Belépés
Immunvédő stratégiák víruskrízisben
Immunvédő stratégiák víruskrízisben - Interjú Dr. Balaicza Erika, belgyógyász főorvossal

Sok mindenről szó esik manapság a járvány idején, bombáznak bennünket a hírek, újabb és újabb szigorítások jönnek, de a lényegről alig-alig beszélünk. Arról, mi a legfontosabb teendőnk a járványos időben, mi az, aminek köszönhetően megúszhatjuk vagy csak enyhébb tünetekkel túlé...
2021-01-01 19:42:03
A világ gyógyító fűszerei
... lezajló anyagcsere folyamatokat, és stimulálja az agy azon kemikáliáit, melyek tompítják éhségérzetünket. Egy kutatási eredmény szerint az étkezés előtt fél órával chilis paradicsomlevet fogyasztók, átlagosan 16 %-kal kevesebb kalóriát vettek magukhoz a soron következő étkezés alkalmával, mint a fűszerezetlen paradicsomlevet kapó kontrollcsoport tagjai.

A kapszaicin a ...
2020-10-14 14:36:15
A Mastercard üdvözli az elektronikus fizetéseket támogató kormánydöntést
...
"Hisszük, hogy a mostanihoz hasonló döntések komoly előrelépést jelentenek a magyar gazdaság valamennyi szereplője számára. A fogyasztók közül sokan vártak már egy ilyen döntésre, hiszen így ők választhatnak majd az egyes fizetési módok között" - mondta a törvény kapcsán Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.
A Mastercard szerint a...
2020-07-17 11:22:02
Agrárkamara: országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, átlagos termés várható
... különb, mint bárkié, mert benne van a magyar gazdák sz...
2020-07-16 13:33:13
Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot
... ellenőrzött terméket választják. Döntésükkel a magyar gazdaságot is erősítik, és "a magyar gazdák sorsa a tudatos vásárlók kezében van". Az Agrárminisztérium mindent megtesz, hogy segítse a fogyasztókat a tudatos vásárlásban, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek egyértelmű megkülönböztetését a kínálatban - fogalmazott.
A miniszter emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-j...
2020-07-13 17:52:05
ENSZ jelentés: a járvány miatt egyre többen foglalkoznak drogkereskedelemmel és nőtt a kábítószer fogyasztók sz
...
A tanulmányban olvasható, hogy a növekvő munkanélküliség és a munkapiac szűkülő lehetőségei következtében a legszegényebbek egyre kiszolgáltatottabbá válnak a kábítószer kereskedőkkel szemben.
A szegénység, az oktatás hiánya és a társadalmi kirekesztés továbbra is azok a fő tényezők, amelyek növelik a kábítószer fogyasztás kockázatát - hangsúlyozta Ghada Waly a hivatal ...
2020-06-25 15:52:01
Koronavírus - Átlépte az 58 ezret a vírussal regisztráltak száma Belgiumban
... védelmére. A különleges f...
2020-05-29 16:52:17
Elfogadta a gazdasági bizottság a GVH és a KH éves beszámolót
... bírságok összege csaknem 8,3 milliárd forint. Kartellügyekben 3,4 milliárd forint, fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt 4,9 milliárd forint büntetést szabtak ki.
A fogyasztókat illető pénzbeli kötelezettségvállalások értéke 600 millió forintra nőtt. Rigó Csaba Balázs a hosszú bírósági eljárások kiváltására bővítené a jogsértést elkövető cégeket terhelő közv...
2020-05-27 13:32:00
Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis fogyókúrás készítmények
... ki, hogy a késő tavaszi, kora nyári időszakban megnő a kereslet a különböző fogyókúrás szerek iránt, és a tökéletes alak gyors elérését ígérve akár életveszélyes termékeket ajánlanak a fogyasztóknak. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) idei legfrissebb felmérése szerint a fiatalok közel 40 százaléka találkozott már hamis étrend-kiegészítővel.
Magyarországon folyamatos...
2020-05-26 09:21:23
Krónika 6. rész (közlekedés,fogyasztóvédelem)
... törvény

A fogyasztóvédelmi törvény általános vitájában Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára arról beszélt: a felügyeleti szerv hatáskörét a fogyasztók és a tisztességes kereskedők védelmében terjeszti ki a javaslat.
Utalt rá: jelenleg a fogyasztó és a vele közvetlen viszonyban lévő cég közötti folyamatok felügyeletére jogosult a...
2020-05-20 17:07:50
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 ..........122 123 124 
Címkék: Interjú Dr, Balaicza Erika, Eölyüs Endre, Mastercard Magyarországért, Ghada Waly, Rigó Csaba Balázs, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, Cseresnyés Péter, Technológiai Minisztérium, világ gyógyító, elektronikus fizetéseket, pultból kínált, származási országot, járvány miatt, kábítószer fogyasztók, vírussal regisztráltak, gazdasági bizottság, hamis fogyókúrás, járvány idején, lényegről alig-alig, legfontosabb teendőnk, járványos időben, kutatási eredmény, étkezés előtt, soron következő, fűszerezetlen paradicsomlevet, mostanihoz hasonló, magyar gazdaság, fogyasztók közül, ilyen döntésre, egyes fizetési, törvény kapcsán, magyar gazdák, magyar gazdaságot, tudatos vásárlók, tudatos vásárlásban, kiváló minőségű, miniszter emlékeztetett, tanulmányban olvasható, növekvő munkanélküliség, munkapiac szűkülő, legszegényebbek egyre, kábítószer kereskedőkkel, oktatás hiánya, társadalmi kirekesztés, kábítószer fogyasztás, fogyasztókat illető, hosszú bírósági, jogsértést elkövető, késő tavaszi, különböző fogyókúrás,
© 2013 TVN.HU Kft.