evést, így náluk a gyomorrontás fogalma sem igazán ismert.

A japán emberek számára a család szent. Összetartóak, gyakran több generáció él együtt és náluk ismeretlen fogalom az idősebbeknél a mag...
2022-01-20 22:20:02
Spurgeon - Január 20
... kísértésbe esnek." Zsid 2,18


Egy régi közmondás így hangzik: "A világ egyik fele nem tudja, hogyan él a világ másik fele." És ez nagyon igaz. Azt hiszem, néhány gazdag embernek fogalma sincs a szegények ínségéről. Nem is tudják elképzelni, milyen az, ha valakinek keményen meg kell dolgoznia a mindennapi kenyeréért.

Jézus Krisztus azonban ismeri szükségl...
2022-01-20 07:14:09
Az adalékanyagokról
... egyetért, hogy a sok cukor, szénhidrát, só, transzzsírok fogyasztása árt a szervezetnek.

Nagyon sok adalékanyagot olvashatunk a termékek címkéin, de az átlag embernek nem igazán van fogalma arról, hogy mik is ezek valójában, és azt sem, hogy tényleg ártalmatlanok-e.

Az élelmiszer-adalékanyagok engedélyezési folyamaton mennek keresztül, ami biztosítja a vásárl...
2022-01-15 21:49:29
Spurgeon - Január 11
... karjára helyezed, akkor fáradoznod kell érte annyira, hogy megtegyél minden tőled telhetőt, hogy alkalmazkodj a gyermek szokásaihoz és temperamentumához. Ajkaddal a gyermek szintjén kell fogalmazz, hogy megértse, mit gondolsz. A gyermek szemével kell nézned a dolgokat. A gyermek érzései töltsék meg szívedet úgy, hogy bizonyosan tudja, barátja és társa vagy.

A próféta a ...
2022-01-15 07:38:26
„Ragadjátok meg Baal prófétáit!”
... elnyomást."

Az Ószövetség tele van olyan részekkel, amelyek azt mondják el nekünk, hogy Isten gyűlöli a gonoszságot. Ez utálatos Őelőtte.

Azt hiszem, nehéz megfelelő fogalmat alkotnunk arról, mennyire utálatos a bűn Isten számára, de ha olyan dolgokra gondolsz, amelyek a legundorítóbbak számodra, akkor bepillantást nyerhetsz ebbe.

III. Talán ...
2022-01-06 07:56:30
Kálnay Adél: Kérdés
... ezelőtt írta: “Most perc-emberkék dáridója tart". Vajon választaná-e valaki, hogy ő mégis inkább jó ember szeretne lenni? Reményeim szerint igen! De mit is értsünk a jó, a jóságos fogalma alatt, vajon mit is takar pontosan? A jó fogalma: talán, leginkább az ellentéte a rossz alapján járható körbe. A jó ember segítőkész, nem bánt senkit, sem szóval sem cselekedettel, ső...
2021-12-19 15:59:40
Az őszinteség nem elég
... Szentírásban a képmutatás sok helyen el van ítélve. Ezen összefüggésben mondja nekünk Pál apostol azt a Róma 12,9-ben:

,,A szeretet képmutatás nélkül való legyen." Pozitívan fogalmazva: ,,A szeretet legyen őszinte."

Tehát az őszinteség jobb, mint a képmutatás. De ez nem jelenti azt, hogy az őszinteség mindig jó. Ha valaki rossz dologban...
2021-12-13 07:22:36
Miraculous - Katicabogár és Fekete macska kalandjai
... felkeltse magára a fiú figyelmét, és ebben segít neki legjobb barátja, Alya.

Adrien Agreste: Rengeteg lány szerelmes belé, de ő reménytelenül bele van zúgva Katicabogárba, noha fogalma sincs arról, hogy Katicabogár nem más, mint Marinette Dupain-Cheng. Gazdag, arisztokratikus életét él, bár a családi háttere meglehetősen bonyolult; az apja távolságtartó és rideg vele s...
2021-12-05 11:48:13
Miért nem hullajtják el az örökzöldek soha a leveleiket?
... kismadár nem tudta mit csináljon. A szárnya még nem volt elég erős, de megpróbált elrepülni. Mielőtt még messzire jutott volna, egy hangra lett figyelmes:
Kismadár, hová mész?
Fogalmam sincs - felelte a kismadár -, de nagyon fázom!
Gyere ide hozzám! - mondta a lucfenyő nagyon barátságosan. Ő volt, aki megszólította a madárkát. - Itt élhesz a legmelegebb ágamon...
2021-12-03 14:38:23
O.Hanry: Háromkirályok ajándéka
... nyolcdolláros bútorozott szobákban. Ha egy nagyon sovány s igen fürge mozgású személy nézi benne hosszanti irányú csíkos, gyors egymásutánban megjelenő tükörképét, többé-kevésbé pontos fogalmat alkothat magának a külsejéről. Minthogy Della karcsú volt, megtanulta, hogyan kell megnéznie magát a tükörben.

Egyszer csak elperdült az ablaktól, s a tükör elé állt. A szeme ugy...
2021-12-02 19:13:50
1 2 3 ............1209 1210 ......1814 1815 ......2417 2418 2419 
Címkék: Kálnay Adél, Jézus Krisztus, Adrien Agreste, Marinette Dupain-Cheng, Minthogy Della, hosszú életű, örökzöldek soha, japán emberek, gyomorrontás fogalma, család szent, régi közmondás, világ egyik, világ másik, szegények ínségéről, mindennapi kenyeréért, termékek címkéin, átlag embernek, gyermek szokásaihoz, gyermek szintjén, gyermek szemével, gyermek érzései, legundorítóbbak számodra, jóságos fogalma, rossz alapján, szeretet képmutatás, szeretet legyen, őszinteség jobb, őszinteség mindig, családi háttere, apja távolságtartó, hangra lett, lucfenyő nagyon, legmelegebb ágamon, nagyon sovány, adalékanyagokról, jóllakottságnál, arisztokratikus, legundorítóbbak, összefüggésben, cselekedettel, háromkirályok, engedélyezési, adalékanyagok, adalékanyagot, ártalmatlanok, katicabogárba, reménytelenül, nyolcdolláros, megszólította, egymásutánban, távolságtartó, idősebbeknél, összetartóak, gyomorrontás, kialakulását, transzzsírok, szentírásban, barátságosan, meglehetősen, alkalmazkodj, szervezetnek, bepillantást, legmelegebb,
© 2013 TVN.HU Kft.