|
|
|
... melyek csak a parmesánból készült ételekre koncentrálnak. Az érés idején kívül az évszak is döntő hatással van a sajt ízére. Ínyencek az őszi tejből készült parmigianóra esküsznek. Fogyaszthatjuk önmagában, számos tésztaétel rizottó, zöldságes étel készíthető belőle. A legegyszerűbb elkészítési mód: a sajtot hajszálvékonyan felszeljük, majd egy leheletnyi balzsamecettel meglocsolj... |
2008-12-20 06:29:30 |
|
|
|
|
|
|
...
A savanyú káposzta kiváló C- vitaminforrásnak bizonyul az év bármely hónapjában. Ínycsiklandó salátát is készíthetünk belőle vagy magában fogyaszthatjuk.
A salátához két evőkanál olíva vagy kukoricaolajat, és karikákra vágott lila hagymát adjunk.
10. Vöröshagymából készült tea a köhögés csillapí... |
|
2008-12-09 18:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... laktatnak, ezzel szemben az említett teljes kiőrlésű kenyérfélék, a zöldségek és a gyümölcsök könnyen emészthetők, és kevésbé hizlalnak.
Előbbieket néha, utóbbiakat mindennap fogyaszthatjuk.
Gyakori kérdés az is, hogy okozhat-e függőséget az édesség?
A zsírsejtek állandó kapcsolatban állnak az aggyal: az agy ad számukra parancsot, hogy beépítsék, vagy... |
2008-12-06 19:35:32 |
|
|
|
|
|
|
... Lereszelünk egy fél citrom héját és mindezt 2 l vízzel 3 percig forralunk. 2 dkg mateteát leforrázunk a forró vízzel, 5-10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Anyagcsere serkentő - Lapacho-fahéj-ánizs tea
A lapacho a Dél-amerikai őserdőkben élő lapacho fa kérgéből készített főzet, az indiánok ősi gyógyital... |
|
2008-12-06 18:22:19 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a lebbencs tésztát és forraljuk. Ha a tészta feljött a leves tetejére, beletesszük a köményt és a pirospaprikát, és készre főzzük. Mielőtt elzárnánk, belekeverjük a tejfölt. Fogyaszthatjuk melegen lángossal vagy langyosan magában is.
[lin... |
|
2008-12-04 15:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... átforgatjuk. Kevés papri... |
2008-12-03 22:27:19 |
|
|
|
|
|
|
... borssal, orölt szerecsendióva... |
2008-12-02 13:00:19 |
|
|
|
|
|
|
Áfonyás limonádé
Ez a koktél kellemes meglepetés a vendégeknek. Keveredik benne az édes, a savanyú és az erős íz is egyszerre. Akár szűz verzióban is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 6 citrom leve,
-... |
2008-12-02 11:15:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessük meg. Melegen, feltétként fogyaszthatjuk főzelékekhez, de párolt rizshez is adhatjuk savanyúsággal. Hűtőszekrényben tároljuk. Szükség esetén le is fagyaszthatjuk. Papírzacskóba tegyük és ne műanyagba, mert a gomba nem bírja a ... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük, és előmelegített, forró sütőben takaréklángon 30 percig sütjük. Finom ebéd vagy vacsora, de büféasztalra is kiváló, sör- és borkorcsolyának is. Hidegen majonézes salátával fogyaszthatjuk.
Zakuszka
50 perc
60 dkg sovány dagadó, 1 citrom (vagy fél citrom és negyed narancs) lereszelt héja, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl vörös bor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|