Belépés
Karfiol:
... bizonyos kéntartalmú összetevők- a többi káposztafélékhez hasonlóan- védelmet nyújthatnak egyes betegségekkel szemben. Továbbá a növény C-vitamin- tartalma is jelentős.

Hogyan fogyasszuk?

A karfiol az egyik legfiatalabb zöldségnövényünk, amelynek fogyasztása csak a századforduló után terjedt el Magyarországon.
A virágzat tömör szerkezetének köszönhetően ...
2009-07-25 22:11:48
Kelbimbó:
... rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van.

Hogyan fogyasszuk?

Főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető. Levesbe, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható. Gasztronómiai szakembere...
2009-07-25 22:10:09
Kínai kel:
... emésztésre és az immunrendszerre.
A többi káposztafélével ellentétben viszont nem okoz puffadást, és érzékeny gyomrú és emésztésű emberek is bátran fogyaszthatják.

Hogyan fogyasszuk?

A leveleket bő vízben kell megmosni, majd a fő levélérre merőlegesen általában csíkokra vágva készítjük el salátának. Jól mennek hozzá az olajos, ecetes-mustáros és majonéze...
2009-07-25 22:08:38
Kukorica:
... sejtosztódást serkentő hatású, így a sebkezelés, sebgyógyítás szere. Tumorellenes szer hírében is áll, vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő hatását pedig kutatják.

Hogyan fogyasszuk?

A kukorica keményítő- és cukortartalma adja jellegzetes enyhén édeskés ízét, ami sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmassá teszi. Legnagyobb mennyiségben termesztett éle...
2009-07-25 22:06:21
Olíva:
... veszélyes lerakódások, a plakkok. Tápanyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Hogyan fogyasszuk?

Mintegy 150 olajfajta van forgalomban, az ínyencek ezek közül úgy válogatnak, mint a jó borok közül. Az igazán jó olívaolaj világos színű, kellemes illatú és üde ízű. A legj...
2009-07-25 22:03:24
Padlizsán:
... csökkenti az összkoleszterin-szintet, és növeli a jótékony hatású HDL-koleszterinszintet. A fenolsavak megvédik a sejteket a szabad gyököktől, így rákellenes hatásúak.

Hogyan fogyasszuk?

Egyre népszerűbb húspótló zöldségféle: rántva, sütve, párolva, töltve, krém formában egyaránt jól használható. Előfordul, hogy túléretten kesernyéssé válik az íze, de besózás...
2009-07-25 22:00:49
Sushi illem
... pácolt gyömbért, vagy ízesíthetjük zöld tormával (wasabi). A sushi méltó kísérő itala a zöld tea, a sake, valamint a miszó- leves (Misou-shiru).

Tisztelgés az étel előtt
Fogyasszuk étteremben vagy otthon, van néhány alapvető szabály, amit érdemes szem előtt tartani.
Soha ne nyújtsuk át pálcával az ételt, inkább tányérunkról kínáljuk a falatokat a többieknek!...
2009-07-25 19:22:45
Édeskömény krémleves
... Forraljuk jól össze, utána merülő mixerrel pürésítsük. Tálaljuk leveses tálkákba, tetejét az édesköménygumó összevágott levelével szórjuk meg.
Hidegben melegen, melegben hidegen fogyasszuk.







http://www.kaldeneker.hu/?katid=42&r eceptkat=1&la...
2009-07-25 15:26:23
Édeskömény:
... növényként tartják számon, ezért egyéb női bajok enyhítésére, például a rendszertelen menstruáció szabályozására, klimaxos panaszokra is ajánlják a természetgyógyászok.

Hogyan fogyasszuk?

Gumójának felhasználási területe sokoldalú, előétel, leves, főzelék, zöldségköret, mártás, pikáns ízű saláta készíthető belőle. Olaszországban párolva, olajban kisütve is fo...
2009-07-24 12:48:32
Cukkíni:
... érzékenyek és gyorsan romlanak. Épen, egészségesen 1-2 napig, hűtőszekrényben 1-2 hétig tarthatók el minőségromlás nélkül. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára!

Hogyan fogyasszuk?

Az amatőr és a hivatásos konyhaművészek figyelmét egyaránt felkeltette ez a zöldségféle, mivel az íze tulajdonképpen semleges, nem tolakodó, fűszerekkel jól befolyásolható. Bá...
2009-07-24 12:46:57
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 ......273 274 275 ......311 312 313 
Címkék: többi káposztafélékhez, növény C-vitamin-, egyik legfiatalabb, századforduló után, virágzat tömör, többi káposztafélével, kukorica keményítő-, szív munkáját, ínyencek ezek, jótékony hatású, fenolsavak megvédik, szabad gyököktől, sushi méltó, miszó- leves, étel előtt, édesköménygumó összevágott, rendszertelen menstruáció, hivatásos konyhaművészek, antioxidánsokban, zöldségnövényünk, káposztafélékhez, vitamintartalma, zöldségfélékkel, összkoleszterin, káposztafélével, immunrendszerre, hűtőszekrényben, szabályozására, olaszországban, edekomenyleves, tulajdonképpen, bélrendszernek, tulajdonítanak, immunrendszert, édesköménygumó, befolyásolható, fogyaszthatják, konyhaművészek, magyarországon, sejtosztódást, szerkezetének, felhasználási, századforduló, vércukorszint, gasztronómiai, sokféleképpen, cukortartalma, rendszertelen, tápanyagokban, betegségekkel, minőségromlás, legfiatalabb, tányérunkról, egészségesen, tumorellenes, mennyiségben, ízesíthetjük, elkészíthető, köszönhetően, sebgyógyítás, vitaminokban, zöldségköret,
© 2013 TVN.HU Kft.