Belépés
Krónika 1. rész (adótörvények)
... feladnia eddigi adópolitikáját, amely hosszú évek óta az adócsökkentésről szól. Ha valahol adóemelésre kényszerül a kormány, akkor az nem a béreket, hanem a kereskedelmi tevékenységet, a fogyasztást terhelik - tette hozzá.
A beruházásokat érintő döntésről azt mondta, félő volt, hogy a Magyarországon tevékenykedő vállalatok egy jelenlegi helyzetben a nyereségüket nagyobb mérté...
2020-05-07 11:11:40
MNB-elemzés: az Országvédelmi Alap törlésével lehet elérni a hiánycélt jövőre
... viszonyítva élénkebb bértömeg-növekedést prognosztizál, a magasabb létszámbővülésből és béremelkedésből fakad. A magasabb fogyasztás és bértömeg-bővülés miatt a költségvetés munkát és fogyasztást terhelő adókra vonatkozó előrejelzése a GDP 0,7 százalékával haladja meg az MNB prognózisát - írták.
Az MNB szerint a GDP-arányos adósságráta javaslatban szereplő 1,9 százalékpont he...
2017-05-16 15:24:16
Halász János: a szocialisták eltörölnék a családokat segítő intézkedéseket
... Európában a legmagasabb rezsit, és bár azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villanyáram árát. Folyamatosan emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték - sorolta a szóvivő.
Mint mondta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes cs...
2016-12-27 12:11:26
Hazánk vezetett áfában­
... fehérítő intézkedések miatt. Hazánk élen jár az állami elvonásban a térségben, a fogyasztás terhelésében pedig világverő


Minden idők legmagasabb szintjét érte el a fogyasztást terhelő adók szintje a fejlett országokban 2015-ben - állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss jelentése, amely szerint a vizsgált 32 országban át...
2016-12-02 15:20:45
Varga Mihály: a járulékcsökkentés érdemben megemelheti a gazdasági növekedés ütemét - BŐVÍTETT (új: az NKE rekt
... egyes államoknak - mondta Patyi András. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora szerint a modern állam nem képzelhető átgondolt vám- és adópolitika nélkül.

Elmondta: a fogyasztást és a forgalmat terhelő adók révén azok is részt vesznek a közterhek viselésében, akik nem fizetnek jövedelemadót. " Fontos, hogy az adó és vámrendszer mögött minőségi felsőoktatási-kuta...
2016-11-23 15:41:13
Ásványolaj szövetség: a jövedéki adó emelését a forgalmazók érvényesítik az árakban
... bruttó értéke.
Az ugyanakkor egy másik kérdés, hogy az így kialakuló magasabb árszint versenyképes lesz-e a környező országokéval, azaz a nemzetközi fuvarozáshoz kapcsolódó dízel fogyasztást ez nem érinti-e majd érzékenyen, mérhető értékesítési kiesést okozva - tette hozzá.
Grád Ottó, arra a kérdésre, hogy az államnak mekkora plusz bevételt jelentene a jövedéki adó emel...
2016-08-29 19:34:29
OECD-felmérés: visszatért az erős növekedés Magyarországon
... versenyt a szektorban az állami tulajdonrészek értékesítésével.
Az adórendszer továbbra is a munkát terhelő adókra épül, aminek torzító hatása van, jobban kellene támaszkodni a fogyasztást terhelő adókra és figyelemmel kísérni a jövedelemelosztást, és további lépések szükségesek az áfacsalások ellen.
A szervezet szerint a jogszabályok gyakori változtatása rontja a befekt...
2016-05-06 17:15:52
Varga Mihály: 30 milliárd forint bevételt hozhat az online pénztárgéphasználat kiterjesztése
... azt mondta, hogy arra azért van szükség, mert a költségvetésnek év közben is keletkezik annyi többletbevétele, aminek a felhasználásáról "érdemes dönteni".
Közölte, nem várható a fogyasztást terhelő adók növelése, a kiskereskedelmi forgalom, a fogyasztás két éve tartósan bővül. Ezt a kedvező folyamatot nem akarják adóemeléssel megakasztani.
Egyes termékkörök esetében áfa...
2016-03-31 09:21:26
Fidesz: a szocialisták emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat is
...
A nagyobbik kormánypárt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményével Gőgös Zoltán szocialista képviselő szavaira reagált, aki azt mondta, a "korábbi látszatintézkedések után" a sertéshús áfájának 22 százalékpontos csökkentése valódi árcsökkentést jelenthet.
A Fidesz közlése szerint az MSZP az élelmiszerek áfájának csökkentését ígérték az embereknek, de emelést hajtottak végr...
2016-01-05 16:12:32
Szijjártó: a magyar modell sikere a vállalatokkal való együttműködésnek köszönhető
... forrásokat, ezenkívül adócsökkentésekre és kiszámíthatóságra van szükség. Kifejtette, hogy a személyi jövedelemadó kulcsa jövőre 15 százalékra csökken, és az adórendszerben továbbra is a fogyasztást terhelő adókon lesz a hangsúly, vagyis azokat, akik többet akarnak dolgozni, vagy több embert szeretnének foglalkoztatni, nem terhelik.
A miniszter szerint a beruházásoknál Európ...
2015-10-15 17:53:57
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Országvédelmi Alap, Halász János, Varga Mihály, Gyurcsány Ferenc, Gazdasági Együttműködési, Fejlesztési Szervezet, Patyi András, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Grád Ottó, Gőgös Zoltán, hiánycélt jövőre, szocialisták eltörölnék, családokat segítő, járulékcsökkentés érdemben, gazdasági növekedés, forgalmazók érvényesítik, erős növekedés, szocialisták emelték, fogyasztást terhelő, magyar modell, vállalatokkal való, adócsökkentésről szól, kereskedelmi tevékenységet, fogyasztást terhelik, beruházásokat érintő, jelenlegi helyzetben, nyereségüket nagyobb, magasabb létszámbővülésből, magasabb fogyasztás, költségvetés munkát, legmagasabb rezsit, villanyáram árát, élelmiszerek áfáját, duplájára emelték, szocialisták kormányzásuk, állami elvonásban, fogyasztás terhelésében, fejlett országokban, modern állam, forgalmat terhelő, közterhek viselésében, másik kérdés, környező országokéval, nemzetközi fuvarozáshoz, államnak mekkora, állami tulajdonrészek, adórendszer továbbra, munkát terhelő,
© 2013 TVN.HU Kft.