|
|
|
Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított formában jut el hozzánk, és ízletes csemegeként fogyasztjuk. Sokan nem is sejtik, hogy gyógyhatása nem lebecsülendő.
A datolya a zsidó népnél az őszinteséget, a szépséget... |
2024-02-21 21:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... jelen.
A bélflóra pusztulása gyakori jelenség antibiotikum használata után is. Mint tudjuk, a bélflóra helyes működése rendkívül szükséges az emésztéshez. Ha a káposztát pépesen fogyasztjuk, jobban megemésztődik ez által pedig lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.
A savanyú káposztában lévő mikroorganizmusok, B-... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
A füge egy finom gyógyszer, a cukorbetegség természetes ellenszere
Ősidők óta termesztett gyógyító gyümölcs, mellékhatások nélkül. Bármilyen formában is fogyasztjuk, elképesztő egészségügyi előnyöket biztosít.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, hegymászá... |
2024-02-17 21:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... mely javítja a vérkeringést. Figyelemre méltó mennyiségű kalcium, kálium és értékes nyomelem rejtőzik benne.
A kivi azért is jó vitaminforrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk hasznosítva minden vitaminját.
Egyetlen szem kivi elfogyasztása egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét többszörösen fedezi. Ha a napi egy kivi helyett hármat fogyasztunk... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... Székrekedésünk is megszűnhet, ha zöldborsót fogyasztunk.
A zöldborsót többféle módon felhasználhatjuk. Ha valamilyen betegséget akarunk gyógyítani, akkor legjobb, ha nyersen fogyasztjuk. Székrekedés megszüntetésére főzzük meg a rostok miatt, hogy kitakarítsa a beleket.
Diéta, fogyókúra egyik legfinomabb élelmiszere lehet a zöldborsó akár nyersen akár párolva ... |
2024-02-16 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
... keresztesvirágúak, káposztafélék családjába tartozik, a karfiol és a kelbimbó legközelebbi rokona, amelynek mintegy harminc fajtája ismert. A karfiolhoz hasonlóan a brokkolinak is a virágát fogyasztjuk, és a virágokat külön tartó szárakat. Kevesebben tudják, hogy a virágzatot körülzáró levelek közül a zsenge, belső levelek is felhasználhatók étkezési célokra, ezekből a kelkáposztá... |
2024-02-15 19:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... íze miatt sokan nem kedvelik ezt a zöldséget, de jótékony hatása miatt nagyon ajánlott a fogyasztása. A legjobb módszer arra, hogy elnyomjuk a zöldség nem kívánatos ízét, ha mézzel fogyasztjuk. A méz kihozza a fekete retek igazi ízét.
Így is nagyon finom: Hámozd meg a fekete retket, reszeld le és keverj hozzá néhány kanál tejfölt, vagy natúr joghurtot. Ízlésednek megfel... |
2024-02-12 21:13:01 |
|
|
|
|
|
|
... szerként is fogyasztják.
A sárgarépa után a cékla a legkedveltebb gyógyító a zöldségek között.
Legtöbbször ecetes lében, savanyúságként, reszelt tormával ízesítve fogyasztjuk és közben nem is sejtjük, hogy mennyi értékes tápanyag rejlik benne. Ez az édeskés, kissé föld ízű zöldség nem hiába vált a sportolók népszerű eledelévé, hiszen rákmegelőző hatása mellet... |
2024-02-12 20:42:58 |
|
|
|
|
|
|
... és a hörgők azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Súlyosabb esetben jó ha búzacsira olajjal fogyasztjuk az A vitaminos tök lét.
Petefészek és húgyhólyaggyulladás
A meghűléses betegségekkel járó gyulladásokat szintén sikeresen gyógyítja a sütőtök lé. Hat továbbá a hüvely nyálka... |
2024-02-10 23:52:52 |
|
|
|
|
|
|
... mód
Az avokádót csak nyersen ajánlatos fogyasztani. Pirítós kenyérre kenve kikaparhatjuk a bőréből és kevés apróra vágott fokhagymával ízesíthetjük. Az avokádóét más zöldséggel együtt fogyasztjuk, de szintén kevés fokhagymával ízesítjük. Paradicsomlével szeletelőbe teszünk egy fél vagy egy egész avokádót, miután nagyon vékonyan meghámoztuk és kimagoztuk. Naponta nem ajánlatos... |
2024-02-10 23:39:52 |
|
|
|
|