Belépés
Fülöp Attila: könnyíti a fenntartó munkáját az egyházak szerepének megerősítéséről szóló törvény
... folytatni tevékenységét és megszűnik a szolgáltatás, az intézmény nem mara...
2020-05-25 09:31:17
Koronavírus - Az LMP petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért
... jelentette ki.
Szép dolog a köszönet, de nem csak köszönet kell ahhoz...
2020-05-21 10:21:53
Krónika 14. rész (Erzsébet-táborok)
... ami átfolyik a rendszeren. Az sem világos, miért nem lehet nagyobb hangsúlyt fektetni a rászorult gyermekek nagyobb támogatására, illetve miért nem biztosítanak az időseknek és a fogyatékossággal élőknek szociális üdültetést - tette hozzá.
Mint mondta, kiderült, hogy az átadástól számított 15 év múlva azt lehet tenni a táborokkal, "amit csak akarnak". Kiemelte, hogy a zánkai ...
2020-05-20 00:03:45
Koronavírus - Csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott eddig a kecskeméti önkormányzat
... vehetik igénybe a szolgáltatást.
A polgármester szólt arról is: a kijárási korlátozások miatt kedvezményes ebédkiszállítást szerveztek, egy hónap alatt 145, 65 éven felüli és fogyatékossággal élő embernek 1100 adag ebédet szállítottak ki.
Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: a kedvezményes étkezés és a védőfelszerelés biztosítása havonta nagyjából egymillió forint kiadást...
2020-05-17 15:51:45
Koronavírus - Kiemelt feladat az idősek ellátása a vidéki városokban
... év feletti és tizenkét 70 év alatti lakos igényelt ellátást a városi Egységes Szociális Központnál, ahol 14 munkatárs végzi az ellátást, továbbá a bezárt intézmények, köztük a fogyatékossággal élők, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátását biztosító klubok munkatársai közül átirányítottak 21 dolgozót a házi segítségnyújtásra. 24önkéntesük is van.
Egerben minden...
2020-05-15 16:16:24
Koronavírus - Idén online hívják fel a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira
... filmet vetítenek, amelyben érintettek és közéleti szereplők beszélnek tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről. Majd Zoom-szobákban lehet két órán át beszélgetni szakértőkkel, fogyatékossággal élőkkel, szimpatizánsokkal és egymással - írták.
Hozzátették: az esemény célja, hogy a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik a "karantén" alatt se maradjanak egyedül.
Magyar...
2020-05-15 09:11:51
Koronavírus - Soltész: fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása
... Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat - szétosztja az országban.
A fertőtlenítőszert bentlakásos szociális otthonokba juttatják el, például idősotthonokba, fogyatékossággal élőkkel vagy pszichiátriai sérültekkel foglalkozó intézményekbe. Hat raklapnyi fertőtlenítőt civil szervezetek által fenntartott intézményekbe visznek, a többi egyházi fenntartásúba...
2020-05-08 12:32:34
Koronavírus - Európa Tanács: aggodalomra ad okot a nők elleni erőszak kockázatának fokozódása
... nemzetközi szervezet emberi jogi biztosa nyilatkozatában kiemelte, különös figyelmet kell fordítani a nők és lányok, köztük a serdülők, a szegénységben élők, a migránsok, a romák, a fogyatékossággal élők és a szexuális kisebbségekhez tartozók hatékony védelmére a nemi alapú erőszak ellen, valamint az áldozatok megsegítésére.
Mijatovic aláhúzta, noha több tagállam dicséretes i...
2020-05-07 17:02:20
Vádat emeltek a tótkomlósi buszbaleset ügyében
... 33-an sérültek meg, 19-en súlyosan; egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett és maradandó fogyatékosság alakult ki nála, további 3 munkásnál a sérülések szintén maradandó fogyatékossággal jártak. A buszvezető is súlyos, végtagamputációt igénylő sérülést szenvedett.
A sofőr a megengedett 70 km/óra legnagyobb sebességet túllépve, 92 km/óra sebességgel hajtott. Szemerkélt...
2020-05-05 09:41:48
Koronavírus/Érettségi - Oktatási ombudsman: a biztonságos vizsgázást szolgálják a módosított feltételek
... érettségi vizsgák megfeleljenek az alaptörvény rendelkezéseinek, biztosítsák a művelődéshez való jogot a köznevelésben és a felsőoktatásban is, és érvényesüljön az esélyegyenlőség. A fogyatékossággal élők jogait biztosítja az a rendelkezés, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók szóbeli vizsgát tehetnek - rögzítette.
Kiemelte: a köznevelési államtitkár által ismertetett felté...
2020-04-30 21:54:11
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: Fülöp Attila, Európa Tanács, Szemereyné Pataki Klaudia, Egységes Szociális Központnál, Majd Zoom-szobákban, Református Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, fenntartó munkáját, egyházak szerepének, szociális dolgozók, kecskeméti önkormányzat, idősek ellátása, vidéki városokban, fogyatékossággal élők, vállalkozások társadalmi, tótkomlósi buszbaleset, biztonságos vizsgázást, módosított feltételek, rászorult gyermekek, fogyatékossággal élőknek, átadástól számított, polgármester szólt, kijárási korlátozások, hónap alatt, kedvezményes étkezés, védőfelszerelés biztosítása, városi Egységes, bezárt intézmények, házi segítségnyújtásra, esemény célja, fertőtlenítőszert bentlakásos, többi egyházi, szegénységben élők, szexuális kisebbségekhez, nemi alapú, áldozatok megsegítésére, ember életveszélyes, sérülések szintén, alaptörvény rendelkezéseinek, művelődéshez való, sajátos nevelési, köznevelési államtitkár, fogyatékossággal, végtagamputációt, rendelkezéseinek, ebédkiszállítást,
© 2013 TVN.HU Kft.