|
|
|
Régimódi tojásleves
zsír, liszt, tojás, tejföl, sárgarépa, fehérrépa
vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika
köménymag, bors, babérlevél, só
petrezselyem, zellerzöld
Világos rántást készítek, beleszórom a köménymagot, egy kicsit pirítom, kevés pirospaprikával éppen csak megszínezem, és azonnal felengedem vízzel.
A sárgarépát, fehérrépát kariká... |
2007-02-26 05:48:44 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás karfiolkrémleves
5 fej hagyma , 1 fej fokhagyma
2 zöldségleveskocka, 1 karfiol
1 csokor újhagyma
A karikára vágott hagymát vajon (olajon) megfuttatom, felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát.
Hozzáadom a karfiolt, puhára főzöm.
A turmixgépben felaprítom a fokhagymát, hozzáöntök a leves sűrűjéből, majd a léből.
Az egész leve... |
|
2007-02-26 05:43:18 |
|
|
|
|
|
|
Orosz céklasaláta
cékla, dió, fokhagyma, majonéz
A céklát megmosva, egészben vagy félbevágva megfőzöm, majd hagyom a lében lehűlni.
A héja könnyen leválik, megpucolom, lereszelem (durvább reszelőn).
Ízlés szerint kb. 5-10 gerezd fokhagymát belereszelek, beletöröm a diót mozsárban, de nem darálom!!!, ugyanis az túl apró, nem élvezhető.
Ezután bel... |
2007-02-26 05:38:45 |
|
|
|
|
|
|
Hosszúmetélt húsos raguval 4 személyre
1 fej hagyma, 35 dkg sampinyon
50 dkg csirkemellfilé (vagy más hús), 1 csokor petrezselyem
6 dkg fokhagymás vaj, 1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl, 50 dkg hosszúmetélt, 4 evőkanál parmezán sajt
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
A húst apró kock... |
|
2007-02-26 05:35:31 |
|
|
|
|
|
|
... kiőrlésű liszt (1 pohár=2,5 dl)
20 dkg margarin, só, víz
A töltelékhez:
virsli
A zöldséglepényhez:
kb. 3 pohárnyi reszelt zöldség (krumpli, sütőtök, sárgarépa, fokhagyma, fehérrépa, vöröshagyma)
só, curry, bors, sütőpor, 1 pohár tej, sima liszt
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
A virsliket hosszában... |
|
2007-02-26 05:33:26 |
|
|
|
|
|
|
... szál sárgarépa
40 dkg zöldbab konzerv (zöldhüvelyű)
1,5 dl tejföl
1 dl tejszín
1-2 evőkanál liszt (lehetőleg rétesliszt)
só, durvára őrölt bors
kis reszelt fokhagyma
reszelt citromhéj
szárított tárkony
A húst apró kockákra felvágom, a krumplit, répát meghámozom, és szintén felkockázom. Az olajon a húst fehéredésig sütöm. Ezután me... |
2007-02-26 05:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... ízzel.
30 dkg száraz fehérbab,
só,
fél citrom,
fél fej kelkáposzta,
4-5 sárgarépa,
4 burgonya,
2-3 vöröshagyma,
2 póréhagyma,
8 gerezd fokhagyma,
4 csirkecomb vagy kisebb kacsacomb,
20 dkg nyers füstölt sonka,
1-2 ág kakukkfű,
1 babérlevél,
fél csokor petrezselyem,
néhány szem fekete bors
A... |
2007-02-26 05:25:36 |
|
|
|
|
|
|
Kelbimbós kelkáposztatekercs 4 személyre:
20 dkg sárgarépa
40 dkg burgonya
1 dundi póréhagyma
8 nagy kelkáposztalevél
16 kelbimbó (kb. 20 dkg)
1 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
2+2 evőkanál olaj
5 dkg vaj ( margarin)
5 dkg liszt
5 dl tej
5 tojássárgája
őrölt köménymag
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 szá... |
2007-02-26 01:36:19 |
|
|
|
|
|
|
Portugál csirke (4 személyre):
1 darab másfél kilós vágott csirke,
2 evőkanál durván őrölt erős chilipaprika,
2 nagy gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál só,
2 dl olívaolaj,
20 dkg rizs
A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé
A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szét... |
2007-02-26 01:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... tej
2 tojás
4 kanál olaj
só
350 g paradicsom
200 g póréhagyma
200 g prágai sonka
100 g reszelt sajt
1 kisebb paprika
50 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
bors
Összevágjuk a pórét, a sonkát, a paradicsomot és a paprikát. A sonkát és a fokhagymát olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Lev... |
2007-02-26 01:22:03 |
|
|
|
|