Belépés
/2/ Kezelheted magad a gyógyító természettel
... megbízható hashajtó is.

Cukorbajosoknak, a megszokott gyógyszerek szedése mellett, a hirtelen megnövekedett vércukorszintet segíti levinni. Erre a célra csak alkalmanként fogyasztható. Természetesen a diétát tartsuk be.

A vese, húgyhólyag és húgyvezeték gyulladásai esetén is jó felhasználni fájdalomcsillapító és lágyító tulajdonságait. Ilyen esetben nagy menn...
2021-01-09 21:59:21
Kezelheted magad a gyógyító természettel / 1
... el a fogak védelmére.

Dió
A dió édes ízű, meleg hatású gyógyélelmiszer. A dió gyümölcse erősítő, súlygyarapodást elősegítő tulajdonságú. Mint ilyen, megkötés nélkül fogyasztható, akár magában, akár levesekben. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.

Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik,...
2021-01-09 21:54:08
Gyógyszerek ellensége a kendermag

A kendermag tartalmaz minden, az egészséges emberi élet fenntartásához szükséges esszenciális aminosavat és esszenciális zsírsavat.

Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény...
2020-12-28 20:31:56
Gyógyító zöldségek
... el a fogak védelmére.

Dió
A dió édes ízű, meleg hatású gyógyélelmiszer. A dió gyümölcse erősítő, súlygyarapodást elősegítő tulajdonságú. Mint ilyen, megkötés nélkül fogyasztható, akár magában, akár levesekben. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.

Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik,...
2020-12-27 23:54:26
Quinoa gyógyhatásai
... segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását,

a quinoa enyhén lúgosító hatása segítség a krónikus gyulladások kivédésében.

Természetesen azok számára is fogyasztható, akik az említett betegségekben nem szenvednek, de szeretnék a glutén káros hatásait elkerülni.

A spanyol hódítók, nem ismervén a quinoa jótékony hatásait, megtiltották az indián...
2020-12-12 19:17:00
Sárgarépa gyógyhatásairól
... tulajdonítanak.

A sárgarépa ismert felhasználása szerint csak a gyökerét használjuk, a zöldjét értéktelen hulladékként kidobjuk. Nem kéne, hogy így legyen, hisz a sárgarépa levele is fogyasztható, sőt azt kell, hogy mondjam igen értékes tápanyagforrás már csak kloroffil tartalma miatt is. Mindenképpen javaslom más zöldekkel együtt használni akár turmixba, karakteres íz...
2020-12-09 17:33:35
A szeder gyógyhatásairól
... az ínygyulladást gyógyítja. Légúti betegségek gyógyításában is hatásos. Ülőfürdőként is alkalmazható aranyérbetegség gyógyítására.

A szeder sokféleképpen felhasználható, fogyasztható. Egészségmegőrző, jótékony hatásait leginkább nyersen, frissen élvezhetjük. Értékes anyagait, a vitaminokat, flavonoidokat a friss gyümölcshús tartalmazza. Készíthető a szederből szörp, le...
2020-12-06 22:30:37
Az ezerjófű gyógyhatásairól
... ezerjófű. Magas keserűanyag-tartalmának köszönheti gyógyhatását, májbetegségek, epekő és vérszegénység kezelésére is alkalmas.

Az ezerjófű levele és friss leve közvetlenül fogyasztható, a szárítmányát főzetek, tinktúrák készítésére használják fel. Védett növény, szekoiridoidokat, xantonszármazékokat és értékes növényi immunanyagokat, flavonoidokat tartalmaz.

...
2020-11-29 23:44:44
A gyöngyvessző gyógyhatásairól
... is.

Izom- és ízületi fájdalmakra
Az ízületekre hatékony a gyöngyvessző levele. Áztassuk a leveleket hideg vízben egy óra hosszat, majd főzzük fel. 5-10 perces állás után szűrve fogyasztható napi három-négy csészével.

A szalicilsav a gyöngyvesszőben is megtalálható olyan vegyület, melynek alkoholos oldata külsőleg használva bőrhámlasztó hatású.
...
2020-10-20 23:32:20
Gyógyító mézek
... hörghurutban javasolt.
10, Édeskömény méz: az emésztést javítja étvágytalanságban. Has puffadás megelőzésére kiváló.
11, Repceméz: szintén savszegény, tehát refluxban is fogyasztható.
12, Eukaliptuszméz: a hurutot jól oldja, a köpet hamarabb feltisztul.

Természetesen ennél sokkal több fajta méz létezik, ez csak egy kis ismertető. Az ajánlott adagja napi...
2020-10-20 21:05:42
1 2 3 .........29 30 ....43 44 ....57 58 59 
Címkék: gyógyító természettel, szeder gyógyhatásairól, ezerjófű gyógyhatásairól, gyöngyvessző gyógyhatásairól, megszokott gyógyszerek, hirtelen megnövekedett, célra csak, diétát tartsuk, fogak védelmére, legyengült embert, diót nyugodtan, kendermag tartalmaz, egészséges emberi, kábító hatású, magas vérnyomás, quinoa enyhén, krónikus gyulladások, említett betegségekben, glutén káros, spanyol hódítók, quinoa jótékony, sárgarépa ismert, gyökerét használjuk, zöldjét értéktelen, sárgarépa levele, ínygyulladást gyógyítja, szeder sokféleképpen, friss gyümölcshús, szederből szörp, ezerjófű levele, szárítmányát főzetek, ízületekre hatékony, gyöngyvessző levele, leveleket hideg, emésztést javítja, köpet hamarabb, ajánlott adagja, szekoiridoidokat, gyógyhatásairól, aranyérbetegség, vércukorszintet, gyógyélelmiszer, egészségmegőrző, cukorbajosoknak, gyöngyvesszőben, súlygyarapodást, eukaliptuszméz, felhasználható, fenntartásához, tulajdonítanak, fogyaszthatnak, tulajdonságait, tápanyagforrás, immunanyagokat,
© 2013 TVN.HU Kft.