Belépés
Spárgás rizottó fogassal
... elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

...
2017-05-20 22:26:21
Fogasszeletek vajban
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem


Elkészítés:

Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk. ...
2011-06-19 17:25:14
Gyöngytyúk leves
... vizet, egy kis sóval és egy sárgarépa- és petrezselyemgyökérrel. Teszünk bele még egy babérlevelet és néhány szem egész borsot.
A forró, lobogó vízbe beletesszük a süllő vagy fogasszeleteket és 4-6 percig lassú forrással főzzük. Aztán lapátkanál segítségével kiemeljük és a tálra tesszük a halszeleteket s a következő mártással öntjük le:
Két egész tojást pici sóval, egy k...
2011-01-26 05:48:32
Fogasszeletek sajtmártással
...

Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 4 adag sajtmártás, 4 dkg vaj, 2 evőkanál fehérbor, 3 evőkanál víz vagy hal alaplé, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só.

Elkészítése: Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a saj...
2010-12-10 05:12:32
Fogasszeletek tejszínes gombóc
...

Hozzávalók: 80 dkg fogas színhús, 20 dkg gomba, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vöröshagyma, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, őrölt bors.

Elkészítése: Tűzálló tálban a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 dkg vajban 2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Hevítjük 5-6 percig, majd rátesszük a halszelete...
2010-12-10 05:12:10
Fogasszeletek főzve
...

Hozzávalók: 75 dkg fogas színhús, 4 dkg vaj, 2 dl víz, só.

Elkészítése: A halszeleteket tűzálló tálba tesszük, sózzuk, ráöntjük a vizet, majd lefedve 4-5 perc alatt készre főzzük. Félidőben a halszeleteket vigyázva átforgatjuk. Olvasztott vajjal leöntve tálaljuk....
2010-12-10 05:11:45
Fogas szeletek, firenzei módra
... sóval, fűszerezzük törött borssal. Jóízű gratinmártást készítünk.

A fogas filézéséből visszamaradt csontokból tartalmas halalaplét készítünk, és leszűrjük. Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott, alacsony peremű edénybe helyezzük. Ráöntjük a fehérbort. Vajazott zsírpapírral letakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. A fogasszeletekről leöntjük a fehérboros halalapl...
2010-12-10 05:11:25
Bazsalikomos bundájú fogasfilé
... masszává keverjük. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a
vörösborral, lassan beforraljuk.

Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a fogasszeletek mindkét oldalát a tûzhelyen forró olajban rövid idő alatt
elősütjük, majd kivesszük, és tepsire tesszük; a bazsalikomos masszát egyenletesen rákenjük a sze­letekre a...
2010-11-27 17:03:40
Fogasszeletek fehérboros,
Fogasszeletek fehérboros, kakukkfüves mártással

Hozzávalók: 6-8 friss fogasszelet, 1 dl száraz fehérbor, 1 babérlevél, 1 db tojássárgája, 30 g morzsolt kakukkfű, egy csipetnyi citromfű, só, 50 g vaj, 1 dl tejszín.

A fogasszeleteket a felmelegített vajon megpároljuk, gyengén sózzuk, és a mártás elkészítéséig melegen tartjuk. Egy edényben a bort, a kakukkfűvel, ...
2010-11-03 08:27:50
Fogasszeletek vajban
...80 dkg fogasfilé
1 ek citrom
2 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
0,75 kg burgonya
petrezselyem


Elkészítés:

Az előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Miután megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A vajat barnára hevítjük, és a halszeletek tetejére öntjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát tálaljunk....
2010-10-21 12:30:22
1 2 
Címkék: rizottót adagonként, előkészített fogast, vajat barnára, halszeletek tetejére, süllő vagy, tálra tesszük, következő mártással, finomra vágott, vékonyra szeletelt, halszeleteket tűzálló, halszeleteket vigyázva, fogas filézéséből, előre besózott, sütőben puhára, fogasszeletekről leöntjük, fehérboros halalapl, hagymát megtisztítjuk, fogasszeletek mindkét, bazsalikomos masszát, csipetnyi citromfű, felmelegített vajon, mártás elkészítéséig, zöldpetrezselyem, fogasszeletekről, fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, fogasszeletek, sajtmártással, halszeleteket, gratinmártást, petrezselymes, elkészítéséig, felmelegített, petrezselyem, babérlevelet, vöröshagymát, segítségével, előkészített, zsemlemorzsa, zsírpapírral, bazsalikomos, egyenletesen, tojássárgája, visszamaradt, megborsozzuk, kakukkfűvel, filézéséből, megpároljuk, fűszerezzük, halszeletek, átforgatjuk, beletesszük, fogasszelet, vörösborral, elkészítése, beforraljuk, elkészítjük, kakukkfüves, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.