Belépés
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
... Erzsébet-táborok, mondván, érintett szülők azt tapasztalták, hogy ugyan alanyi jogon jelentkezhetnek, gyermekeiket nem engedték a többiek "közelébe".
Hozzátette: az enyhe fogyatékossággal vagy spektrumzavarral küzdő gyerekek esetében a táborokban való részvétel lehetősége enyhítené a társadalmi kudarcokat.
Válaszában Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára azt han...
2020-07-13 17:22:15
Uniós biztos: az Európai Bizottságon belül is tapasztalható strukturális rasszizmus
... és interszexuális) közösség tagjait, a nőket, és az etnikai kisebbségeket. Hozzáfűzte, hogy a bizottság év végén fogja beterjeszteni első LMBTI-startégiáját, továbbá dolgoznak a fogyatékossággal élők, valamint a romák felzárkózásával kapcsolatos stratégiák fejlesztésén is.
Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy kollégája, Didier Reynders igazságügyi biztos csak "fél...
2020-06-29 13:52:16
Koronavírus - Emberi jogi biztos: elengedhetetlen a társadalmi egyenlőségért felelős testületek erősítése
... Európában kialakult helyzetét, a világjárvány ugyanis "leleplezte" a fennálló egyenlőtlenségeket és fokozta a társadalom peremére szorult csoportok, köztük az etnikai kisebbségek, a fogyatékossággal élők, az idősebb emberek és a szexuális kisebbségek sebezhetőségét.
Kijelentette, az Európa Tanács valamennyi tagállamának rendelkeznie kell olyan eszközökkel, amelyek erősítik és...
2020-06-26 13:21:55
Átadták a fogyatékossággal élők nappali intézményét Sümegen
... ügyek megoldásához elengedhetetlen a helyben megfogalmazódó akarat és összefogás, hiszen a helyben keletkező problémákat helyben kell megoldani - hangoztatta.
Kiemelte: a fogyatékossággal élő emberekben is megvan a vágy arra, hogy munkából éljenek meg, ezért úgy kell tekinteni rájuk, mint akik képesek az értékteremtésre.
Közölte: a jövő évi költségvetésben 140 milliárd...
2020-06-25 14:22:12
Kilencmilliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok fejlesztési céllal
... döntésnél előnyt élveznek többi között a fenntartási költségek csökkentését célzó intézményfejlesztések, a több település és több sportág befogadására alkalmassá váló, valamint a fogyatékossággal élők lehetőségeit bővítő sportfejlesztések, továbbá a tömegközlekedés által igénybe vett utak felújítására vonatkozó felhasználás - olvasható a közleményben.
A pályázattal kapcsolato...
2020-06-05 14:52:29
Krónika 14. rész (Erzsébet-táborok)
... ami átfolyik a rendszeren. Az sem világos, miért nem lehet nagyobb hangsúlyt fektetni a rászorult gyermekek nagyobb támogatására, illetve miért nem biztosítanak az időseknek és a fogyatékossággal élőknek szociális üdültetést - tette hozzá.
Mint mondta, kiderült, hogy az átadástól számított 15 év múlva azt lehet tenni a táborokkal, "amit csak akarnak". Kiemelte, hogy a zánkai ...
2020-05-20 00:03:45
Koronavírus - Kiemelt feladat az idősek ellátása a vidéki városokban
... év feletti és tizenkét 70 év alatti lakos igényelt ellátást a városi Egységes Szociális Központnál, ahol 14 munkatárs végzi az ellátást, továbbá a bezárt intézmények, köztük a fogyatékossággal élők, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátását biztosító klubok munkatársai közül átirányítottak 21 dolgozót a házi segítségnyújtásra. 24önkéntesük is van.
Egerben minden...
2020-05-15 16:16:24
Koronavírus - Idén online hívják fel a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira
... filmet vetítenek, amelyben érintettek és közéleti szereplők beszélnek tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről. Majd Zoom-szobákban lehet két órán át beszélgetni szakértőkkel, fogyatékossággal élőkkel, szimpatizánsokkal és egymással - írták.
Hozzátették: az esemény célja, hogy a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik a "karantén" alatt se maradjanak egyedül.
Magyar...
2020-05-15 09:11:51
Koronavírus - Európa Tanács: aggodalomra ad okot a nők elleni erőszak kockázatának fokozódása
... nemzetközi szervezet emberi jogi biztosa nyilatkozatában kiemelte, különös figyelmet kell fordítani a nők és lányok, köztük a serdülők, a szegénységben élők, a migránsok, a romák, a fogyatékossággal élők és a szexuális kisebbségekhez tartozók hatékony védelmére a nemi alapú erőszak ellen, valamint az áldozatok megsegítésére.
Mijatovic aláhúzta, noha több tagállam dicséretes i...
2020-05-07 17:02:20
Koronavírus/Érettségi - Oktatási ombudsman: a biztonságos vizsgázást szolgálják a módosított feltételek
... érettségi vizsgák megfeleljenek az alaptörvény rendelkezéseinek, biztosítsák a művelődéshez való jogot a köznevelésben és a felsőoktatásban is, és érvényesüljön az esélyegyenlőség. A fogyatékossággal élők jogait biztosítja az a rendelkezés, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók szóbeli vizsgát tehetnek - rögzítette.
Kiemelte: a köznevelési államtitkár által ismertetett felté...
2020-04-30 21:54:11
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Európai Bizottságon, Európa Tanács, Válaszában Rétvári Bence, Didier Reynders, Egységes Szociális Központnál, Majd Zoom-szobákban, társadalmi egyenlőségért, fogyatékossággal élők, önkormányzatok fejlesztési, idősek ellátása, vidéki városokban, biztonságos vizsgázást, módosított feltételek, enyhe fogyatékossággal, táborokban való, társadalmi kudarcokat, tárca parlamenti, etnikai kisebbségeket, romák felzárkózásával, véleménye arról, világjárvány ugyanis, társadalom peremére, etnikai kisebbségek, idősebb emberek, szexuális kisebbségek, helyben megfogalmazódó, helyben keletkező, vágy arra, fenntartási költségek, több település, tömegközlekedés által, pályázattal kapcsolato, rászorult gyermekek, fogyatékossággal élőknek, átadástól számított, városi Egységes, bezárt intézmények, házi segítségnyújtásra, esemény célja, szegénységben élők, szexuális kisebbségekhez, nemi alapú, áldozatok megsegítésére, alaptörvény rendelkezéseinek, művelődéshez való, sajátos nevelési, köznevelési államtitkár,
© 2013 TVN.HU Kft.