Belépés
Töltött (édes) káposzta
... nyári káposzta, amiből 20-25 levelet épen leszedünk, 60 dkg darált hús (dagadó vagy lapocka), 1 csésze rizs (2-2,5 dl), 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika. 3 gerezd fokhagyma (héjastul), 1 tojás, 4-6 szelet nyers füstölt tarja, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 dl olaj, 1 evőkanál ecet, 1 kiskanál köménymag, 3-4 db babérlevél, só, bors
A káposztafejet f...
2010-08-26 20:36:35
Töltött káposzta
... dkg darált sertéshús, 4 dkg (kb. 7 dkg-os) sertésborda, 20 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 evőkanál zsír (vagy olaj), 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál majoránna, 5 dl tejföl, 1 evőkanál pirospaprika
A ledarált húshoz keverjük a finomra vágott, és a kevés zsíron m...
2010-08-26 20:35:57
Köményes, bőrös, párolt sertés
Köményes, bőrös, párolt sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg bőrös sertéscomb, 1 kis fej vöröshagyma, 6-8 dkg vegyes zöldség, 1 gerezd fokhagyma, só, köménymag, zsír, paradicsompüré
A bőrös combot nem vagdaljuk be, összegöngyöljük, zsineggel néhány helyen átkötjük és besózzuk. Egy lábos alját kikenjük zsírral, beletesszük a karikára vágott hagymát, zöldséget, fokhag...
2010-08-26 20:32:28
Rozmaringos báránycomb
Rozmaringos báránycomb
Hozzávalók 8 személyre: 1 szép, kb. 2 kg-os báránycomb, 3-4 evőkanál fűszeres só, fél evőkanál őrölt bors, 5-6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál szárított vagy 2 evőkanál friss rozmaring, 1 kiskanál étkezési kukoricakeményítő vagy 2 kiskanál liszt, 3 evőkanál édes, nem túl sós szójamártás
A combot a hártyától és a feleslege...
2010-08-26 19:54:24
Káposztás bab
Káposztás bab
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízben feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropo...
2010-08-26 19:51:17
Fokhagymamártás
Fokhagymamártás
Hozzávalók 4 személyre:
4 dkg liszt, 2-3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejföl, só, bors, zsír, 3 dl húsleves
Zsírból és lisztből világos, nem túl barna rántást készítünk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, elkeverjük és a csontlével felengedjük. Megízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Elkészítési idő...
2010-08-26 19:33:54
Sörben párolt, pirított csülök
... csülök


Hozzávalók:
1 kicsontozott csülök (80 dkg),
1 nagy vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 üveg világos sör,
1 evőkanál borecet,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér,
1 kiskanál majoránna, só.


A csülk...
2010-08-26 19:26:43
Mátyás-király udvarában (közép
Mátyás-király udvarában (középkori receptek)

A középkor legvirágzóbb korszaka kétségkívül a reneszánsz. A magyar ifjak olasz földön jártak egyetemre, és nemcsak az Itáliában megszületett kultúrát, építészeti, zenei, öltözködési újításokat, hanem az étkezés, a konyhaművészet újdonságait is magukkal hozták. A kora középkor húsra, kenyérre, levesre, borra szűkült ...
2010-08-26 19:23:03
Parázson sült flekken
Parázson sült flekken
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéstarja, 2 evőkanál mustár, 1 teáskanál törött bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, só, olaj, zsír
A sertéstarját 15 kg-os szeletekre vágjuk és kiveregetjük. Megsózzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és megszórjuk törött borssal. A hússzeleteket üveg- vagy porcelántálba tesszük, és annyi olajat öntün...
2010-08-26 19:18:37
Főtt sertéshús kerti zöldségge
... zöldséggel (6 személyre)
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg kelkáposzta, 10 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zellerlevél, 1 g borsikafű, 10 szem szemes bors, 2 g borókabogyó, só
A csontos sertéstarját lábosba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Me...
2010-08-26 19:16:18
1 2 3 ................1620 ........2407 2408 2409 2430 ........3239 3240 
Címkék: ledarált húshoz, finomra vágott, kevés zsíron, bőrös combot, lábos alját, karikára vágott, felhasználás előtti, füstölt csülökkel, füstölt szalonnát, összezúzott fokhagymát, csontlével felengedjük, középkor legvirágzóbb, magyar ifjak, konyhaművészet újdonságait, kora középkor, hússzeleteket üveg-, csontos sertéstarját, fokhagymamártás, összegöngyöljük, konyhaművészet, paradicsompüré, káposztafejet, porcelántálba, hússzeleteket, kiveregetjük, sertéstarját, petrezselyem, pirospaprika, megízesítjük, felhasználás, kicsontozott, felforraljuk, legvirágzóbb, szerecsendió, megszületett, mokkáskanál, vöröshagyma, zöldpaprika, zellerlevél, kétségkívül, beletesszük, borókabogyó, sertésborda, rozmaringos, újdonságait, összezúzott, felengedjük, sertéstarja, öltözködési, kelkáposzta, elkészítési, szójamártás, babérlevél, hozzávalók, sertéscomb, zöldséggel, báránycomb, építészeti, fokhagymát, szegfűbors, reneszánsz, hozzáadjuk, csontlével, újításokat, elkeverjük, kávéskanál, beáztatjuk, tarkababot, szeletekre, feltesszük, paradicsom,
© 2013 TVN.HU Kft.