Belépés
Ünnepi töltött káposzta
... dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 4 db savanyú káposztalevél, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 egész tojás, 10 dkg rizs, só, bors, majoránna, pirospaprika, 4 dl tejföl, fokhagyma, liszt.

1. A ledarált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kevés zsírban megpirított, finomra vágott 5 dkg vöröshagymát, a félpuhára párolt rizst és az apró kockára vágott füstö...
2006-12-30 00:37:43
Vendégváró falatkák egyszerűen
Alapanyagként a legjobb frissen pirított bagettszeleteket használni: gyorsan elkészül és ízletes

Alapanyagként a legjobb frissen pirított bagettszeleteket használni, amelyekre aztán sokféle feltét kerülhet: akár előre elkészítve, akár svédasztalra kikészítve.

Olajos-paradicsomos

A paradicsomot ízlés szerinti mennyiségű zsomborlevéllel és paprikával ...
2006-12-29 00:56:28
Szíverősítők a kertből
... nagymennyiségű galagonya fogyasztása jelentősen csökkentheti a vérnyomást, ami szédüléshez és ájuláshoz vezethet.

Gyerekek, valamint terhes és szoptató nők ne használják.

A fokhagyma

évezredek óta két egymástól elválaszthatatlan tulajdonsága, a szaga és a hatása miatt közismert. Fehér gerezdjeit ősidők óta szinte mindenre használják, a lepra gyógyí...
2006-12-29 00:48:31
Kapros zöldbableves
Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Hozzávalók:

30 dkg zöldbab, 1 db citrom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg halfilé, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

Elkészítése:

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat, majd zöldbabot rakunk, és megfuttatjuk....
2006-12-29 00:41:06
Karácsonyi szokások
... beteget. A karácsonyi vacsora rangját jellemzi az alábbi szólás: "Karácsonykor kalácsot, húsvétkor kenyeret, pünkösdkor, ahogy lehet." Az ünnepi vacsorának szigorú rendje volt. Többhelyütt fokhagyma volt az étkezés "első fogása", melynek egészségmegóvó hatást tulajdonítottak. Népszerűek voltak a babból, lencséből, mákból készült ételek, ezek a gazdagságot voltak hivatott...
2006-12-24 18:18:05
Karácsonyi szokások- babonák
... vacsora rangját jellemzi az alábbi szólás:

"Karácsonykor kalácsot, húsvétkor kenyeret, pünkösdkor, ahogy lehet."
Az ünnepi vacsorának szigorú rendje volt. Többhelyütt fokhagyma volt az étkezés "első fogása", melynek egészségmegóvó hatást tulajdonítottak.

Népszerűek voltak a babból, lencséből, mákból készült ételek, ezek a gazdagságot voltak hivatottak j...
2006-12-24 18:03:30
Zöldségtál
Zöldségtál nem csak vegetáriánusoknak

Hozzávalók (4 személyre):

1 kis fej édes (fejes) káposzta, 3-3 sárgarépa és burgonya, 1 nagy vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb citrom, só, őrölt fekete bors, egy kis csokor petrezselyem, 1-2 ág zellerzöld, fél mokkáskanál őrölt vagy kis darab friss gyömbér, 1 mokkáskanál majoránna, 6-8 evőkanál olaj.

...
2006-12-23 00:36:51
Receptek
Húsok

Afrikai harcsa tepsiben

-Hozzávalók:

1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
1,5 dl olívaolaj
1 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál mustármag
1 ek Maggi sülthús esszencia
vegeta hal fűszerkeverék
5 dkg füstölt szalonna


-Elkészítés:

A ...
2006-12-22 08:45:23
Téli saláta
Hozzávalók:

30 dkg káposzta, 30 dkg sárgarépa, 25 dkg kígyóuborka, 20 dkg retek, 15 dkg párizsi, 4 dl joghurt, 3 teáskanálnyi cukor, 2 gerezd fokhagyma, mustár, só.

Elkészítése:

A zöldségeket mossuk meg, tisztítsuk le és vágjuk csíkokra, szálazzuk fel a párizsit is, s az egészet keverjük össze egy salátástálban. A joghurtot keverjük el a zúzott fok...
2006-12-18 00:20:11
Fokhagyma.jpg
Zöldségeink...
2006-12-17 17:45:02
1 2 3 ...............1582 1583 ........2373 2374 ........3150 3151 3152 3163 3164 3165 
Címkék: ledarált húst, kevés zsírban, félpuhára párolt, apró kockára, legjobb frissen, paradicsomot ízlés, hatása miatt, lepra gyógyí, edénybe kevés, karácsonyi vacsora, alábbi szólás, ünnepi vacsorának, gazdagságot voltak, zöldségeket mossuk, egészet keverjük, joghurtot keverjük, bagettszeleteket, tulajdonítottak, zsomborlevéllel, egészségmegóvó, fogasgombóccal, nagymennyiségű, alapanyagként, káposztalevél, salátástálban, paradicsomos, megfuttatjuk, paradicsomot, karácsonykor, svédasztalra, szíverősítők, pirospaprika, vöröshagymát, csökkentheti, teáskanálnyi, tulajdonsága, zsemlemorzsa, zöldbableves, petrezselyem, szerkeverék, kígyóuborka, gazdagságot, megpirított, keverőtálba, többhelyütt, vöröshagyma, mokkáskanál, szédüléshez, elkészítése, fogyasztása, zöldségeket, zöldségeink, zellerzöld, egyszerűen, hivatottak, zöldségtál, babérlevél, vacsorának, karácsonyi, tisztítsuk, pünkösdkor, használják, hozzávalók, jelentősen, népszerűek, vérnyomást, paprikával, mennyiségű, gerezdjeit, elkészítve, kikészítve,
© 2013 TVN.HU Kft.