|
|
|
... cékla, kedvencem a mini cékla, nyári saláták mellé kiváló. Mindenki számára közismert a savanyított cékla, ami miatt sokan téli savanyúságnak tartják ezt a zöldséget. De nyáron is fogyaszthatjuk friss salátákhoz, ehhez előtte meg kell sütni, vagy főzni héjában! Hosszabb ideig, alacsonyabb hőfokon, forráspont alatt, így megmarad a színe, vitamintartalma.
Egyre elterjedt... |
2011-04-06 15:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... konzerv articsókát vásárolunk, könnyű a dolgunk, hiszen már megtisztítva, csak a szívét találjuk olajos vagy fűszeres lében. Salátákba, pizzára, vagy egyszerűen csak előételnek is fogyaszthatjuk.
Egészben, megtöltve
Ha friss articsókával próbálkozunk, készüljünk kemény munkára, és fejenként egy-egy articsókával számoljunk legalább. A kemény pikkelyszerű leve... |
|
2011-04-04 20:13:10 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk, majd beleöntjük a Kahlúát, a Malibut, az ananászlikőrt é... |
2011-04-02 10:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... formában néz vissza ránk a tükörből! Ez az uborka titka! De használják kozmetikumként krémbe, szeszbe keverve, így téve fiatalabbá, üdébbé a bőrt.
Az uborkát szinte egész évben fogyaszthatjuk. A fenti ,,szép" értékei mellett gyomorműködésünk optimalizálására, vagy vízhajtó hatása miatt. De persze legnagyobb erénye sokunk számára, kalóriagyilkos mivolta!
... |
|
2011-03-31 20:24:30 |
|
|
|
|
|
|
... előételként, vendégváróként is kiváló, készíthetünk vele akár sós muffint (lásd a recept cikkünk végén), akár kenyeret.
Kiválóan ízesíthető vele a rizs, de akár salátához adva is fogyaszthatjuk, mint ebben a tonhallal mixelt receptben. Nemcsak tésztaszószokban finom, tésztával salátaként is működik. Gondoltatok már arra, hogy az olajbogyóval meg lehet tűzdelni a camambert saj... |
|
2011-03-29 14:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... természetes gyógymódok között megtaláljuk az illóolajas kezeléseket, a gyógynövényeket, ásványi anyagokat és vitaminokat is.
Herpesznél a gyógynövényekből főzött teát nemcsak fogyaszthatjuk, hanem külsőleg is alkalmazzuk, borogatást készítünk belőle. Nagyon hatékony például az ezerjófű-tea. A fél deciliter forró vízzel leöntött, egy evőkanálnyi teafüvet állni hagyjuk, m... |
2011-03-29 13:41:02 |
|
|
|
|
|
|
... néz vissza ránk a tükörből! Ez az uborka titka! De használják kozmetikumként krémbe, szeszbe keverve, így téve fiatalabbá, üdébbé a bőrt.
Az uborkát szinte egész évben fogyaszthatjuk. A fenti ,,szép" értékei mellett gyomorműködésünk optimalizálására, vagy vízhajtó hatása miatt. De persze legnagyobb erénye sokunk számára, kalóriagyilkos mivolta!
Ubo... |
2011-03-29 11:22:52 |
|
|
|
|
|
|
... édesítés nélkül fogyasztjuk. Epekő esetén társíthatjuk gyermekláncfű- és lestyángyökérrel; emésztőrendszeri betegségek gyógyítására apróbojtorjánnal, orbáncfűvel, borsmentával együtt fogyaszthatjuk.
Virágzó szárból készített tea: Egy evőkanál szárított és aprított drogot 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Hajnövesztő préslé: ... |
2011-03-25 09:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... kipróbálni akár fasírt, akár sült, grillezett vagy párolt formában.
Bárány vagy birka
Birka vagy juh néven ismerjük, fiatal, egyévesnél ifjabb példányait pedig bárányként fogyaszthatjuk el tavasz tájékán. A legfinomabb a még szopó bárány húsa, ezt tejes bárányként kapjuk meg az erre szakosodott boltokban. A bárány általában 8 hetes kora táján kezd el füvet fogyaszt... |
2011-03-24 07:02:08 |
|
|
|
|
|
|
... Utána visszatesszük a kolbászt és a szalonnát,még ezzel is... |
2011-03-20 20:22:54 |
|
|
|
|