Belépés
Átadták a Kék Madár Alapítvány csokoládéüzemét Szekszárdon
... ügyekért felelős helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte a fogyatékkal élők termelésbe való bevonását. Mint mondta, a Kék Madár Alapítvány egyike annak a 350 akkreditált foglalkoztatónak, amely módszertani innovációt is végez.
Megemlítette azt is, hogy a megváltozott munkaképességűek két és fél millió forinttal járulnak hozzá fejenként a bruttó hazai termékhez.
M...
2020-07-07 18:12:25
Adóügyi államtitkár: sokat kockáztatnak a katásokat illegálisan foglalkoztató nagy cégek
... munkáltató köteles. Ezek mellett a meg nem fizetett szociális hozzájárulási adóval kapcsolatos jogkövetkezményekkel (adóhiány, adóbírság, késedelmi pótlék) is számolnia kell a foglalkoztatónak.
A héten tartott Adótanácskozás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az elhangzottakat összegzi a szaktárca - hangsúlyozta Izer Norbert.
A legnagyobb ügyfélkörrel és tapasztalatt...
2020-03-05 13:21:37
Varga Mihály: kiemelkedő a gyógyszeripar szerepe Magyarországon
... tanulója van.
Bebes István, Körmend polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a városban lakó minden harmadik család kötődik valamilyen formában a helyben legnagyobb foglalkoztatónak számító Egis-hez. A gyógyszergyár, valamint a Gysev Zrt. és az önkormányzat együttműködésében éppen a gyógyszerüzem avatója napján adták át azt az új vasúti átjárót, amely az üzem biztonság...
2019-09-20 13:31:48
Varga Mihály: új lehetőségekkel bővül az idei nyári diákmunka program
... ismertette, utóbbi esetben a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak, a fennmaradó bérköltséget és járulékait a foglalkoztatónak kell viselnie.
Varga Mihály elmondta, a program már diákkorban hivatott elősegíteni a fiatalok munkához jutását, a korai munkatapasztalat mellett pedig a jövedelemszerzés le...
2018-06-04 08:21:13
A munkáltatóknak fontos szerepük van az öngondoskodás elindításában egy felmérés szerint
...
Az MTI-nek elküldött közlemény alapján a júniusi kutatásnak ezer, ebből 616 gazdaságilag aktív részvevője volt.
A megkérdezettek negyede úgy véli a foglalkoztatónak feladata, hogy ösztönözze a munkavállalókat, takarékoskodjanak a nyugdíjas éveikre, 19 százalék pedig kötelezővé tenné a munkáltatói hozzájárulást.
A kutatásból kiderült az is, hogy a megkérdezett munka...
2017-10-17 14:15:34
Deloitte: változtak a kiküldetés szabályai
... munkavállalókat is megillessék a Munka Törvénykönyvében meghatározott minimumjogok a kiküldetés időszaka alatt, amelyről tájékoztatnia kell a külföldi munkáltatót is.
A magyar foglalkoztatónak meg kell őriznie a bérezésre vonatkozó dokumentumokat és adott esetben bizonyítania kell, hogy a társadalombiztosítási kötelezettségeket befizették. A külföldi küldő vállalatnak ki kel...
2017-08-29 11:32:12
Tizenkétmilliárdos tejipari fejlesztés Debrecenben
...
Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: az élelmiszeripar az árbevételt tekintve a hatodik helyen szerepel a városban a 2015-ös 78,5 milliárd forinttal, s nagy foglalkoztatónak számít: a városban működő 92 élelmiszeripari vállalat összesen 3122 embernek ad munkát.
A polgármester emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat évi 500 millió forintos beruházás-ösztönző alapot hozott...
2017-03-03 17:13:28
Czerván: nőtt a baromfiágazat kibocsátása
... baromfitermelés. A Gallus-csoportról szólva elmondta, hogy Veszprém megyében árbevétele alapján az első tíz cég között szerepel, a Somló-hegy környékén pedig az egyik legjelentősebb foglalkoztatónak számít.
Szabó István, a Gallus ügyvezető igazgatója közölte: a Dunántúl öt megyéjében 22 településen vannak istállóik, feldolgozóüzemeik. Naposcsibe kibocsátásuk eléri az évi 55 m...
2016-09-23 14:12:24
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Madár Alapítvány, Varga Mihály, Izer Norbert, Bebes István, Gysev Zrt, Munka Törvénykönyvében, Papp László, Szabó István, katásokat illegálisan, gyógyszeripar szerepe, nyári munkát, nyári diákmunkával, idei nyári, munkáltatóknak fontos, öngondoskodás elindításában, felmérés szerint, kiküldetés szabályai, baromfiágazat kibocsátása, fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek, bruttó hazai, héten tartott, hozzá fűzött, elhangzottakat összegzi, legnagyobb ügyfélkörrel, városban lakó, helyben legnagyobb, önkormányzat együttműködésében, gyógyszerüzem avatója, üzem biztonság, adóévi összes, levont közterhekről, diáknak jövőre, kapcsolódó szociális, fennmaradó bérköltséget, foglalkoztatónak kell, fiatalok munkához, korai munkatapasztalat, júniusi kutatásnak, megkérdezettek negyede, foglalkoztatónak feladata, nyugdíjas éveikre, munkáltatói hozzájárulást, kutatásból kiderült, megkérdezett munka, kiküldetés időszaka, külföldi munkáltatót, magyar foglalkoztatónak, bérezésre vonatkozó, külföldi küldő,
© 2013 TVN.HU Kft.