Belépés
Rebarbara:
... tisztítókúrák ideális eledele, de vigyázat; nagy dózisban bélnyálkahártya-irritációt, gyomor- és bélgörcsöket okozhat. Azt is feltételezik, hogy némi rákkeltő hatásuk van.

Hogyan fogyasszuk?

Étkezési célra csak a meghúsosodott levélnyél alkalmas. Fogyasztásánál is figyelembe kell venni egészségi hatásait: A rebarbarának két olyan összetevője van, ami miatt fo...
2009-07-30 21:19:13
Retek:
... étvágyat növelő, erősítő, vitaminban gazdag táplálék. Természetgyógyászok véleménye szerint hetente rendszeresen fogyasztva a retekfélék megelőzhetik az epekő képződését.

Hogyan fogyasszuk?

A "reggel méreg, délben étek, este orvosság" mondás nem szó szerint értelmezendő, inkább csak némi elővigyázatosságra, mértékletességre int. Egyébként is ez a népi bölcses...
2009-07-30 21:16:39
Rukola:
... termeszthető.

Miért jó?

A rukola nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is.

Hogyan fogyasszuk?

Jellegzetes íze talán leginkább mustárra, tormára, földimogyoróra emlékeztet.
Már pár szál rukolával is karakteressé tehetjük a salátákat, tésztaételeket....
2009-07-30 21:15:04
Sárgarépa:
... lehet.
A sárgarépa hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában is.
A népi orvoslás vizelethajtóként is alkalmazza.

Hogyan fogyasszuk?

A sárgarépát szinte minden formában fogyaszthatjuk, nyersen, főzve, párolva, sütve, stb. E kiváló zöldségünk nélkülözhetetlen kelléke a magyar konyhának. Ma már szerenc...
2009-07-30 21:10:42
Sóska:
... továbbá növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú. A népi gyógyászatban vértisztító szerként alkalmazzák.

Hogyan fogyasszuk?

A sóska savanykás ízének étvágygerjesztő hatása van. A friss, gyenge sóskát egyébként a gyerekek is kedvelik.
Salátának, levesnek és főzeléknek kiváló. A feldarabolt sóskale...
2009-07-30 21:08:36
Mediterrán kosárka
... kapcsoljuk le a főzőlapot. Minden kosárka aljára tegyünk két bazsalikomlevelet, és erre kanalazzuk a zöldséget....
2009-07-29 14:18:32
Receptek vegyesen 2
... (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet
só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.) Figyelem: Ha gombát használunk,
a tésztát aznap fogyasszuk el!

Reggeli sütemény
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 8 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, csipet só, 2,5 dl tej, kevés víz, és ízlés szerint
köménymag, esetleg mák (darálatlan)....
2009-07-27 18:47:59
Izsóp, közönséges
... gargarizálásra.

Hogyan használjuk?

Tea: A teáskanálnyi szárított és összevágott izsópfüvet 3 dl vízben felforralunk, majd 10 perc után leszűrünk. Gyomor- és bélpanaszokra fogyasszuk.

Fűszerként: Előszeretettel használják sültekhez, salátákhoz és túróhoz ízesítőként.

A középkorban az állhatatosságnak és a hűségnek volt a jelképe....
2009-07-26 18:05:52
Gyümölcssaláta
... is, azaz használjunk különböző színű gyümölcsöket. Pár szem gránátalma mag minden salátát feldob!
# A két gyümölcs,amire vigyázzunk: banán és sárgadinnye. Ezeket csakis önmagukban fogyasszuk, lehetőleg éhgyomorra vagy fél órával étkezés előtt.
# A gyümölcsöket vágjuk (ha egyáltalán szükséges) valóban falatnyi darabokra, hogy villára szúrva, vagy akár egy kanállal is egys...
2009-07-26 14:35:40
Endívia:
... hashajtó hatású. Jelentőségét az is nagymértékben elősegítette, hogy mind késő őszi, mind téli fajtája jól termeszthető, így optimális vitaminforrás a téli hónapokra.

Hogyan fogyasszuk?

Az endívia íze enyhén kesernyés, viszont halványítva teljesen elveszíti keserű ízét. E jellegzetes ízét a cikoriin (eszkuletinglukozid) keserű ízű glikozidnak köszönheti. Sokf...
2009-07-26 12:44:22
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 .....271 272 273 ......311 312 313 
Címkék: meghúsosodott levélnyél, retekfélék megelőzhetik, epekő képződését, népi bölcses, rukola nemcsak, sárgarépa hatóanyagainak, szabad gyökök, népi orvoslás, sárgarépát szinte, magyar konyhának, szervezet fertőzésekkel, népi gyógyászatban, sóska savanykás, feldarabolt sóskale, tésztát aznap, teáskanálnyi szárított, hűségnek volt, gyümölcsöket vágjuk, téli hónapokra, nélkülözhetetlen, állhatatosságnak, mértékletességre, vizelethajtóként, étvágygerjesztő, figyelemreméltó, bélnyálkahártya, fogyaszthatjuk, előszeretettel, hatóanyagainak, tésztaételeket, földimogyoróra, fogyasztásánál, gyümölcssaláta, gargarizálásra, tisztítókúrák, gyógyászatban, nagymértékben, meghúsosodott, vitaminforrás, fertőzésekkel, bélpanaszokra, értelmezendő, rebarbarának, jelentőségét, elősegítette, rendszeresen, megelőzhetik, termeszthető, karakteressé, petrezselyem, immunerősítő, felforralunk, köszönhetően, gyümölcsöket, teáskanálnyi, tulajdonságú, bélgörcsöket, feltételezik, vértisztító, alkalmazzák, sárgadinnye, ízesítőként, glikozidnak,
© 2013 TVN.HU Kft.