Belépés
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini
... biztosít.

Gyümölcsök közül az eper is tavasszal érik. Nagyon sokan kedvelik, többek között az édes íze és a magas C-vitamin-tartalma miatt. Jól is tesszük, ha a hosszú tél után sok epret fogyasztunk, hiszen segítséget nyújt az immunrendszer megerősödésében. Az eper gazdag forrása a flavonoid vegyületeknek, amelyek csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást. Ezen kív...
2024-04-16 20:38:13
Savas reflux csökkentése
... a banán, az alma és a körte. A citrusfélék azonban felerősíthetik a tüneteket.

A savas reflux tüneteinek csökkentésében a sovány húsokra is számíthatunk. Ha rendszeresen fogyasztunk pulykát, halat, tenger gyümölcseit vagy csirkét, jelentősen le fognak csökkenni a tüneteink, hiszen ezek a húsfélék csak alacsony zsírtartalmúak.

Ha nem akarunk a gyomorégés miatt...
2024-04-05 22:43:37
Növényi gyógyítók a konyhából
... hatással rendelkezik, nagyon hatékony lehet gyomorpanaszok esetén, illetve csökkenti az émelygést és a hányingert. Segít felgyorsítani a gyomor kiürülését, ezért van az, ha étkezés után fogyasztunk gyömbért, nem érzünk kellemetlen teltséget és rosszullétet egy-egy nagyobb étkezést követően.

De remek a gyömbér fájdalomcsillapító is, leginkább az ízületi gyulladásban szen...
2024-04-01 22:42:55
Csicseriborsóliszt
... érdemes a finomított liszt helyett ezt a lisztet használni rendszeresen, hiszen nemcsak a rosttartalma, hanem a tápanyagtartalma is jóval magasabb. Minél több rostot, rostos táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélye a cukorbetegség, a vastagbéldaganat kialakulásának és az elhízás esélyei is csökkennek.

A hüvelyesek rendszeres fogyasztása nagyon jót tesznek a s...
2024-03-17 21:24:30
A szív egészségéért
... védelméhez járul hozzá, de az erek és az immunrendszer egészségét is biztosítani tudja. A C-vitamin ezen kívül egy antioxidáns vitamin is, így jól tesszük, ha a szezonban annyi epret fogyasztunk, amennyit csak tudunk.

A vörös áfonya is nagyon sok C-vitamint tartalmaz, és nagyon hatékony a húgyutak egészségének megőrzésében. A gyümölcs antioxidánsai nemcsak a húgyúti fer...
2024-03-11 22:36:12
Diólevél legyen a barátod!
... 2-3 ujjnyira ellepje a diót. Az üveget jól lezárva 2-4 hétig a napon vagy más meleg helyen tartjuk. Utána leszűrjük és palackokba töltjük. Szükség szerint egy-egy tele kávéskanállal fogyasztunk belőle.

Ízletes diólikőrhöz jutunk, ha a zöld diót 2-3 szegfűszeggel, 1 fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett hé...
2024-03-10 21:43:15
Erős immunrendszer, stabil immunfunkciók
... segít fenntartani, de az immunfunkciók erősítésében is nagy támaszunk lehet.

A sovány fehérjeforrások szintén nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezet számára, hiszen ha nem fogyasztunk elegendő fehérjében gazdag táplálékot, akkor nem termelődik elegendő fehérvérsejt sem, így az immunrendszer védtelen lesz a bennünket támadó kórokozókkal szemben.

A probiotikum...
2024-03-08 21:25:30
Az idősebb nők szívegészségét is megvédhetik
... megóvhatjuk. Például a stressz kezelésével, azzal, ha sokszor felállunk munka közben és megmozgatjuk a végtagjainkat, ha rendszeresen tornázunk, sportolunk, ha teljes értékű ételeket fogyasztunk, ha rendszeresen meditálunk, relaxálunk, illetve ha nem használunk vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószereket, amelyek nemcsak a légzőrendszert, de a szív egészségét is károsítják.
|...
2024-03-08 21:20:35
Magas koleszterinszintre tippek
... eredményeket.

A szervezetünkben a máj termeli a koleszterint. A többi koleszterint egyes táplálékokkal visszük be a szervezetünkbe. Éppen ezért nem mindegy, hogy mikor és milyen táplálékot fogyasztunk a nap folyamán. Ha a szervezetünkben folyamatosan emelkedik az LDL-koleszterin-szint, akkor egyensúlyt kell teremteni a kétféle koleszterin, azaz a HDL- és az LDL-koleszte...
2024-03-06 23:36:18
Csökkentik az elhízás kockázatait
... antioxidánsokban és az antiociánokban gazdag táplálkozás megakadályozza a kognitív hanyatlás kialakulását. Éppen ezért idősebb korban is jól tesszük, ha antociánokban bővelkedő táplálékokat fogyasztunk, hiszen ezzel elősegítjük, hogy a későbbiekben ne legyenek memóriaproblémáink.

Mivel az antociánok pozitívan hatnak a szem egészségére is, így ha rendszeresen fogyasztjuk...
2024-03-05 22:13:02
1 2 3 ..............................184 185 ...............276 277 ...............368 369 370 
Címkék: tavasz kedvencei, szív egészségéért, elhízás kockázatait, immunrendszer megerősödésében, eper gazdag, flavonoid vegyületeknek, szervezetben kialakuló, citrusfélék azonban, savas reflux, sovány húsokra, húsfélék csak, gyomorégés miatt, gyomor kiürülését, ízületi gyulladásban, finomított liszt, lisztet használni, vastagbéldaganat kialakulásának, elhízás esélyei, hüvelyesek rendszeres, immunrendszer egészségét, antioxidáns vitamin, szezonban annyi, vörös áfonya, húgyutak egészségének, gyümölcs antioxidánsai, napon vagy, zöld diót, immunfunkciók erősítésében, sovány fehérjeforrások, szervezet számára, immunrendszer védtelen, bennünket támadó, stressz kezelésével, szív egészségét, többi koleszterint, szervezetünkben folyamatosan, kétféle koleszterin, antiociánokban gazdag, kognitív hanyatlás, antociánok pozitívan, szem egészségére, antioxidánsokban, tisztítószereket, tápanyagtartalma, nélkülözhetetlen, vastagbéldaganat, megerősödésében, szervezetünkben, fehérjeforrások, szervezetünkbe,
© 2013 TVN.HU Kft.