Belépés
Költségvetés - ÁSZ: iránytű lehet a 2021-es büdzsé a gazdaság újraindításához
... 2020-ra tervezettet.
Hozzátette: a kormányzati makrogazdasági prognózis szerint jövőre, az idei visszaesés után, a gazdaság visszatér a növekedési pályára, amelyhez a beruházások, a fogyasztás és az export növekedése egyaránt hozzájárul.
A fogyasztás bővülését segíti, hogy a keresetek ismét dinamikusan emelkednek majd és a foglalkoztatás visszaáll a járvány előtti szint...
2020-06-10 10:22:00
Koronavírus - Tállai: kétezer milliárd forint marad a lakosságnál és a vállalatoknál
... igénybe veszi a moratóriumot, akkor az ügyfelek év végéig mintegy 3600 milliárd forintot tudtak volna megtakarítani.
A hitelmoratórium bevezetése az álláshelyek megőrzését és a fogyasztás bővülését is szolgálja - jegyezte meg.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után is bárki dönthet úgy, hogy december 31-ig nem törleszti a hiteleit.
Kieme...
2020-05-25 13:01:55
Pénzügyminisztérium: a bankok és a kereskedelmi nagyvállalatok 91 milliárd forinttal segítik a járvány elleni v
... az EU legalacsonyabb társasági adója. Az ágazat támogatása a veszélyhelyzet idején is folytatódik, hiszen az adóskönnyítő és munkahelymegtartó intézkedések továbbra is biztosítják a fogyasztás bővülését. A tárca számításai szerint - most, a veszélyhelyzet idején - a kiskereskedelmi ágazat a különadó révén 36 milliárd forinttal járul hozzá a Járvány Elleni Védekezési Alap bevételi ...
2020-04-14 18:12:13
A vártnál jobban teljesített a német ipar januárban
... százalékkal nőtt az ipari termelés a legnagyobb európai gazdaságban. A termelési eszközök gyártása 2,1 százalékkal, a félkész termékek előállítása pedig 5,1 százalékkal bővült, míg a fogyasztási cikkek termelése változatlan maradt az előző hónaphoz képest. Az energiatermelés 0,2 százalékkal csökkent, míg az építőipari termelés 4,7 százalékkal emelkedett havi szinten.
Carsten ...
2020-03-09 08:51:05
Koronavírus - Elemzők: a járvány keltette felvásárlási pánik pár hónapig még segítheti a kiskereskedelmi forgal
... legalacsonyabb, azóta minden hónapban ezer milliárd forint felett volt az üzletek árbevétele.
Az élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,9 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkeket is árusító nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben összeségében 13,8 százalékkal emelkedett a forgalom volumene.
Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője elemzésében me...
2020-03-04 12:11:35
Az idén 3,2 százalékos gazdasági növekedést vár a GKI
... februárban 3 és 3,5 százalék közöttire becsülte a GDP idei bővülését.

A GKI a tavalyi 13,9 százalék után az idén már csak 4 százalékos bővülést vár a beruházásokban éves szinten. A fogyasztás bővülése 4,4 százalékról 4 százalékra eshet a bérkiáramlás fékeződése és az infláció emelkedése miatt az előrejelzés szerint. A kivitel és a behozatal növekedési üteme egyaránt csö...
2020-03-02 07:03:45
Elemzők: korlátokba ütközik a foglalkoztatottság további bővülése
... bővüléséből eredő gazdaságélénkítő hatás gyakorlatilag megszűnik, ami hozzájárul a GDP növekedési ütemének idei lassulásához. Ezzel szemben a továbbra is dinamikus bérnövekedés még segítheti a fogyasztás bővülését.
Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője szintén arra mutatott rá, hogy a munkaerőpiac bővülése egyre inkább korlátokba ütközik. Néhány jelentősebb iparágban ...
2020-01-29 12:21:16
MNB - Inflációs jelentés: folytatódik a felzárkózás az európai gazdaságokhoz
... automatizáció, a munka tőkével való kiváltása áll, a mostani jelekből látszik, hogy a munkaerőpiaci ciklus ugyanakkor túljutott a csúcspontján.
A jegybank igazgatója kitért arra is, hogy a fogyasztás a jövedelmekkel arányosan nőhet, a fogyasztási hitelek a vártnál gyorsabban emelkednek, azonban a nettó megtakarítási ráta nem változik, mivel a bruttó megtakarítások is nőnek.|...
2019-12-19 13:41:55
MNB-alelnök: a magyar állampapír plusz jelentős átrendeződést indított be a piacon
... hanem a potenciális növekedést is megeme...
2019-12-17 18:42:35
A gazdasági környezet is segítette az OTP nyereségének 50 százalékos bővülését
... teljesítményében egy már akvirált, nagyobb szerb bank eredménye is szerepel majd, emellett idén véget érhet a már megvett szlovén bank tranzakciója.
Bencsik László kitért arra: idehaza a fogyasztási hitelek 43 százalékkal bővültek, a jelentős növekedést elsősorban a babaváró hitel iránti érdeklődés idézte elő.
Közölte: Magyaroszágon a vállalati hiteleknél a növekedés üt...
2019-11-08 12:32:01
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Járvány Elleni Védekezési Alap, Suppan Gergely, Horváth András, Bencsik László, 2021-es büdzsé, gazdaság újraindításához, kereskedelmi nagyvállalatok, járvány elleni, vártnál jobban, német ipar, járvány keltette, kiskereskedelmi forgal, európai gazdaságokhoz, magyar állampapír, gazdasági környezet, kormányzati makrogazdasági, idei visszaesés, gazdaság visszatér, növekedési pályára, export növekedése, fogyasztás bővülését, keresetek ismét, foglalkoztatás visszaáll, járvány előtti, hitelmoratórium bevezetése, álláshelyek megőrzését, figyelmet arra, veszélyhelyzet megszüntetése, ágazat támogatása, veszélyhelyzet idején, tárca számításai, kiskereskedelmi ágazat, különadó révén, ipari termelés, legnagyobb európai, termelési eszközök, félkész termékek, fogyasztási cikkek, előző hónaphoz, építőipari termelés, üzletek árbevétele, élelmiszer jellegű, tartós fogyasztási, forgalom volumene, beruházásokban éves, fogyasztás bővülése, bérkiáramlás fékeződése, infláció emelkedése, előrejelzés szerint,
© 2013 TVN.HU Kft.