Belépés
Étel - mesék Fogasszelet Gundel módra
A palócleves megalkotójaként ismert Gundel János ( 1844 - 1915 )
a balatoni fogast is kitűnően készítette az általa bérelt pesti István
Főherceg Szálloda konyháján . A megsózott filéket egész borssal
és finomra vágott hagymával együtt vajjal kikent tepsibe tette ,
fehérborral leöntve sütőben párolta 5 percig , majd kiszedte egy
kivajazott tálra . A hal ...
2018-01-20 12:45:22
szeretettel
... A derék férfi a feltevés ellen egyetlen szóval sem tiltakozott.

Javában osztozkodtak a tál kínálta finomságokon: ki kér csirkecombot, ki rántott májat, ki enne rostonsült fogasszeletet, amikor kivágódott a bejárati ajtó, s ázott turistacsapat tódult be az ebédlőbe. Zokniban toporogtak, a sáros bakancsot még a bejárati ajtó előtt leparancsolta róluk a portás, az anorákju...
2012-04-09 10:56:41
Fogasszeletek vajban
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem


Elkészítés:

Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk. ...
2011-06-19 17:25:14
Gyöngytyúk leves
... tűzről lehúzzuk az edényt, és fedő alatt, saját levében hagyjuk megpuhulni.

Fogas- vagy süllőszeletek vajban, finom mártással

Hozzávalók: 60-80 deka süllő, vagy fogasszelet (személyenként 18-20 dekás) 1 liter víz, egy kis só, egy sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 babérlevél és néhány szem egész bors. A mártáshoz: 2 egész tojás, pici só, 1 kávéskanálnyi mustá...
2011-01-26 05:48:32
Fogasszeletek sajtmártással
...

Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 4 adag sajtmártás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál fehérbor, 3 evőkanál víz vagy hal alaplé, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só.

Elkészítése: Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a saj...
2010-12-10 05:12:32
Fogasszeletek tejszínes gombóc
...

Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 20 dkg gomba, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vöröshagyma, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, őrölt bors.

Elkészítése: Tűzálló tálban a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 dkg vajban 2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Hevítjük 5-6 percig, majd rátesszük a halszelete...
2010-12-10 05:12:10
Fogasszeletek főzve
...

Hozzávalók: 75 dkg fogas színhús, 4 dkg vaj, 2 dl víz, só.

Elkészítése: A halszeleteket tűzálló tálba tesszük, sózzuk, ráöntjük a vizet, majd lefedve 4-5 perc alatt készre főzzük. Félidőben a halszeleteket vigyázva átforgatjuk. Olvasztott vajjal leöntve tálaljuk....
2010-12-10 05:11:45
Bazsalikomos bundájú fogasfilé
... masszává keverjük. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a
vörösborral, lassan beforraljuk.

Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a fogasszeletek mindkét oldalát a tûzhelyen forró olajban rövid idő alatt
elősütjük, majd kivesszük, és tepsire tesszük; a bazsalikomos masszát egyenletesen rákenjük a sze­letekre a...
2010-11-27 17:03:40
Fogasszeletek fehérboros,
Fogasszeletek fehérboros, kakukkfüves mártással

Hozzávalók: 6-8 friss fogasszelet, 1 dl száraz fehérbor, 1 babérlevél, 1 db tojássárgája, 30 g morzsolt kakukkfű, egy csipetnyi citromfű, só, 50 g vaj, 1 dl tejszín.

A fogasszeleteket a felmelegített vajon megpároljuk, gyengén sózzuk, és a mártás elkészítéséig melegen tartjuk. Egy edényben a bort, a kakukkfűvel, ...
2010-11-03 08:27:50
Fogasszeletek vajban
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem


Elkészítés:

Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk....
2010-10-21 12:30:22
1 2 
Címkék: Gundel János, Főherceg Szálloda, palócleves megalkotójaként, balatoni fogast, általa bérelt, megsózott filéket, derék férfi, feltevés ellen, bejárati ajtó, sáros bakancsot, előkészített fogast, vajat barnára, halszeletek tetejére, finomra vágott, vékonyra szeletelt, halszeleteket tűzálló, halszeleteket vigyázva, hagymát megtisztítjuk, fogasszeletek mindkét, bazsalikomos masszát, csipetnyi citromfű, felmelegített vajon, mártás elkészítéséig, zöldpetrezselyem, fogasszeleteket, megalkotójaként, lecsöpögtetjük, fogasszeletek, halszeleteket, megtisztítjuk, kávéskanálnyi, leparancsolta, turistacsapat, fogasszeletet, petrezselymes, süllőszeletek, személyenként, sajtmártással, elkészítéséig, felmelegített, tojássárgája, bazsalikomos, petrezselyem, vöröshagymát, osztozkodtak, finomságokon, egyenletesen, zsemlemorzsa, csirkecombot, előkészített, fogasszelet, szeretettel, fehérborral, tiltakozott, halszeletek, elkészítése, elkészítjük, átforgatjuk, kakukkfűvel, megpároljuk, kakukkfüves, beforraljuk, vörösborral, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.