Belépés
Az angol konyha
... törekszenek.

A bőséges reggelit húsos szalonnából és tojásfélékből készítik, és különböző kásafélékkel fejezik be. A délelőtti teázások alkalmával meleg és hideg szendvicseket fogyasztanak. Leveseik főleg ürü-, marha- és csirkehúsból készülnek. Az irlandi ürügulyás (Irish stew) egyik legelterjedtebb levese az angol konyhának, de a cock o' leckite is mindennapos készít...
2010-11-27 16:02:30
A török konyha és......
... kétharmada mohamedán, és ez meghatározza az étkezési szokásokat is. Sertéshúst, sertészsírral készült ételeket nem esznek, bár ezt a rendkívül meleg éghajlat is indokolja. Sok halat fogyasztanak, amit az utcai árusok roston sütve kínálnak, de az éttermek étlapjain rákok, kagylók, tintahal, kardhal is előfordul különféle módon elkészítve. Előételként a tengeri termékek mellett pást...
2010-11-27 16:01:57
A svájci konyha
... borral is ízesítik, jobb ízű és laktatóbb is. Idővel a fondue-nek kialakult húsos változata is. A fondue-höz általában még salátákat is adnak, és bort, de feltétlenül szeszesitalt fogyasztanak.
A másik, olvasztott sajtból készült ételük a racklett, ennél megvágott, egész sajtot tesznek a tűz fölé, úgy olvasztják meg, és a lecsepegő sajtot fogyasztják.
A húsok közül kedve...
2010-11-27 16:00:58
A spanyol konyha
... rögtönöznek, az ánizs, a rozmaring, a kapri, a sherry alkalmazásával teszik változatosabbá a salátákat.
Befejező fogásként gyümölcsöt, gyümölcssalátákat, krémeket, fagylaltokat fogyasztanak, de vannak a "fiestákra", az ünnepekre hagyományos diós, mandulás süteményeik is.
Boraik kellemes, könnyű száraz, kissé fanyar ízhatásúak. A spanyolok hozzánk magyarokhoz hasonlóan b...
2010-11-27 16:00:33
A skandináv népek étkezési szo
... étkezésnél megszokott.
A dánok reggelire sokfélét tesznek az asztalra. Felvágottakat, kiváló minőségű vajat, joghurtokat, többféle kenyeret, péksüteményt, teát, kávét, tejet, de sokan fogyasztanak kásaféléket, müzliket, és gyümölcsöt is.
Elterjedt szokás a napközbeni étkezés, délelőtt és délután is teát, kávét, péksüteményeket fogyasztanak, ez iskolában, munkahelyen egya...
2010-11-27 16:00:04
A skandináv népek konyhája
... Mindenekelőtt a lapos kenyérre (Flachbrot) és a rozslisztből készült knackebrotra, ezt sok országba exportálják is.
Étkezéseik során elsősorban sört isznak. Délben és este egyformán fog...
2010-11-27 15:59:30
A német konyha és étkezési szo
... rákokat, kagylókat hidegen és melegen, ezeket adják előételként és főételként is.
Egyik jellegzetes hideg ételük a Hacke Peter, ez darált sertéshús befűszerezve, amit nyersen fogyasztanak. Különböző alapanyagokból készítik a német konyhára jellemző ragukat, lehet borjú, szárnyashús, nyelv, szív, hal stb. Az összedarabolt alapanyagot tejmártással megkötik, sajttal a tetején s...
2010-11-27 15:58:35
A lengyel konyha
... halszeleteket rákhússal és Mornay mártással a tetején megpirítják.
Köretként sok burgonyát, zöldségeket, káposztát, száraz hüvelyeseket és - elsősorban a vadételek mellé- gyümölcsöket fogyasztanak. Kedvelik a citromos, az olajos, a tejfölös nyers és főtt salátákat.
Desszertként vajas, gyümölcsös süteményeket, kompótokat, nyers gyümölcsöket fogyasztanak. Italfogyasztásuk ...
2010-11-27 15:58:02
A francia konyha
... változatos.
A francia nép étkezésében a reggelinek nincs sok jelentősége, inkább a délelőtti kávézás, teázás, - melyhez speciális zsúrkenyérrel készült csukott szendvicseket fogyasztanak - számottevő.

A híres, hagyományos francia szakácsművészet napjaink európai konyhájának, kialakulását nagyban befolyásolta. Térjünk be egy nagy szállodába a világ bármely táján, a...
2010-11-27 15:57:33
A bolgár, görög, albán konyha
... darabkákat tesznek bele. A bolgárok úgy használják a joghurtot, mint a magyar konyha a tejfölt. A tengerparttal rendelkező Bulgáriában sok halat, rákot, kagylót, egyéb tengeri állatot fogyasztanak. Kedveltek az olívaolajban ropogósra sütött apró halak (szardínia, szardella), amelyekhez citromot, citromos olajos salátákat, olívabogyót adnak. A főzéshez főleg napraforgóolajat haszná...
2010-11-27 15:56:26
1 2 3 ...........................165 166 ...........235 236 237 ..248 249 .............329 330 331 
Címkék: Hacke Peter, angol konyha, török konyha, svájci konyha, spanyol konyha, skandináv népek, német konyha, lengyel konyha, francia konyha, bőséges reggelit, délelőtti teázások, irlandi ürügulyás, angol konyhának, étkezési szokásokat, rendkívül meleg, utcai árusok, éttermek étlapjain, tengeri termékek, fondue-nek kialakult, fondue-höz általában, lecsepegő sajtot, húsok közül, sherry alkalmazásával, ünnepekre hagyományos, spanyolok hozzánk, dánok reggelire, napközbeni étkezés, lapos kenyérre, rozslisztből készült, német konyhára, összedarabolt alapanyagot, tetején megpirítják, vadételek mellé-, tejfölös nyers, reggelinek nincs, délelőtti kávézás, nagy szállodába, világ bármely, magyar konyha, tengerparttal rendelkező, olívaolajban ropogósra, főzéshez főleg, italfogyasztásuk, napraforgóolajat, péksüteményeket, szakácsművészet, legelterjedtebb, alapanyagokból, alkalmazásával, változatosabbá, sertészsírral, halszeleteket, szendvicseket, tengerparttal, felvágottakat, tojásfélékből, zsúrkenyérrel, összedarabolt,
© 2013 TVN.HU Kft.