Belépés
Bodza:
... virágai kellemetlen illatúak, mindig a szár végén lévő bogernyőt alkotnak, szintén fekete bogyótermései - eltérően a fekete bodzától - felálló terméscsoportban állnak.

Hogyan fogyasszuk?

A legismertebb felhasználási módja a bodzalimonádé és a bodzaszörp. Az előbbi elkészítése igen egyszerű: nagy kancsó limonádét készítünk, és abba néhány jól megmosott virágot...
2009-07-22 12:45:44
Szeder:
... Vércukorszint-csökkentő hatása is ismert. Főzete gyulladásgátló öblögető, gargarizáló szer szájnyálkahártya- és fogínygyulladás kezelésére, valamint aranyér elleni ülőfürdőhöz.

Hogyan fogyasszuk?

Az érett szedret legjobb frissen fogyasztani. Vitamin- és antioxidáns tartalmának legnagyobb részét a friss gyümölcshús rejti. Jellegzetes, zamatos íze jól illik kül...
2009-07-22 12:38:53
Kerti zsázsa:
... kívül karotint, B-vitaminokat továbbá jelentős mennyiségben különböző ásványi sókat, elsősorban káliumot, kalciumot, foszfort, nátriumot, jódot és vasat tartalmaz.

Hogyan fogyasszuk?

A zsázsa 5-6 cm-es hajtásait, tehát a szikleveleit illetve a legelőször megjelenő 2-3 levélkéjét fogyasztjuk nyersen, salátákba, szendvicsek ízesítőjeként, és párolt húsok, zölds...
2009-07-22 12:37:03
Vöröshagyma:
... tudni!

Ha el szeretnénk kerülni a hagymavágással oly gyakran együtt járó könnyezést, akkor mossuk le a hagymát hideg vízzel. Szembe kerülésétől óvakodjunk!

Hogyan fogyasszuk?

Elsősorban levesek, főzelékek, húsételek ízesítésére használják, de önálló ételeket is készítenek belőle és salátákhoz, hidegkonyhai ételekhez, savanyúságokhoz is számos módon...
2009-07-22 12:35:37
Fokhagyma:
... legegyszerűbb megoldás persze a mediterrán gyakorlat: rábeszélni a partnerünket, a társaságunkban lévőket is egy kis fokhagymára, így senki nem érzi majd magát kellemetlenül.

Hogyan fogyasszuk?

A legjobb a friss fokhagyma, amikor a gumó takarórétege illetve a gerezdek külső rétege még nincs teljesen kiszáradva, inkább kissé nyirkos. Ehhez persze nem könnyű ho...
2009-07-22 12:33:57
Pepino:
... dúslevű, a C-vitamin tartalma magas, a cukortartalma viszont nem kiemelkedő, így jó kiegészítője lehet akár a fogyókúrás étrendnek is. Sokféleképpen felhasználható.

Hogyan fogyasszuk

A pepino bogyót többnyire meghámozva, nyersen, gyümölcsként fogyasztják, vegyes gyümölcssalátákba szeletelik, de olykor megfőzve, zöldségként készítik el. Főzhető belőle befőtt v...
2009-07-21 20:24:48
Papaya:
... továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják
Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban.

Hogyan fogyasszuk?

A héja élvezhetetlen, azt el kell távolítani, a gyümölcs húsa ehető, a magjai nagyon csípősek, ezért a fogyasztásuk nem ajánlott. Nyersen is fogyasztható, gyümölcssalátába i...
2009-07-21 20:22:23
Maracuja:
... jó?

A maracuja C-vitamin tartalma számottevő, de tartalmaz még B1 és B2 vitamint is.
Ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, így növeli a szervezet ellenállóképességét.
Hogyan fogyasszuk?
A maracuja frissítő hatású gyümölcs, amely íz- és illatvilága nagyon intenzív. Akkor érett, ha a héja sárga, és kezd ráncosodni. A túlérett gyümölcs túlságosan savanykás...
2009-07-21 20:20:50
Mangó:
... emésztést, és a kutatások szerint jótékony hatással van a szívre, valamint csökkenti a vér koleszterin szintjét. A mangó 100g gyümölcshúsában 245kJ/59kcal / energia van.

Hogyan fogyasszuk?

A mangóhoz hozzájuthatunk nyers vagy konzerv formában. A mangó teljes érettségben kissé megpuhul, ekkor a legízletesebb, de túlérett állapotban íze kissé émelyítővé válik.|...
2009-07-21 20:19:14
Lime:
... is találunk benne. Frissítő, élénkítő hatású. Savhiány esetén segíti az emésztést. A zöldcitromnak mind a cukor-, mind savtartalma nagyobb a közönséges citroménál.

Hogyan fogyasszuk?

Nyersen kifacsarva limonádészerű üdítő itallá hígítható, de az íze is és az illata is különbözik a citromból készülttől. Lé, sűrítmény, dzsem alapanyaga, az ipari feldolgozás sor...
2009-07-21 20:17:28
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 ......275 276 277 .....311 312 313 
Címkék: szár végén, fekete bodzától, legismertebb felhasználási, előbbi elkészítése, érett szedret, friss gyümölcshús, szikleveleit illetve, legelőször megjelenő, hagymát hideg, mediterrán gyakorlat, társaságunkban lévőket, friss fokhagyma, gumó takarórétege, gerezdek külső, cukortartalma viszont, fogyókúrás étrendnek, pepino bogyót, gyógyászatban emésztést, egész növényt, héja élvezhetetlen, gyümölcs húsa, magjai nagyon, maracuja C-vitamin, maracuja frissítő, héja sárga, túlérett gyümölcs, kutatások szerint, mangó 100g, mangóhoz hozzájuthatunk, mangó teljes, zöldcitromnak mind, közönséges citroménál, citromból készülttől, ipari feldolgozás, szájnyálkahártya, terméscsoportban, gyümölcssalátába, fogínygyulladás, gyümölcshúsában, savanyúságokhoz, hagymavágással, hozzájuthatunk, gyulladásgátló, felhasználható, társaságunkban, felhasználják, bodzalimonádé, vércukorszint, zöldcitromnak, legegyszerűbb, cukortartalma, kellemetlenül, gyógyászatban, legízletesebb, élvezhetetlen, felhasználási, limonádészerű, bogyótermései,
© 2013 TVN.HU Kft.