Belépés
A pitypang gyógyhatásairól
... sejteket.

A pitypangteának nemcsak az íze nagyon kellemes, de rengeteg gyógyhatással is rendelkezik. A leveléből, a virágából és a gyökeréből is készíthetünk ízletes teát. Ha rendszeresen fogyasztjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nagyon sokat teszünk az egészségünk érdekében, hiszen ez a tea tele van értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemcs...
2024-04-17 15:03:04
A hagyma antibakteriális hatása elűzi a betegségeket
... elszaporodását.

A hagyma rostokban és prebiotikumokban is bővelkedik, amelyek fokozzák a jó bélbaktériumok elszaporodását, és segítenek fenntartani a bélrendszer egészségét. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, nem lesznek emésztési problémáink, és még székrekedéssel sem kell megküzdenünk.

Az antioxidánsok segítenek megelőzni a sejtkárosodást a szabad gyökök ...
2024-04-14 20:20:15
A zsálya az Alzheimer-kórban szenvedők számára is gyógyír
... jobban érezzük magunkat.

A zsályával kapcsolatban sok tudományos kutatás született. Ez a gyógynövény nagyon hatékony a kognitív funkciók fokozásában, illetve ha rendszeresen fogyasztjuk, azt is észrevehetjük, hogy egyre jobb lesz a koncentrálóképességünk. Ha a munkánk miatt nagy szükségünk van a fókuszálásra, az összpontosításra, a zsályára minden körülmények között szá...
2024-04-11 22:12:37
Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab
... azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és olyannyira hasznos a szervezetünk számára. Hiszen még az időskori betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk. Nézzük is meg, hogy milyen pozitív hatásai vannak még a zöldbabnak!

A zöldbab csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok rost, fehérje, vitamin, ásványi anyag tal...
2024-04-09 22:21:34
Tavaszi méregtelenítés és a test fellélegzik
Télen gyakran kapjuk azon magunkat, hogy nem éppen a legegészségesebb táplálékokat fogyasztjuk. Valahogy jobban el is csábulunk a hideg időszakban. Azonban ahogy közeledik a jó idő, úgy mi is sokkal jobb kedvre derülünk, és nagyobb lesz a kedvünk is, hogy egészségesebben táplálkozzunk, hogy rendszeresen mozogjunk, és sokan vágnak bele mindenféle méregtelenítő programba.

...
2024-04-04 22:12:41
Növényi gyógyítók a konyhából
... esetleges égési sérülés esetén felgyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fertőzés kockázatát.

A zöld tea tele van antioxidánsokkal. Amennyiben mézet is adunk hozzá és így fogyasztjuk rendszeresen, úgy csökkenhet a H.pilory nevű baktérium termelődése, ami köztudottan gyomorfekély kialakulásához vezethet.

A gyömbér erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, n...
2024-04-01 22:42:55
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma
... szemben.

Fizikai teljesítményünket fokozhatjuk gyógynövényekkel is. Az egyik gyógynövény nem más, mint a csalán. A csalán kitűnően táplálja a testet, akkor is, ha teaként fogyasztjuk, de akkor is, ha friss hajtásait salátába szórjuk. A csalán gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így azoknak, akik rendszeresen edzenek, kötelező lenne fogyasztaniuk.
...
2024-03-20 22:41:04
Csökkentik az elhízás kockázatait
... fogyasztunk, hiszen ezzel elősegítjük, hogy a későbbiekben ne legyenek memóriaproblémáink.

Mivel az antociánok pozitívan hatnak a szem egészségére is, így ha rendszeresen fogyasztjuk azokat, megakadályozhatók lesznek a különféle látásproblémák, és az éjszaki vakság is megelőzhetővé válik.

Az eddigi kutatási eredmények szerint az antociánok segíthetnek csökken...
2024-03-05 22:13:02
A paprika gyógyhatásairól
... paprikasaláta-recepttel

Nyáron nemcsak sokan fogyasztanak, hanem sokan termesztenek is paprikát, legyen szó piros, sárga vagy zöld színű paprikáról. A magyar ember kedveli a lecsót, de nyersen is fogyasztjuk ezt a zöldséget, hiszen tele van tápláló anyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek rendkívül jót tesznek az egészségnek. Ma már egész évben elérhető é...
2024-03-03 21:55:02
Újhagyma, a mindenre-ható!
... betegségként elkönyvelt csontritkulásra is jó a hagyma, mivel a naponta fogyasztott hagyma növeli a csontsűrűséget.

Az apró, fehér hagymafejet és a zöld leveleket leginkább nyersen fogyasztjuk. Nyersen a legmarkánsabb az íze, gyógyhatása is így érvényesül leginkább. Vajas kenyérhez, zsíros kenyérhez, mindenféle felvágotthoz és sült húsokhoz is ehetjük.

Nem c...
2024-02-23 18:54:39
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 ................382 383 384 
Címkék: pitypang gyógyhatásairól, hagyma antibakteriális, időskori betegségeket, test fellélegzik, fizikai teljesítményt, elhízás kockázatait, paprika gyógyhatásairól, pitypangteának nemcsak, egészségünk érdekében, hagyma rostokban, bélrendszer egészségét, antioxidánsok segítenek, szabad gyökök, zsályával kapcsolatban, gyógynövény nagyon, kognitív funkciók, munkánk miatt, zsályára minden, szervezetünk számára, időskori betegségek, zöldbab csak, legegészségesebb táplálékokat, hideg időszakban, fertőzés kockázatát, gyömbér erős, egyik gyógynövény, csalán kitűnően, antociánok pozitívan, szem egészségére, különféle látásproblémák, éjszaki vakság, eddigi kutatási, antociánok segíthetnek, magyar ember, naponta fogyasztott, zöld leveleket, legegészségesebb, antioxidánsokkal, prebiotikumokban, gyógynövényekkel, tulajdonságokkal, összpontosításra, gyógyhatásairól, antibakteriális, csontritkulásra, egészségesebben, elszaporodását, pitypangteának, méregtelenítés, bélbaktériumok, székrekedéssel, kialakulásához,
© 2013 TVN.HU Kft.