Belépés
Csökkentik az elhízás kockázatait
... antioxidánsokban és az antiociánokban gazdag táplálkozás megakadályozza a kognitív hanyatlás kialakulását. Éppen ezért idősebb korban is jól tesszük, ha antociánokban bővelkedő táplálékokat fogyasztunk, hiszen ezzel elősegítjük, hogy a későbbiekben ne legyenek memóriaproblémáink.

Mivel az antociánok pozitívan hatnak a szem egészségére is, így ha rendszeresen fogyasztjuk...
2024-03-05 22:13:02
A burgonya egészségre gyakorolt hatásai
... többek között ez a táplálék volt elérhető, hanem azért is, mivel sok olyan tápanyagot tartalmaz, amely energiát biztosít az emberi szervezet számára.

Amennyiben rendszeresen fogyasztunk burgonyát, úgy biztosítani tudjuk a szervezet víz- és ionellátását. Ez azért van így, mivel a burgonya gazdag forrása a káliumnak. A legtöbb kálium a burgonya héjában és közvetlenül a hé...
2024-03-05 21:19:01
Egészséges zöldségek és gyümölcsök
... antioxidánsoknak és a fitokemikáliáknak is gazdag forrásai. Ezek a biológiailag aktív hatóanyagok segíthetnek megvédeni bennünket a különféle betegségektől. Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz a kockázata a 2-es típusú cukorbetegségnek, de a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek, a rákos betegségek, például a torok-, bél- és gyomorrák, a magas vér...
2024-03-03 20:44:45
Madársóska gyógyhatásairól
... enyhébb máj- és emésztési zavarokat. Ezek ellen a panaszok ellen napi két csésze hideg teát kell inni. Sárgaságnál, vesegyulladásnál, bőrkiütéseknél és féregűzéshez ugyanennyi teát fogyasztunk melegen.

A népi gyógyászat a madársóska frissen préselt levét ajánlja kezdődő gyomorrák, rákszerű belső és külső fekélyek és daganatok ellen. A friss levet turmix-géppel állítjuk...
2024-02-25 20:49:16
A csontritkulás nagyobb veszélyt jelent a nőkre
... a szabadban, mert így elegendő napfényhez jutunk hozzá, amely hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben.

A csontok sűrűsége drasztikus csökken, amennyiben alkoholt fogyasztunk és dohányzunk, hiszen ezek a rossz szokások jelentősen megemelik a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Így a legjobb amit tehetünk, hogy abbahagyjuk a dohányzást, alkoholt pedig csak ri...
2024-02-24 21:42:41
Cinkre is szükségünk van
... kémiai reakcióban is részt vesz. Cinkre van szükség a neurotranszmitterek felszabadulásához és az inzulin szekréciójához is. Amennyiben cinkben és más tápanyagokban gazdag ételeket fogyasztunk, úgy jelentősen lassíthatók az öregedési folyamatok, a tüdőgyulladás és más fertőzések kialakulásának az esélye.

Egyéb tápanyagokra is szüksége van az idősebbeknek, ilyen például ...
2024-02-24 21:39:41
A csontleves meggyógyítja a testet és jót tesz a léleknek
... fontos tápanyagai nemcsak a bélrendszert, hanem az immunfunkciókat is segítenek megerősíteni. Ez pedig fokozottan érvényes, ha emellett még antioxidánsokban bővelkedő táplálékokat is fogyasztunk.

Ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben. A csontleves azonban kollagént és zselatint biztosít az ízületeink számára, ami fokozza azok egészség...
2024-02-19 21:25:45
Erősíti és javítja a porcokat : C-vitamin
... mandarin.

Zöldségek, amelyek gazdag forrásai ennek a vitaminnak: brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, zöld leveles zöldségek. Minél több ilyen jellegű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb az esélye a C-vitamin-hiány kialakulásának.

Nemcsak a C-vitamin segíthet a porcok egészségének javításában, hanem egyes táplálékok is alkalmasak erre a feladatr...
2024-02-19 21:17:46
Miért nem egészséges gyakran gyorsétteremben étkezni?
... hamburgertől, sült krumplitól vagy egyéb gyorséttermi tápláléktól még nem lesz semmi bajunk. Azonban ha hetente vagy ennél gyakrabban látogatunk meg ilyen helyeket és ott ételeket is fogyasztunk, akkor bizony el kell gondolkodnunk azon, hogy változtatunk az életmódunkon.

Igaz, hogy gyorsétterembe járni kényelmes, hiszen így sok-sok otthoni teendőt - főzés, mosogat...
2024-02-18 22:11:58
Chili alkalmazása
... hatásai vannak a chiliolajnak?
Ez az olaj igencsak gazdag forrása a C-vitaminnak, amely nemcsak az immunrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védi. Ha rendszeresen fogyasztunk C-vitaminban gazdag táplálékokat, kisebb lesz az esélye annak, hogy megfázunk vagy influenzásak leszünk.

A chiliolaj - a benne található tápanyagoknak köszönhetően –...
2024-02-18 22:06:33
1 2 3 4 ..............................184 185 ...............276 277 ...............368 369 370 
Címkék: elhízás kockázatait, burgonya egészségre, csontritkulás nagyobb, csontleves meggyógyítja, antiociánokban gazdag, kognitív hanyatlás, antociánok pozitívan, szem egészségére, táplálék volt, emberi szervezet, szervezet víz-, burgonya gazdag, legtöbb kálium, burgonya héjában, biológiailag aktív, különféle betegségektől, 2-es típusú, rákos betegségek, panaszok ellen, népi gyógyászat, madársóska frissen, friss levet, csontok sűrűsége, rossz szokások, csontritkulás kialakulásának, legjobb amit, inzulin szekréciójához, öregedési folyamatok, csontleves azonban, ízületeink számára, porcok egészségének, olaj igencsak, esélye annak, chiliolaj &#8211, benne található, antioxidánsokban, cukorbetegségnek, vesegyulladásnál, antioxidánsoknak, szervezetünkben, gyorsétteremben, gyógyhatásairól, immunfunkciókat, bőrkiütéseknél, kialakulásának, megakadályozza, antiociánokban, szekréciójához, gyorsétterembe, tápanyagoknak, tápanyagokban, betegségektől, tüdőgyulladás, csontritkulás, antociánokban, immunrendszer,
© 2013 TVN.HU Kft.