Belépés
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
... tartózkodás mellett fogadták el az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló javaslatát.
A további jogharmonizációs célú változtatások egyike felhatalmazza a Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy - amennyiben más eszköz nem vezet eredményre - elrendelje bizonyos online tartalmak eltávolítását az internetes kereskedelem felügyelete során.

Új modellt k...
2019-07-02 11:12:14
Krónika 10. rész (befektetések)
... függő törvények szerepelnek a javaslatban
Molnár Gyula (MSZP) azt bírálta, hogy a javaslatban egymással össze nem függő törvények szerepelnek.
DK: elfogadhatatlanok a fogyasztóvédelmi változtatások
Varju László (DK) azt mondta, hogy a kormány eddig "elsumákolta" a részvénytársasági átláthatóság kérdését. Szintén bírálta, hogy a módosító javaslatban oda nem illő törv...
2019-06-12 19:30:14
Az EU egyértelműbbé és átláthatóbbá tette az autóbérlés árképzését
...
Mint közölték, mostanáig az érintett vállalatok nem hajtották végre teljes mértékben néhány kötelezettségvállalásukat arra vonatkozóan, hogy az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok szerint teljesen megfeleljenek az uniós fogyasztóvédelmi törvényeknek.
A közzétett értékelés megállapította, hogy az Enterprise és a Sixt végezetül minden szükséges változt...
2019-03-25 12:51:42
Krónika 14. rész (magyar-thai kiadatási egyezmény, fogyasztóvédelem, jogalkotás)
... közölte: szeretné tudni, hogy hányan szökhettek Thaiföldre Magyarországról az igazságszolgáltatás elől és közülük hány embert sikerül majd az egyezmény segítségével kiadni.
Fogyasztóvédelmi törvény
A kormány az uniós irányelveknek megfelelően módosítaná a fogyasztóvédelemről szóló egyes törvényeket is. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára törvé...
2018-10-30 22:31:51
Krónika 7. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, hazai kkv-k)
... Szerinte a kötelező jogharmonizációs javaslaton túl például a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerepkörét is bővítené elfogadása esetén a javaslat.
A jegybank ellenőrzése alá rendelt fogyasztóvédelmi rendszer szerinte "tökéletes csődöt mondott", ezért érdemes volna az MNB szerepét újragondolni, de nem ilyen módon.
A képviselő egyebek mellett az "EBRD-paktum felrúgását", a pénz...
2018-10-30 13:21:11
Az EU szankciókat helyezett kilátásba a Facebook ellen a fogyasztóvédelmi előírások megsértése miatt
... biztos.
"Eljött a cselekvés ideje, elég volt az ígéretekből. Ha az év végéig nem hajtják végre teljeskörűen a változtatásokat, akkor gyors lépésekre és szankciókra fogom felszólítani a fogyasztóvédelmi hatóságokat" - tette hozzá.
A bizottság tájékoztatása szerint a közösségi platform által elvégzett eddigi módosítások "nagyon korlátozottak".
A brüsszeli testület arr...
2018-09-20 12:03:28
Krónika 11. rész (versenyjog, napirend után)
... is lehetett volna a módosítás
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint a javaslatot jobban is ki lehetett volna munkálni akkor, ha még létezne a korábban megszüntetett parlamenti fogyasztóvédelmi bizottság, ugyanakkor a törvénymódosítás számos előremutató javaslatot is tartalmaz.
Elmondása szerint "szemet szúrt" neki, hogy a legtöbb jelzés a Gazdasági Versenyhivatalhoz a közbes...
2017-10-03 19:13:20
Illegális bevándorlás - Kósa: a baloldal le akarja bontani a magyar határzárat
... hétvégéjük - legyen a dolgozóknak, amikor pedig munkát végeznek a hét utolsó napján, kapjanak bérpótlékot, például úgy, hogy ennek mértéke délelőtt 50, délután 100 százalék lenne.
Fogyasztóvédelmi okokkal magyarázta azt a tervet, hogy forgalom- vagy négyzetméter-arányosan minimális eladói létszámot írnának elő az áruházaknak, ahogyan azt is, hogy ha egy Magyarországon és külf...
2017-04-11 12:42:41
Élelmiszer-minőség - OKSZ: a kereskedelem újabb szabályozási javaslatai miatt emelkedhetnek az árak
... megoldások alkalmazását, ami súlyosan sérti a vásárlók érdekeit és egyes esetekben hátrányosan érinti az alkalmazottakat is.
A közlemény szerint a kormány a tervezett, egyes fogyasztóvédelmi és a munkavállalók védelmével kapcsolatos intézkedések érdemi előkészítésébe a szakmai szervezeteket nem vonta be.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki...
2017-03-16 17:43:47
Törvény szabályozhatja, hogy mi lehet a boltok polcain!
... termékkínálat. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a kormány egyetlen árucikk esetén sem fogja meghatározni, hogy milyen súllyal kell szerepelnie a hazai termékeknek a polcokon.
Fogyasztóvédelmi szempontból az unió is indokoltnak tarthatja, hogy a jövőben törvény írja elő a magyarországi kiskereskedőknek az általuk üzemeltetett boltokban a termékkínálatot. A Magyar Idők értesülései...
2016-05-30 13:35:27
1 2 3 4 5 
Címkék: Fogyasztóvédelmi Hatóságot, Molnár Gyula, Varju László, Európai Bizottság, Thaiföldre Magyarországról, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Magyar Nemzeti Bank, Kárpát Dániel, Gazdasági Versenyhivatalhoz, Lázár János, Magyar Idők, autóbérlés árképzését, fogyasztóvédelmi előírások, magyar határzárat, kereskedelem újabb, boltok polcain, további jogharmonizációs, internetes kereskedelem, javaslatban egymással, fogyasztóvédelmi változtatások, kormány eddig, részvénytársasági átláthatóság, módosító javaslatban, érintett vállalatok, uniós fogyasztóvédelmi, közzétett értékelés, egyezmény segítségével, uniós irányelveknek, kötelező jogharmonizációs, jegybank ellenőrzése, képviselő egyebek, cselekvés ideje, fogyasztóvédelmi hatóságokat, bizottság tájékoztatása, közösségi platform, brüsszeli testület, javaslatot jobban, korábban megszüntetett, törvénymódosítás számos, legtöbb jelzés, vásárlók érdekeit, közlemény szerint, munkavállalók védelmével, szakmai szervezeteket, kormány egyetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.