|
|
|
Az antimikrobiális hatásokkal rendelkező paprika véd a krónikus betegségekkel szemben - köményes paprikasaláta-recepttel
Nyáron nemcsak sokan fogyasztanak, hanem sokan termesztenek is paprikát, legyen szó piros, sárga vagy zöld színű paprikáról. A magy... |
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... méregtelenítő, dezodoráló, szájszagtalanító hatású.
A lucerna sok, zsírban oldódó vitamint tartalmaz, magas dózisban ezek felh... |
|
2024-03-01 21:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... kell hámozni, de a csúcs maradjon sértetlen! A fehér spárgánál, de az érettebb zöldeknél is érdemes 2 cm elszivacsosodott részt letörni az aljából.
A spárgát előnyös nyersen fogyasztani, mert túlságosan értékes ahhoz, hogy főzéssel károsítsuk gyógyító erejét. A nyers lé vesetisztító, kimossa a vesékből a homokot, vagy a kisebb köveket, azokat az anyagokat, amelyek a fő... |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... javítja a porcokat, a csontokat és a fogakat, illetve nagy szerepe van a vas felszívódásában is. Egyes tanulmányok pedig arról számoltak be, hogy azon emberek körében, akik rendszeresen fogyasztanak C-vitamint, sokkal kevesebb az esélye az influenza és a megfázás kialakulásának.
A a C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, így rendszeresen pótolnunk szükséges, hogy ne alaku... |
|
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... káposztának mellékhatása is lehet a jódtartalma miatt.
Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünk nem lehet. Ha kúraszerűen szeretnénk fogyasztani, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, mely hasonló hatással van a szervezetünkre.
A savanyú káposzta fokozza a gyomorsav termelődését, ezért gyomor és nyombélfekély, ves... |
|
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... ha nem megoldható, akkor alkalmazzuk a szárítást.
Intelmek a füge fogyasztásával kapcsolatban!
Kerülni kell hasmenés, dizentéria esetében. Nem ajánlott tejjel együtt fogyasztani, ami önmagában is hasmenést okozhat, és emészthetetlen.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/574/a-fu ge-egy-finom-gyogyszer-a-cukorbetegs eg-termeszetes-ellenszere#gsc.tab=0[ /lin... |
2024-02-17 21:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... hámozása. A gyümölcsöt ugyanis enyhén szőrös héj védi a környezeti hatások ellen. Ha azonban meghámozod, páratlan ízélményben lesz részed! Hámozás után azonban fél órán belül el kell fogyasztani, mert tárolva kellemetlen utóízt kap.
A kivinek erős utóérő hatása van, így célszerű mindig egy picit keményebb darabokat választani.
A kivi érése meggyorsítható, ha ... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... hiszen jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősítheti a csontozatot. Rendkívül egészséges és sokoldalú zöldség, amelyet érdemes napi szinten fogyasztani.
Sokféleképpen elkészíthető, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a csodálatos zöldségféle igazi kedvenc lehet a kony... |
2024-02-15 19:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... tüneteit, míg a menopauza szakaszába lépő nőknél nagy segítség lehet a hőhullámok enyhítésében. Mivel fitoösztrogéneket tartalmaz, így érdemes lehet a menopauza szakaszában rendszeresen fogyasztani, hiszen nemcsak a hőhullámokat, hanem a menopauza más kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudja.
A rebarbara két nagyon fontos tápanyagot, mégpedig luteint és C-vitamint is tar... |
2024-02-13 19:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... szulforafán képes elpusztítani a fekélyek okozásáért felelős Helicobacter pylorit. Mivel a növények más-más mennyiségben tartalmazzák ezt az anyagot, ezért legjobb és leghatásosabb a csírákat fogyasztani, mert ebben a szulforafán koncentráltan található.
Segít a mellben keletkezett rákos sejtek burjánzásának megállításában, állatkísérletekben pedig bebizonyosodott, hogy... |
2024-02-12 20:53:47 |
|
|
|
|