|
|
|
... megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson belőle, és előmelegített forró sütőben a közepesnél kisebb lángon szép sárgásbarnára sütjük. Még melegen cikkeket vágunk belőle. Hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk.
Rakott, húsos kocka
Hozzávalók: 20 dkg disznósajt (vagy bácskai májas), 30 dkg nagykocka száraztészta, 2 dl kefir, 2 egész tojás, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskaná... |
2009-09-23 08:01:03 |
|
|
|
|
|
|
Csicsóka [szerkesztés]
Megtekintett lap (+/-)
Ez az utolsó megtekintett változat (összes); elfogadva: 2009. május 24.
Pontosság megtekintett
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Ugrás: navigáció, keresés
Nem tévesztendő össze ezzel: Csicsóka (Szlovákia).
Csicsóka ... |
|
2009-09-20 15:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Papírtörölközőn lecsurgatjuk, majd megszórjuk a petrezselyem zölddel.
Tippek:
A sütésre ideális a wok vagy olajsütő. A használt olajat öntsük ki!
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is. Ideális nassolásra vagy partikon snack-ként. Tálaljuk valami finom mártogatóssal - remekül passzol pl a chiliszósz hozzá.
Tálalhatjuk köretként is g... |
2009-09-19 14:33:04 |
|
|
|
|
|
|
... Nyersen saláták készítésére használható. Fűszerezhetünkvele főzelékeket, mártásokat, salátákat, húsos, tojásos ételeket is. Az őrölt zellerlevelet túróval kikeverve, kenyérre kenve fogyaszthatjuk. Csak módjával használjuk, mert fanyar íze elnyomhatja más ételek ízét. Amikor már elkészült az étel, a zellert mindig dobjuk ki belőle. Grillételek fűszerezésére alkalmas a zellersó, ame... |
|
2009-09-19 13:43:49 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük össze a vajjal, a paradicsompürév... |
|
2009-09-15 11:09:08 |
|
|
|
|
|
|
... tésztából kb. 2 dl kenjünk szét a... |
2009-09-14 19:23:09 |
|
|
|
|
|
|
... megtaláljuk a ként. Gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a klór és a jód. Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere legyen. Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünket nem képezheti. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, stb. Lehetőleg ugyanis ne keverjük ... |
2009-09-09 21:59:56 |
|
|
|
|
|
|
... tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér. Az őszibarack tisztítja a húgy utakat, valamin... |
2009-09-09 21:52:58 |
|
|
|
|
|
|
... nyári, üdítőnek használjuk, frissen kell elkészíteni a következő képpen. Vegyünk tíz virágot, áztassuk egy napon át a hűtőben, szűrjük le, ízlés szerint keverjünk hozzá mézet, és fogyaszthatjuk. Ha nagyon tömény, hígítsuk. A bodzabogyót hasonlóan készítjük el, mint más bogyót, ízlés szerint mézzel ízesítjük.
... |
2009-09-09 21:48:24 |
|
|
|
|
|
|
... és rákellenes hatása.
Magyaros ízek
...... ........... ......Ízvilágunk nélkülözhetetlen alapja. Szinte nincs olyan ételünk, melybe ne kellene egy jó adag hagyma. Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, főzve. A legegészségesebb nyersen, ám sokan nem szeretik a kellemetlen szájszag miatt.
...... ........... ........... ......ÖTLETEK ,Tanácsok
............ |
2009-09-09 16:57:13 |
|
|
|
|