|
|
|
... hozzáadhatjuk a mentaleveleket is. Ha a rebarbara megpuhult, szűrjük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Ezután turmixoljuk össze ezt a vizet az eperrel, a narancslével és a m... |
2024-02-13 19:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... tartják.
A napraforgó megtisztított csíráját saláták, levesek, főzelékek, gazdagítására, ízesítésére használhatjuk.
Enyhén sós ízű zöldje salátának kiváló. Fogyaszthatjuk vegyes zöldsalátákban, szendvicsben, levesben. Tehetjük kenyérre, joghurtba, vagy müzli mellé.
Mire jó a napraforgó csíra?
Magas foszfor és kalcium tartalma fontos a cso... |
|
2024-02-11 23:23:52 |
|
|
|
|
|
|
... elvesztésében, az egyik a spenót. A spenót és más leveles zöldségek, mint a káposzta vagy a saláta, kiválóan alkalmasak a hasi zsír égetésére, nem mellesleg nagyon táplálóak is. A spenótot fogyaszthatjuk salátaként, köretként főételek mellé, de turmixitalban is megállja a helyét.
A gomba nemcsak finom, de segíti a fogyást és a zsírégetést, mégpedig úgy, hogy szabályozza... |
2024-02-10 23:32:31 |
|
|
|
|
|
|
... belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek.
6 Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a kekszeket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.
... |
|
2024-02-10 22:01:32 |
|
|
|
|
|
|
... vitamint is tartalmaz, amelynek tiamin a neve. Erre a vitaminra azért van szükségünk, hogy az elfogyasztott táplálék energiává alakuljon a szervezetünkben.
A narancsot fogyaszthatjuk önmagában is, de nagyon sokféle salátához is hozzáadhatjuk. Télen a megfázásos időszakban remek turmixitalokat is készíthetünk narancsból és zöld leveles zöldségekből. Igazi tápanyagkoktélt... |
|
2024-02-08 21:57:56 |
|
|
|
|
|
|
... ezzel együtt a különféle betegségek kialakulását. A torma, még az ízületi gyulladás tüneteit is nagyon hatékonyan és eredményesen csökkenteni tudja.
A tormát akkor is fogyaszthatjuk, ha gond van az emésztésünkkel, ugyanis a kutatási eredmények azt mutatják, hogy fokozza az epetermelést, így segítve az emésztést.
A torma számos fitovegyületet, antioxidánst tar... |
2024-02-06 21:44:54 |
|
|
|
|
|
|
Magnéziumra van szüksége? Ezeket a táplálékokat fogyassza!
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amelyre csak szüksége lehet a szervezetünknek. Fogyaszthatjuk kiegészítők formájában, de a legjobb, ha táplálékok útján juttatjuk be a szervezetünkbe. A cikkben néhány magnéziumtartalmú táplálék kerül terítékre.
Kiváló magnéziumforrásnak számít az avokád... |
2024-02-06 21:24:26 |
|
|
|
|
|
|
... tegyünk fekete borsot és fokhagymát, amelyek tovább fokozzák ennek a tápláléknak az egészségre gyakorolt hatásait.
A húslevesben is helyet kaphat a sárgarépa, de nyersen is fogyaszthatjuk, hiszen szintén megtámogatja az immunrendszert és segíti annak működését, ugyanis béta-karotint tartalmaz, amely a szervezetben A-vitaminná alakul, az A-vitamin pedig antioxidánsként t... |
2024-02-06 21:18:47 |
|
|
|
|
|
|
... sorolni. Formájukat tekintve vannak hosszúkásak, tojás alakúak és gömbölyűek is. A hazai szilva szezonja a sokféleségnek köszönhetően júliustól egészen októberig tart.
Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az asz... |
2024-02-04 20:33:01 |
|
|
|
|
|
|
... ezzel együtt a különféle betegségek kialakulását. A torma, még az ízületi gyulladás tüneteit is nagyon hatékonyan és eredményesen csökkenteni tudja.
A tormát akkor is fogyaszthatjuk, ha gond van az emésztésünkkel, ugyanis a kutatási eredmények azt mutatják, hogy fokozza az epetermelést, így segítve az emésztést.
A torma számos fitovegyületet, antioxidánst tar... |
2024-02-04 18:42:24 |
|
|
|
|