Belépés
Édesburgonya vagyis Batáta
... lehetnek. A száraz, hűvös helyet kedveli, de hűtőbe ne tegyük, mert megkeseredik. Nem lehet túl sokáig tárolni, ezért mindig csak annyit vásároljunk belőle, amit 2-3 napon belül el is fogyasztunk. Hámozás után tegyük vízbe.

Egy adag főtt batáta tápanyagtartalma (1 csésze /200g)
Kalória: 180 kcal (756 kJ)
Fehérje: 4g
Zsír: 0,3g
Szénhidrát: 41g
...
2019-01-20 12:30:54
Citrom jó hatásairól...
... citromlevet vízzel hígítva és csak mértékkel fogyasztani. Az a megfelelő hígítási arány, ha fél citrom levét két-három deci vízbe csavarjuk. Adhatunk hozzá mézet is. Ha 2-3 naponként fogyasztunk el ennyi citromlevet, az elegendő szervezetünk egyensúlyban tartásához. Reggeli előtt fogyasztva a citromlé hatásosan és kíméletes módon tisztítja a gyomrot és a vékonybelet.

A ...
2019-01-10 18:04:16
Alma a sokoldalú


• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kivála...
2019-01-10 13:38:57
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
... azáltal tehet szert az Énre, hogy függőlegesen tartja magát. Az állatoknak nincs Énjük, mert lényegében vízszintes helyzetben vannak. Mármost mit befolyásolunk magunkban, ha rendszeresen fogyasztunk ópiumot? Az Ént. - Az ópium segítségével tehát az ember mindhárom érzékfeletti részét felfedezhetjük. A gyenge ópiumélvezet az étertestre van befolyással, a nagy adagban beszedet...
2019-01-10 10:44:02
Agyvédő és memóriaőrző az extraszűz olívaolaj
... kockázatát. Kutatók egy olyan speciális összetevőt azonosítottak az extraszűz olívaolajban, amely maximális védelmet nyújthat az emberi agy számára.

Amennyiben rendszeresen fogyasztunk extraszűz olívaolajat, úgy sokáig megőrizhetjük az emlékezetünket, és a tanulási képességre is pozitív hatást gyakorol. Mindemellett csökkenteni képes az amyloid-béta plakkok kialakulásán...
2019-01-05 17:43:20
Brokkoli és az egészség
... létfontosságúak, hiszen fontos szerepet töltenek be. Az egyik ilyen szerep a támadó reakció kiváltása, amikor toxinokat észlelnek.

Amikor brokkolit vagy más keresztesvirágú zöldséget fogyasztunk, a glukozinolát vegyületek ICZ-t hoznak létre. Majd amikor az AHR-hez kötődik, aktiválja azt, hogy együttesen segítsenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában és az immunrends...
2018-12-22 22:23:30
A hűvös éghajlaton élők hajlamosabbak a fokozott alkoholfogyasztásra
... (WMO) adatainak felhasználásával készült.
"Új bizonyítékunk van arra, hogy az időjárás, különösen a hőmérséklet és a napsütéses órák száma erősen befolyásolja, hogy mennyi alkoholt fogyasztunk" - mondta Peter McCann, a skóciai Castle Craig addiktológiai központ munkatársa.
Hozzátette: az időjárással összefüggő alkoholfogyasztás ráadásul közvetlenül befolyásolja a májbete...
2018-11-19 13:08:39
Mandula
... emlékezőképességet.

A mandulában egyidejűleg magas a fehérje és az élelmi rost mennyisége. Ez a kombináció segít a tápanyag-bevitel ésszerű szinten tartásában - vagyis bármennyire is olajos magot fogyasztunk, a mandula, növeli a teltségérzetet, és egészségünket is védi. Mérsékli a vércukor-szint hirtelen emelkedését.

Kedvező hatású egyes rákbetegségek megelőz...
2018-11-17 15:09:47
Az alma jótékony hatásai
... Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye a leghíresebb almatermelő vidék, de egy-egy almafa majd minden szőlős- és házi kertben megtalálható. A statisztikák szerint fejenként évente 23 kg almát fogyasztunk el. A "népszerűségi listán" még mindig vezet a jonatán, de a golden és az idared, idagold, valamint a starking és a zöld alma is előkelő helyen áll a fajták között. Nyári változatai...
2018-11-17 07:51:39
Keringésjavító ételek
... módon javíthatjuk a vérkeringésünket.

Összefoglalás:
Van sok természetes módszer a vérkeringésünk javítására, az egyik az, hogy a vérkeringésünket stimuláló táplálékokat fogyasztunk.

Az antioxidánsok, a nitrátok, a vitaminok és más, a fenti ételekben található vegyületek pozitív hatással vannak a vérkeringésünkre.

De még ennél is többet segíth...
2018-11-15 15:13:52
1 2 3 ........................148 149 ............222 223 ...........295 296 297 
Címkék: Peter McCann, Castle Craig, előző földi, extraszűz olívaolaj, hűvös éghajlaton, alma jótékony, adag főtt, elegendő szervezetünk, citromlé hatásosan, almakúra köszvény, ilyen almakúránál, almalé frissen, állatoknak nincs, ópium segítségével, ember mindhárom, gyenge ópiumélvezet, nagy adagban, olyan speciális, extraszűz olívaolajban, tanulási képességre, amyloid-béta plakkok, egyik ilyen, támadó reakció, glukozinolát vegyületek, bélflóra egyensúlyának, napsütéses órák, skóciai Castle, időjárással összefüggő, mandulában egyidejűleg, élelmi rost, kombináció segít, tápanyag-bevitel ésszerű, vércukor-szint hirtelen, leghíresebb almatermelő, statisztikák szerint, zöld alma, fajták között, vérkeringésünk javítására, vérkeringésünket stimuláló, fenti ételekben, vérkeringésünkre, vérkeringésünket, felhasználásával, tápanyagtartalma, létfontosságúak, keresztesvirágú, keringésjavító, vérkeringésünk, fenntartásában, teltségérzetet, emlékezetünket, felfedezhetjük, hajlamosabbak, rákbetegségek, egyensúlyának,
© 2013 TVN.HU Kft.