|
|
|
... beletesszük a lebbencs tésztát és forraljuk. Ha a tészta feljött a leves tetejére, beletesszük a köményt és a pirospaprikát, és készre főzzük. Mielőtt elzárnánk, belekeverjük a tejfölt. Fogyaszthatjuk melegen lángossal vagy langyosan magában is.
[lin... |
2008-12-04 15:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... átforgatjuk. Kevés papri... |
|
2008-12-03 22:27:19 |
|
|
|
|
|
|
... borssal, orölt szerecsendióva... |
2008-12-02 13:00:19 |
|
|
|
|
|
|
Áfonyás limonádé
Ez a koktél kellemes meglepetés a vendégeknek. Keveredik benne az édes, a savanyú és az erős íz is egyszerre. Akár szűz verzióban is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 6 citrom leve,
-... |
|
2008-12-02 11:15:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessük meg. Melegen, feltétként fogyaszthatjuk főzelékekhez, de párolt rizshez is adhatjuk savanyúsággal. Hűtőszekrényben tároljuk. Szükség esetén le is fagyaszthatjuk. Papírzacskóba tegyük és ne műanyagba, mert a gomba nem bírja a ... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük, és előmelegített, forró sütőben takaréklángon 30 percig sütjük. Finom ebéd vagy vacsora, de büféasztalra is kiváló, sör- és borkorcsolyának is. Hidegen majonézes salátával fogyaszthatjuk.
Zakuszka
50 perc
60 dkg sovány dagadó, 1 citrom (vagy fél citrom és negyed narancs) lereszelt héja, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl vörös bor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük bele a tojást, vajat, annyi zsemlemorzsát, hogy sűrű pépet kapjunk. Adjuk hozzá a citromlevet, sót.
Tegyük kizsírozott sütőedénybe és süssük 30 percig 180 fokon.
Fogyaszthatjuk fejes salátával, egyéb salátával, lángossal.
(Finom, az oroszlán helyett babérlevelet teszek bele. Knédli helyett készítem.)
Mi áll erről a bibliában?
Sámuel ... |
2008-12-01 23:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük, ízlésünknek megfelelő mennyiségű szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Nagyon kellemes kalácsot kapunk. Önmagában vagy tejeskávéhoz, kakaóhoz fogyaszthatjuk.
Töltött fonott kalács
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
2 egész tojás
5 dkg margarin
2 dkg élesztő
kevés só
A töltelékhez:... |
2008-12-01 23:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... majd
egy hófehér konyharuhán szűrjük át. Takarjuk le egy másik tiszta ruhával, és mi
is nyugodtan pihenjük ki fáradalmainkat, mert ezt a remek italt csak 3 (három)
hónap múlva fogyaszthatjuk.
UZSONNAITALOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK
ANGOL TEA
A tea elkészítése Angliában külön művészet, de számunkra sem ördöngősség.
Alapvető kö... |
2008-12-01 22:51:28 |
|
|
|
|