Belépés
Gyógynövényként funkcionáló, vitaminokkal teli táplálékok
... nyomás nehezedik az érfalakra. Az erek károsodása olyan betegségeket okozhat, mint a szív- vagy a vesebetegség, de akár még súlyos agyvérzés is kialakulhat, ami rosszabb esetben fogyatékossággal vagy halállal végződik. A magas vérnyomás elkerülésében, pontosabban monitorozásában hasznunkra lehet, ha beszerzünk egy vérnyomásmérőt, mert így mi magunk is nyomon követhetjük, hogyan al...
2021-03-26 20:33:23
Elhunyt Fehér Anna nővér, ......
... Itt alakult meg a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, amelyhez ma már óvoda és általános iskola is tartozik. Itt az országban egyedülálló módon mozgásszervi fogyatékossággal élő látássérült gyermekeket is befogadnak.
Kérjük Urunkat, hogy adja meg szolgálójának áldozatos életéért azt a jutalmat, amelyet az Őt szeretőknek készített! Nyugodjék békében!
...
2021-01-14 10:05:10
Rajzeszközöket gyűjtenek sérült gyermekeknek
...
Az alapítvány közleménye szerint a Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy vidámabbá tegyék a sérült gyermekek mindennapjait, emellett a rajzeszközök segítik a fogyatékossággal élők művészetterápiás foglalkozásait, mivel az alkotás folyamata, az önkifejezés hozzájárul a sérült emberek kommunikációjához.
A szervezők színes ceruzát, filctollat, zsírkrétát...
2020-08-12 17:23:27
Fülöp Attila: több pénz jut a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására
... megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására.
A támogatás növelése azért fontos - tette hozzá az államtitkár -, mert a megváltozott munkaképességű vagy a fogyatékossággal élő embereknek is természetes igényük, hogy dolgozzanak, és a munkájukért olyan fizetést kapjanak, amellyel otthonukban, vagy akár egy bentlakásos intézményben biztosíthatják a megélhe...
2020-08-12 13:52:13
Nyitrai: tíz év alatt megduplázódott a fogyatékosságügyi szervezetek támogatása
... hangoztatta, köszönetet mondva a fogyatékosságügyi szervezeteknek és szakembereknek a nélkülözhetetlen és felelősségteljes munkáért. Magyarországon több mint 600 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal, akikre a kormány szövetségesként, partnerként tekint, ezért is emeli évről évre az fogyatékosságügyi szervezetek támogatását - emelte ki.
Nyitrai Zsolt fontos törekvésnek ne...
2020-07-17 12:21:37
Kényszergyógykezelés alá került egy fiatalkorú, aki kis híján megölte egy társát
...
A közlemény szerint a gyermekotthonban nevelt, pszichiátriai kezelés alatt álló, fogyatékossággal élő fiatalkorú 2020 júliusában összetűzésbe keveredett egy társával. Miután a nevelők szétválasztották és be akarták küldeni őket az épületbe, a gyanúsított nem tett eleget a felszólításnak, hanem megpróbált kimászni a kerítésen és közben köveket dobált a jelenlévők felé. Többszö...
2020-07-16 16:53:02
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
... Erzsébet-táborok, mondván, érintett szülők azt tapasztalták, hogy ugyan alanyi jogon jelentkezhetnek, gyermekeiket nem engedték a többiek "közelébe".
Hozzátette: az enyhe fogyatékossággal vagy spektrumzavarral küzdő gyerekek esetében a táborokban való részvétel lehetősége enyhítené a társadalmi kudarcokat.
Válaszában Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára azt han...
2020-07-13 17:22:15
Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a balesetet okozó debreceni villamosvezető
... közülük négyen - köztük a ...
2020-07-09 18:32:20
Uniós biztos: az Európai Bizottságon belül is tapasztalható strukturális rasszizmus
... és interszexuális) közösség tagjait, a nőket, és az etnikai kisebbségeket. Hozzáfűzte, hogy a bizottság év végén fogja beterjeszteni első LMBTI-startégiáját, továbbá dolgoznak a fogyatékossággal élők, valamint a romák felzárkózásával kapcsolatos stratégiák fejlesztésén is.
Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy kollégája, Didier Reynders igazságügyi biztos csak "fél...
2020-06-29 13:52:16
Koronavírus - Emberi jogi biztos: elengedhetetlen a társadalmi egyenlőségért felelős testületek erősítése
... Európában kialakult helyzetét, a világjárvány ugyanis "leleplezte" a fennálló egyenlőtlenségeket és fokozta a társadalom peremére szorult csoportok, köztük az etnikai kisebbségek, a fogyatékossággal élők, az idősebb emberek és a szexuális kisebbségek sebezhetőségét.
Kijelentette, az Európa Tanács valamennyi tagállamának rendelkeznie kell olyan eszközökkel, amelyek erősítik és...
2020-06-26 13:21:55
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Elhunyt Fehér Anna, Fülöp Attila, Európai Bizottságon, Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Kérjük Urunkat, Nyitrai Zsolt, Válaszában Rétvári Bence, Didier Reynders, Európa Tanács, megváltozott munkaképességű, fogyatékosságügyi szervezetek, balesetet okozó, társadalmi egyenlőségért, erek károsodása, szív- vagy, magas vérnyomás, országban egyedülálló, alapítvány közleménye, sérült gyermekek, rajzeszközök segítik, fogyatékossággal élők, alkotás folyamata, önkifejezés hozzájárul, sérült emberek, szervezők színes, támogatás növelése, munkájukért olyan, bentlakásos intézményben, fogyatékosságügyi szervezeteknek, kormány szövetségesként, közlemény szerint, gyermekotthonban nevelt, nevelők szétválasztották, jelenlévők felé, enyhe fogyatékossággal, táborokban való, társadalmi kudarcokat, tárca parlamenti, etnikai kisebbségeket, romák felzárkózásával, véleménye arról, világjárvány ugyanis, társadalom peremére, etnikai kisebbségek, idősebb emberek, szexuális kisebbségek,
© 2013 TVN.HU Kft.