|
|
|
... elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
... |
2017-05-20 22:26:21 |
|
|
|
|
|
|
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem
Elkészítés:
Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk. ... |
|
2011-06-19 17:25:14 |
|
|
|
|
|
|
... vizet, egy kis sóval és egy sárgarépa- és petrezselyemgyökérrel. Teszünk bele még egy babérlevelet és néhány szem egész borsot.
A forró, lobogó vízbe beletesszük a süllő vagy fogasszeleteket és 4-6 percig lassú forrással főzzük. Aztán lapátkanál segítségével kiemeljük és a tálra tesszük a halszeleteket s a következő mártással öntjük le:
Két egész tojást pici sóval, egy k... |
2011-01-26 05:48:32 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 4 adag sajtmártás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál fehérbor, 3 evőkanál víz vagy hal alaplé, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só.
Elkészítése: Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a saj... |
|
2010-12-10 05:12:32 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 20 dkg gomba, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vöröshagyma, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, őrölt bors.
Elkészítése: Tűzálló tálban a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 dkg vajban 2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Hevítjük 5-6 percig, majd rátesszük a halszelete... |
|
2010-12-10 05:12:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 75 dkg fogas színhús, 4 dkg vaj, 2 dl víz, só.
Elkészítése: A halszeleteket tűzálló tálba tesszük, sózzuk, ráöntjük a vizet, majd lefedve 4-5 perc alatt készre főzzük. Félidőben a halszeleteket vigyázva átforgatjuk. Olvasztott vajjal leöntve tálaljuk.... |
2010-12-10 05:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, fűszerezzük törött borssal. Jóízű gratinmártást készítünk.
A fogas filézéséből visszamaradt csontokból tartalmas halalaplét készítünk, és leszűrjük. Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott, alacsony peremű edénybe helyezzük. Ráöntjük a fehérbort. Vajazott zsírpapírral letakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. A fogasszeletekről leöntjük a fehérboros halalapl... |
2010-12-10 05:11:25 |
|
|
|
|
|
|
... masszává keverjük. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a
vörösborral, lassan beforraljuk.
Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a fogasszeletek mindkét oldalát a tûzhelyen forró olajban rövid idő alatt
elősütjük, majd kivesszük, és tepsire tesszük; a bazsalikomos masszát egyenletesen rákenjük a szeletekre a... |
2010-11-27 17:03:40 |
|
|
|
|
|
|
Fogasszeletek fehérboros, kakukkfüves mártással
Hozzávalók: 6-8 friss fogasszelet, 1 dl száraz fehérbor, 1 babérlevél, 1 db tojássárgája, 30 g morzsolt kakukkfű, egy csipetnyi citromfű, só, 50 g vaj, 1 dl tejszín.
A fogasszeleteket a felmelegített vajon megpároljuk, gyengén sózzuk, és a mártás elkészítéséig melegen tartjuk. Egy edényben a bort, a kakukkfűvel, ... |
2010-11-03 08:27:50 |
|
|
|
|
|
|
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem
Elkészítés:
Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk.... |
2010-10-21 12:30:22 |
|
|
|
|