|
|
|
... sejteket.
A pitypangteának nemcsak az íze nagyon kellemes, de rengeteg gyógyhatással is rendelkezik. A leveléből, a virágából és a gyökeréből is készíthetünk ízletes teát. Ha rendszeresen fogyasztjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nagyon sokat teszünk az egészségünk érdekében, hiszen ez a tea tele van értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemcs... |
2024-04-17 15:03:04 |
|
|
|
|
|
|
... jobban érezzük magunkat.
A zsályával kapcsolatban sok tudományos kutatás született. Ez a gyógynövény nagyon hatékony a kognitív funkciók fokozásában, illetve ha rendszeresen fogyasztjuk, azt is észrevehetjük, hogy egyre jobb lesz a koncentrálóképességünk. Ha a munkánk miatt nagy szükségünk van a fókuszálásra, az összpontosításra, a zsályára minden körülmények között szá... |
2024-04-11 22:12:37 |
|
|
|
|
|
|
... tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és olyannyira hasznos a szervezetünk számára. Hiszen még az időskori betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk. Nézzük is meg, hogy milyen pozitív hatásai vannak még a zöldbabnak!
A zöldbab csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok rost, fehérje, vitamin, ás... |
2024-04-09 22:21:34 |
|
|
|
|
|
|
... természetesen az energiaszinttel is.
Egy tanulmány pedig arról számolt be, hogy azok a személyek, akik irritábilisbél-szindrómában szenvednek és legalább két hétig kúraszerűen fogyasztják a köménymagteát, azt vehetik észre, hogy a tüneteik fokozatosan megszűnnek. A köményből készült tea csökkenti a puffadást, az emésztési zavarokat, a hányingert és a fájdalmas székletür... |
2024-03-22 23:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... fertőzésekkel szemben.
Fizikai teljesítményünket fokozhatjuk gyógynövényekkel is. Az egyik gyógynövény nem más, mint a csalán. A csalán kitűnően táplálja a testet, akkor is, ha teaként fogyasztjuk, de akkor is, ha friss hajtásait salátába szórjuk. A csalán gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így azoknak, akik rendszeresen edzenek, kötelező lenne fogyasztani... |
2024-03-20 22:41:04 |
|
|
|
|
|
|
... paprikasaláta-recepttel
Nyáron nemcsak sokan fogyasztanak, hanem sokan termesztenek is paprikát, legyen szó piros, sárga vagy zöld színű paprikáról. A magyar ember kedveli a lecsót, de nyersen is fogyasztjuk ezt a zöldséget, hiszen tele van tápláló anyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek rendkívül jót tesznek az egészségnek. Ma már egész évben elérhető é... |
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
|
A C-vitamin szinte az egyetlen olyan vitamin, amely majdnem mindegyik zöldségben és gyümölcsben fellelhető. Ezt a vitamint fogyasztja egyébként az emberek többsége is. Illetve erről a vitaminról tudnak talán a legtöbbet. Miért is olyan népszerű ez a vitamin az emberek körében és miért is olyan fontos, hogy rendszeresen bevigyük a szervezetünkbe?
A C-vitamin rendszeres pó... |
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... jelen.
A bélflóra pusztulása gyakori jelenség antibiotikum használata után is. Mint tudjuk, a bélflóra helyes működése rendkívül szükséges az emésztéshez. Ha a káposztát pépesen fogyasztjuk, jobban megemésztődik ez által pedig lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.
A savanyú káposztában lévő mikroorganizmusok, B-... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
A füge egy finom gyógyszer, a cukorbetegség természetes ellenszere
Ősidők óta termesztett gyógyító gyümölcs, mellékhatások nélkül. Bármilyen formában is fogyasztjuk, elképesztő egészségügyi előnyöket biztosít.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, hegymászá... |
2024-02-17 21:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... mely javítja a vérkeringést. Figyelemre méltó mennyiségű kalcium, kálium és értékes nyomelem rejtőzik benne.
A kivi azért is jó vitaminforrás, mert szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk hasznosítva minden vitaminját.
Egyetlen szem kivi elfogyasztása egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét többszörösen fedezi. Ha a napi egy kivi helyett hármat fogyasztunk... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|