Belépés
PM: a felelős üzleti magatartás versenyképességi tényező
...
A PMtájékoztatása szerint az államtitkár hozzátette, hogy a felelős magatartás a vállalatok számára is megtérül, az etikus magatartás vonzerőt jelent a fogyasztók szemében, ezért mindenképpen versenyképességi tényezőnek tekinthető.
Változó világunkban a társadalmi és környezeti problémák felértékelik azoknak a vállalatoknak a szerepét, amelyek számára a profittermelés ne...
2020-01-27 11:21:36
Kötelező zászlóval is jelölni a sertéshús származási helyét a nagyobb boltok húspultjaiban
... bevezetését szakmai szervezetek, az érdekelt gazdasági szereplők kezdeményezték tavaly év elején, a rendelet 2019-ben jelent meg.
Kitért arra is, a kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók minél pontosabb tájékoztatást kapjanak a sertéshúsokról Az előrecsomagolt termék vásárlása esetén a fogyasztó ezen információknak már régóta a birtokába jut, ugyanakkor a tőkehús pultnál fel...
2020-01-14 16:10:10
Cisco: nem lassul a technológiai fejlődés üteme, 2023-ra 49 milliárd eszköz csatlakozik az internethez
... élményt keresik, és a vásárlók ezek alapján döntenek arról, hogy felvegyék-e egy vállalattal a kapcsolatot. Az úgynevezett digitális reflex meghatározó lett, amit az is mutat, hogy míg a fogyasztók korábban tudatos mérlegelést követően döntöttek arról, hogy egy feladat vagy tevékenység elvégzéséhez digitális szolgáltatást vesznek-e igénybe, addig mára a válaszadók döntő többsége, ...
2019-12-30 08:20:56
Új felügyeleti stratégiát hirdetett meg az MNB
... 2020-2025 közötti időszakra vonatkozó - a jegybank idén év elején meghirdetett Versenyképességi programjával is összhangban álló - új felügyeleti stratégiában kiemelt fókusz irányul a fogyasztók védelmére, a fenntarthatósági szempontokra, illetve a digitalizáció kihívásaira adandó válaszokra.
A pénzügyi piacok sokkellenálló képességének növelése érdekében - a stabil, erős tők...
2019-12-13 18:46:05
Lévai Anikó: sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
... húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők. Elismeréssel szólt arról is, hogy ma már nemcsak egy-egy étteremnek van jó híre, hanem maguknak a termelőknek is. A fogyasztók egyre inkább keresik a kiváló termékeket, amelyek jellemzői a kézműves, a szezonális vagy a termelői szavak - tette hozzá.
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester egyebek mellett ...
2019-12-05 20:03:11
AM: a magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei
... lehessen különböztetni a kereskedelmi kínálat egyéb termékeitől, és garancia legyen a vásárlóknak a minőségre, ha ilyen védjeggyel ellátott terméket vásárolnak.
Ez a rendszer a fogyasztók mellett az élelmiszeripari cégeknek is kedvez, mert a védjegyes termékek előállításával, a minőségre utaló megkülönböztetésnek köszönhetően magasabb piaci részesedéshez juthatnak.
Zsigó...
2019-12-04 18:31:32
Európai Bizottság: az uniós fogyasztók több mint fele mérlegel környezeti szempontokat vásárlásai során
... eredménytábla főbb megállapításai szerint az éghajlat felmelegedésével és a globális műanyagszennyezéssel egyre többen vannak tisztában, a felmérés szerint ezért vásárlásaik során az uniós fogyasztók egyre nagyobb aránya veszi figyelembe a környezetre gyakorolt hatás szempontjait.
A kelet- és dél-európai uniós országok fogyasztói a leginkább, 59, illetve 57 százalékban környe...
2019-11-28 21:53:08
ITM: fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban
...
Az év utolsó két hónapjában sok akcióval, kedvezményes vásárlási lehetőséggel találkozhatnak a fogyasztók az interneten, az ITM célja, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel, rendszeres ellenőrzésekkel, próbavásárlásokkal járuljon hozzá a nyugodt ünnepi felkészüléshez - tette hozzá az államtitkár.
Kiemelte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 75 hónapja folyamatosan nő Magy...
2019-11-19 16:13:06
Nagy István: válságban az európai méhészet
... agrárminiszter.
Aláhúzta: Magyarország ezzel összefüggésben számos javaslatot terjesztett elő, amelyek rövid távon nyújtanának segítséget. Ezek között szerepel egyebek mellett a fogyasztók megfelelő tájékoztatása a különböző termékek eredetéről, a tényleges származási ország feltüntetésével.
Fontos az is, hogy a nemzeti méhészeti programok forrásait olyan tevékenységekre...
2019-11-18 11:42:17
Oeconomus Alapítvány: a GDP emelkedése mellett a lakosság fogyasztása egyre jobban nőtt
... Magyarország 2017 vége óta folyamatosan 5 százalék körüli, vagy a feletti növekedéssel büszkélkedhet - emelte ki a Corvinus Egyetem oktatója.
Sebestyén Géza hangsúlyozta: a magyar fogyasztók is örülhetnek az ország gazdasági sikereinek, a lakosság részesedése az ország gazdasági sikereiből nemcsak kiemelkedően magas, de egyben fenntartható is. Elmondható, hogy míg a gazdasági...
2019-10-28 18:32:52
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: Lévai Anikó, Kiváló Minőségű Élelmiszer, Európai Bizottság, Nagy István, Oeconomus Alapítvány, Cser-Palkovics András, Corvinus Egyetem, Sebestyén Géza, felelős üzleti, sertéshús származási, nagyobb boltok, technológiai fejlődés, magyar vendéglátás, magas minőséget, uniós fogyasztók, európai méhészet, lakosság fogyasztása, államtitkár hozzátette, felelős magatartás, vállalatok számára, etikus magatartás, fogyasztók szemében, érdekelt gazdasági, rendelet 2019-ben, kezdeményezés célja, fogyasztók minél, előrecsomagolt termék, fogyasztó ezen, tőkehús pultnál, vásárlók ezek, úgynevezett digitális, fogyasztók korábban, feladat vagy, válaszadók döntő, jegybank idén, fogyasztók védelmére, fenntarthatósági szempontokra, digitalizáció kihívásaira, pénzügyi piacok, hazai kínálatban, fogyasztók egyre, kiváló termékeket, szezonális vagy, termelői szavak, kereskedelmi kínálat, fogyasztók mellett, élelmiszeripari cégeknek, védjegyes termékek, minőségre utaló, éghajlat felmelegedésével, felmérés szerint,
© 2013 TVN.HU Kft.