Belépés
Iszlám Állam - Vádat emeltek egy Boszniába visszatért dzsihadista ellen
... 2017-ben, de csak most adták ki Bosznia-Hercegovinának.
Sajtóinformációk szerint jelenleg körülbelül egytucatnyi volt harcos, valamint mintegy 70 nő és gyerek vár arra a különböző fogoly- és menekülttáborokban, hogy hazatérhessen. Az Interpol nemzetközi rendőri szervezet listáján 25 boszniai állampolgár szerepel azért, mert csatlakozott az Iszlám Állam harcaihoz.
A bos...
2019-07-16 09:31:05
Bodri
... jó barátok.
De most a Bodri szemében
titkos reményt látok:
Azt hiszi, eloldom,
s mehet szabadjára.
Dehogy jönne, dehogy többet
börtöne tájára.

Ha fogoly nem lenne,
reám se mordulna.
Hasztalan is hívogatnám,
felém se fordulna.
Közeledésemet
nem méltatná szóra.
Csak a rabnak van szüksége
a szabadítóra.
...
2019-07-12 20:00:39
Izrael elismerte, hogy a hadsereg tévedésből lelőtt egy Hamász-határőrt
... készülő új szárazföldi határkerítés építése közben fedezték fel. A szakértők azt vizsgálják, hogy ezen a járaton rabolták-e el 2006-ban Gilád Salit tizedest, akit öt év után 1027 palesztin fogolyra cseréltek ki.
Az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna palesztin szakértője, Hezi Szimantov szerint a határkerítés izraeli építése miatt a Hamász lemondott az alagutakról, ...
2019-07-11 18:11:33
A bíróság felmentette az iraki fogoly meggyilkolásával vádolt amerikai kommandóst
... korábban szemtanúként hallgattak meg - a bíróságon azt vallotta, hogy nem Gallagher késelte meg többször is a foglyot, hanem ő ölte meg. Corey Scott azt állította, hogy elzárva a sebesült fogoly lélegeztető csövét, "kegyelemből" végzett az iraki fiatalemberrel.
Az ügyészek nem fogadták el a vallomást, amely szerintük ellentmondott a többi szemtanú és a saját korábbi állításai...
2019-07-03 07:04:23
Meghalt egy magyar fogoly egy bécsi rendőrségi fogdában
...
Az 58 éves férfit június 6-án vették őrizetbe tartózkodási tilalom megszegése miatt. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a férfit a tisztiorvos megvizsgálta, és egészségi állapota alapján alkalmasnak tartotta őrizetbe vételre.
A férfi halálát megelőzően az éjszakai ellenőrzés során nem tapasztaltak rendellenességet. Reggelre már nem élt, azonb...
2019-06-14 07:27:30
Felfüggesztette a spanyol legfelsőbb bíróság Franco tábornok exhumálásának végrehajtását
... kivégeztek.
A Madridtól mintegy 50 kilométerre található, gigantikus kőkeresztjéről már messziről észrevehető Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.
Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda szállíttatta a köztársaságiak oldalán elesettek holttesteit is a hozzátartozók bel...
2019-06-04 18:31:37
Más erdélyi városok magyar fesztiváljait is meghívták idén a Kolozsvári Magyar Napokra
... Az itt felállítandó nagy színpad mellett a Bánffy-palota udvarán és a Farkas utcai színpadon is egymást követik a fellépő zenekarok. A Farkas utca fesztiválutcává, a várfal mellett haladó Fogoly utca pedig borutcává alakul át, a Farkas utcai református templom mögötti Romkert gyermekprogramok helyszíne lesz.
A programigazgató hozzátette, hogy a Kolozsvári Állami Magyar Szính...
2019-04-18 13:41:22
Péter könnyei
Péter könnyei


,,Uram, nem, az nem lehet,
hogy én megtagadjalak!
A többiek tán megtehetik,
ha életük kedvesebb nekik,
ők mind elfuthatnak,
de én, Péter, a Kőszikla,
én el nem hagylak!"

,,Péter, Péter!
Ha víz alámossa,
hullám ha csapdossa,
megrendül, meginog
még a kőszikla is!
Zúg felénk árad...
2019-04-06 09:22:46
Fővárosi Törvényszék: szabályosan járt el a bíró a megszökött fogoly ügyében
... járt el a bíróság, amikor úgy rendelkezett, hogy ha nincs akadálya, az előállító büntetés-végrehajtási őr vegye le a vádlott kezéről a bilincset, hiszen ilyen esetekben is rajta marad a fogoly kezén az úgynevezett vezetőbilincs, amivel a büntetés-végrehajtási őr akadályozni tudja a nem helyénvaló mozgást - írták.
Mint olvasható, a fogvatartott biztonsági kockázatának megítélé...
2019-02-15 22:22:03
Elrendelte Franco tábornok exhumálását a spanyol kormány
... kivégeztek.
A Madridtól mintegy 50 kilométerre található, gigantikus kőkeresztjéről már messziről észrevehető Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.
Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda szállíttatta a köztársaságiak oldalán elesettek holttesteit is, a hozzátartozók be...
2019-02-15 17:31:38
1 2 3 .......................142 143 ............214 215 ............284 285 286 
Címkék: Iszlám Állam, Kolozsvári Magyar Napokra, Fővárosi Törvényszék, Elrendelte Franco, Gilád Salit, Hezi Szimantov, Corey Scott, Patrick Maierhofer, Elesettek Völgye, Kolozsvári Állami Magyar Szính, hadsereg tévedésből, bíróság felmentette, iraki fogoly, magyar fogoly, bécsi rendőrségi, spanyol legfelsőbb, megszökött fogoly, spanyol kormány, különböző fogoly-, járaton rabolták-e, izraeli tizenhármas, határkerítés izraeli, sebesült fogoly, iraki fiatalemberrel, többi szemtanú, saját korábbi, tisztiorvos megvizsgálta, férfi halálát, éjszakai ellenőrzés, diktátor polgárháborús, bazilika hatalmas, köztársaságiak oldalán, fellépő zenekarok, várfal mellett, programigazgató hozzátette, vádlott kezéről, fogoly kezén, úgynevezett vezetőbilincs, fogvatartott biztonsági, meggyilkolásával, sajtóinformációk, rendellenességet, gyermekprogramok, felfüggesztette, programigazgató, fesztiválutcává, hercegovinának, köztársaságiak, fiatalemberrel, kőkeresztjéről, fesztiváljait, exhumálásának, végrehajtását, polgárháborús,
© 2013 TVN.HU Kft.