Belépés
Császármorzsa
... pirul is. M...
2014-01-05 20:48:26
A dióbél fogyasztása csak kis adagokban ajánlott
... Száraz, irritáló köhögés esetén jó szolgálatot tesz bevonó képessége. Napjában többször igyunk forró vízzel leöntött teájából egy-egy kortyot. A leforrázott lenmagot kevés mézzel el is fogyaszthatjuk.

Jó erősítőszere a sovány testalkatú egyéneknek, a vastagbélnek és a tüdőnek. Szilárdítja a tüdőszövetet és elősegíti a tüdő savós hártyáinak gyógyulását. Krónikus, szövetp...
2014-01-04 15:02:53
Értékes gyógynövényi fehérjeforrás
... Száraz, irritáló köhögés esetén jó szolgálatot tesz bevonó képessége. Napjában többször igyunk forró vízzel leöntött teájából egy-egy kortyot. A leforrázott lenmagot kevés mézzel el is fogyaszthatjuk.

Jó erősítőszere a sovány testalkatú egyéneknek, a vastagbélnek és a tüdőnek. Szilárdítja a tüdőszövetet és elősegíti a tüdő savóshártyáinak gyógyulását. Krónikus, szövetpu...
2014-01-03 11:26:00
Népgyógyászati javallatai és receptjei
...

Nátha: tormát reszelnek, kis dőre pohárral letakarják, s amikor a nagy ereje már elment, beleszagolnak, inhalálnak. Gyakran alkalmazzák köhögés, légcső- és hörghurut, influenza esetén: háromszor napjában 1 kávéskanálnyi mézzel kevert, reszelt tormát v. tormateát kell fogyasztani.

A reszelt, ecetes torma könnyíti a légzést, a felköhögést elősegíti. A mézzel ke...
2014-01-03 11:23:58
6 új étkezési szabály, amit követned kell 2014-ben
... tápanyagaikat, mint mások. A fehér mustár leveleit, brokkolit, cseresznyét és kelkáposztát egy-két napon belül fogyasszuk el leszedés után. A hagymát, krumplit vagy almát pár nap múlva is fogyaszthatjuk.

Hagyd állni a fokhagymát

Ne dobd az egész gerezd fokhagymát a forró olajba. Inkább vagdald föl és tedd félre tíz percre. A feldarabolás egy olyan kémiai ...
2014-01-01 12:16:42
Barnarizs
... elkészítése és fogyasztása szinte mindennapos dolog. Sok féle képen el lehet készíteni, lehet belőle labdákat készíteni utazáshoz, de akár algával is elkészíthetjük vagy kása formájában is fogyaszthatjuk reggelire.

A barnarizst lábosban illetve kuktában is megfőzhetjük, továbbá a barnarizst misoval vagy umeboshival is ízesíthetjük.

A barnarizs akár több gabon...
2013-12-31 11:48:37
Csatnit a fa alá!
... fokhagymát és a barackot felkockázzuk. A hozzávalókat egy lábosban összekeverjük és 30 percig alacsony hőfokon sűrűsödésig főzzük. A fahéj rudat eltávolítjuk. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

Birs csatni:

Hozzávalók:
3 nagy birs
2-3 chilipaprika
35 dkg barna cukor
2 dl fehérborecet
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
só...
2013-12-19 22:53:15
Az igazi kéksajt
Az igazi kéksajt

Határozott, erős, sós íz, kékes, zöldes gombatelepek jellemzik a kéksajtokat. Rengeteg féle létezik, általában tehéntejből készülnek. A francia Roquefort, az olasz Gorgonzola és az angol Stilton eredetvédettek.

Hogyan készülnek a kéksajtok?

Kéksajtokat már több mint ezer éve készítenek, állítólag véletlenül készült az első egy b...
2013-12-16 23:49:33
Az a rengeteg magnézium: testünkben és a földkéregben
... sem csak mosógépünk bosszantására szolgál: a benne található magnézium egy része szintén felszívódik és hasznosul szervezetün...
2013-12-15 10:06:42
Esti gyógysaláta:
... percen keresztül orron át belélegezzük az illatát. Ezután 1 dl olívaolajjal elkeverjük. Teljes kiőrlésű rozs-, vagy tönkölykenyérrel alaposan összerágva elfogyasztjuk. A kenyeret fogyaszthatjuk pirítósként is.

Tormasaláta:
Egy nagy sárgarépát megtisztítunk, egy gyenge karalábét, és 5 dkg tormát meghámozunk. Mindegyiket tormareszelőn reszeljük le. Összekeverjük az e...
2013-12-11 16:02:37
1 2 3 .................106 107 108 .114 ..........171 .........227 228 
Címkék: dióbél fogyasztása, igazi kéksajt, leforrázott lenmagot, sovány testalkatú, tüdő savós, tüdő savóshártyáinak, nagy ereje, felköhögést elősegíti, fehér mustár, egész gerezd, forró olajba, olyan kémiai, barnarizst lábosban, barnarizst misoval, barnarizs akár, barackot felkockázzuk, lábosban összekeverjük, fahéj rudat, francia Roquefort, olasz Gorgonzola, angol Stilton, benne található, része szintén, kenyeret fogyaszthatjuk, nagy sárgarépát, gyenge karalábét, tönkölykenyérrel, savóshártyáinak, népgyógyászati, fogyaszthatjuk, elkészíthetjük, eredetvédettek, beleszagolnak, fehérjeforrás, tápanyagaikat, császármorzsa, megtisztítunk, kávéskanálnyi, tormareszelőn, bosszantására, összekeverjük, elfogyasztjuk, chilipaprika, fehérborecet, ízesíthetjük, feldarabolás, olívaolajjal, vastagbélnek, földkéregben, erősítőszere, gyógynövényi, tüdőszövetet, eltávolítjuk, belélegezzük, megfőzhetjük, hozzávalókat, felkockázzuk, kelkáposztát, gombatelepek, sűrűsödésig, leforrázott, mindegyiket, tormasaláta, mindennapos, meghámozunk,
© 2013 TVN.HU Kft.