|
|
|
... pirul is. M... |
2014-01-05 20:48:26 |
|
|
|
|
|
|
... Száraz, irritáló köhögés esetén jó szolgálatot tesz bevonó képessége. Napjában többször igyunk forró vízzel leöntött teájából egy-egy kortyot. A leforrázott lenmagot kevés mézzel el is fogyaszthatjuk.
Jó erősítőszere a sovány testalkatú egyéneknek, a vastagbélnek és a tüdőnek. Szilárdítja a tüdőszövetet és elősegíti a tüdő savós hártyáinak gyógyulását. Krónikus, szövetp... |
|
2014-01-04 15:02:53 |
|
|
|
|
|
|
... Száraz, irritáló köhögés esetén jó szolgálatot tesz bevonó képessége. Napjában többször igyunk forró vízzel leöntött teájából egy-egy kortyot. A leforrázott lenmagot kevés mézzel el is fogyaszthatjuk.
Jó erősítőszere a sovány testalkatú egyéneknek, a vastagbélnek és a tüdőnek. Szilárdítja a tüdőszövetet és elősegíti a tüdő savóshártyáinak gyógyulását. Krónikus, szövetpu... |
2014-01-03 11:26:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Nátha: tormát reszelnek, kis dőre pohárral letakarják, s amikor a nagy ereje már elment, beleszagolnak, inhalálnak. Gyakran alkalmazzák köhögés, légcső- és hörghurut, influenza esetén: háromszor napjában 1 kávéskanálnyi mézzel kevert, reszelt tormát v. tormateát kell fogyasztani.
A reszelt, ecetes torma könnyíti a légzést, a felköhögést elősegíti. A mézzel ke... |
|
2014-01-03 11:23:58 |
|
|
|
|
|
|
... tápanyagaikat, mint mások. A fehér mustár leveleit, brokkolit, cseresznyét és kelkáposztát egy-két napon belül fogyasszuk el leszedés után. A hagymát, krumplit vagy almát pár nap múlva is fogyaszthatjuk.
Hagyd állni a fokhagymát
Ne dobd az egész gerezd fokhagymát a forró olajba. Inkább vagdald föl és tedd félre tíz percre. A feldarabolás egy olyan kémiai ... |
|
2014-01-01 12:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítése és fogyasztása szinte mindennapos dolog. Sok féle képen el lehet készíteni, lehet belőle labdákat készíteni utazáshoz, de akár algával is elkészíthetjük vagy kása formájában is fogyaszthatjuk reggelire.
A barnarizst lábosban illetve kuktában is megfőzhetjük, továbbá a barnarizst misoval vagy umeboshival is ízesíthetjük.
A barnarizs akár több gabon... |
2013-12-31 11:48:37 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát és a barackot felkockázzuk. A hozzávalókat egy lábosban összekeverjük és 30 percig alacsony hőfokon sűrűsödésig főzzük. A fahéj rudat eltávolítjuk. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Birs csatni:
Hozzávalók:
3 nagy birs
2-3 chilipaprika
35 dkg barna cukor
2 dl fehérborecet
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
só... |
2013-12-19 22:53:15 |
|
|
|
|
|
|
Az igazi kéksajt
Határozott, erős, sós íz, kékes, zöldes gombatelepek jellemzik a kéksajtokat. Rengeteg féle létezik, általában tehéntejből készülnek. A francia Roquefort, az olasz Gorgonzola és az angol Stilton eredetvédettek.
Hogyan készülnek a kéksajtok?
Kéksajtokat már több mint ezer éve készítenek, állítólag véletlenül készült az első egy b... |
2013-12-16 23:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... sem csak mosógépünk bosszantására szolgál: a benne található magnézium egy része szintén felszívódik és hasznosul szervezetün... |
2013-12-15 10:06:42 |
|
|
|
|
|
|
... percen keresztül orron át belélegezzük az illatát. Ezután 1 dl olívaolajjal elkeverjük. Teljes kiőrlésű rozs-, vagy tönkölykenyérrel alaposan összerágva elfogyasztjuk. A kenyeret fogyaszthatjuk pirítósként is.
Tormasaláta:
Egy nagy sárgarépát megtisztítunk, egy gyenge karalábét, és 5 dkg tormát meghámozunk. Mindegyiket tormareszelőn reszeljük le. Összekeverjük az e... |
2013-12-11 16:02:37 |
|
|
|
|