Belépés
Több mint egynegyede nő az MTA tagságára ajánlott kutatóknak
... rendes, valamint külső és tiszteleti tagokat, legutóbb 2016 májusában volt tagválasztás. Levelező taggá az választható, aki rendelkezik az MTA doktora vagy annak megfelelő tudományos fokozattal, és tudományát elismerten és különösen magas színvonalon műveli. Rendes tag az a levelező tag lehet, aki megválasztása óta jelentős tudományos eredményeket ért el.
Külső taggá azt az ...
2018-12-10 16:21:40
Moody's: robusztus növekedés és csökkenő külső sérülékenység támasztja alá a magyar adósprofilt
... növekedési háttér, valamint a magyar gazdaság kitettsége a német autógyártóknak indokolja, hogy Magyarország gazdasági erejét a cég a "mérsékelt plusz" kategóriában tartja nyilván, egy fokozattal a "magas mínusz" értékelési szint alatt.
A Moody's a külső növekedési kihívások között megemlíti, hogy várakozása szerint a legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságok csoportjába (G...
2018-12-07 15:11:38
Londoni elemzők: Merkel döntése nem a német, hanem az olasz adóskockázatot növeli
... ajánlott szuverén adósi státushoz - hangsúlyozta az Eurasia Group londoni elemzője.
A minap a Moody's Investors Service globális piacvezető hitelminősítő az addigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra rontotta Olaszország államadósságának besorolását, mindenekelőtt az olasz költségvetési helyzet gyengülésével indokolva a lépést.
A "Baa3" minősítés - amely más hitelminősít...
2018-10-29 20:32:43
Hitelminősítés - Negatívra rontotta Olaszország államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
... "BBB/A-2" szintű osztályzatát.
Egy másik globális piacvezető hitelminősítő, a Moody's Investors Service a múlt héten az S&P jelenlegi olasz besorolásának megfelelő addigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra rontotta Olaszország államadósságának besorolását, mindenekelőtt az olasz költségvetési helyzet gyengülésével indokolva a lépést.
A "Baa3" minősítés - amely más hitel...
2018-10-27 07:04:01
Hitelminősítés - Pozitívra javította az orosz bankrendszer kilátását a Moody's
... addigi "Ba1/NP"-ről. Ez a döntés azt jelenti, hogy az orosz gazdaságban honos kereskedelmi adósok az orosz államadósság "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategória alapszintjétől egy fokozattal elmaradó - besorolásánál egy fokozattal jobb, vagyis befektetési ajánlású osztályzatot is kaphatnak a Moody's Investors Service-től.
A Moody's szerint ezt a lépést az indokolta, ho...
2018-10-23 13:36:13
Hitelminősítés - Leminősítette Olaszországot a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra rontotta Olaszország hazai valutában és devizában kibocsátott államadósságának besorolását.
Az új osztályzat kilátása stabil.
A "Baa3" minősítés - amely más hitelminősítők módszertanában a "BBB mínusz" besorolásnak felel meg - a befektetésre ajánlott k...
2018-10-20 15:47:02
Hitelminősítés - Felminősítette Észtországot a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "A plusz"-ról egy fokozattal a magasan elsőrendű "AA mínusz" szintre emelte Észtország devizában és hazai valutában fennálló hosszú lejáratú szuverén adósságának besorolását.
Az új osztályzat kilátása stabil.
A Fitch a felminősítés indoklásában kiemelte, hogy a folyómérleg-egyenleg többl...
2018-10-05 23:52:54
Kárpátaljáról 500 újoncot soroznak be idén ősszel az ukrán hadseregbe
... férfiakra terjed ki, de önként a 18. és 19. életévüket betöltött ifjak is jelentkezhetnek tényleges katonai szolgálatra. A szolgálat időtartama az ukrán hadseregben 18 hónap, de a mester fokozattal rendelkező diplomásoknak 12 hónapot kell katonáskodniuk.
A tényleges sorkatonai szolgálatot teljesítő katonák a törvény értelmében nem vezényelhetők a kelet-ukrajnai hadműveleti öv...
2018-10-01 18:14:04
Moody's: semmi nem fenyegeti a dollár globális tartalékvaluta-szerepét
... -államadós-osztályzatot, először azóta, hogy a szuverén amerikai adósságra ezt a besorolását a cég 1941-ben megadta. A Standard & Poor's a hét évvel ezelőtti leminősítés óta az "AAA"-nál egy fokozattal alacsonyabb, "AA plusz" besorolással tartja nyilván a hosszú futamidejű amerikai államadósságot.
Az S&P annak idején azzal a véleményével indokolta a döntést, hogy az akkori ad...
2018-09-12 19:43:38
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
... A kiskereskedelmi forgalom júliusban - éves bázison, naptárhatástól megtisztítva - 5,3 százalékkal bővült, mely elmaradt a várttól.
Péntek reggel a japán R&I hitelminősítő egy fokozattal felminősítette Magyarország adósbesorolását, BBB osztályzattal látta el, melyhez stabil kilátást rendelt. A lépést az államadósság csökkenésével, illetve a javuló költségvetési egyenleggel m...
2018-09-09 07:04:07
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Leminősítette Olaszországot, Felminősítette Észtországot, Fitch Ratings, Eurasia Group, Investors Service, Investors Service-től, magyar adósprofilt, olasz adóskockázatot, orosz bankrendszer, ukrán hadseregbe, dollár globális, magyar gazdaság, német autógyártóknak, külső növekedési, legnagyobb fejlett, olasz költségvetési, másik globális, múlt héten, orosz gazdaságban, orosz államadósság, befektetési ajánlású, fokozattal elmaradó, fokozattal jobb, nemzetközi hitelminősítő, befektetésre ajánlott, magasan elsőrendű, felminősítés indoklásában, szolgálat időtartama, ukrán hadseregben, mester fokozattal, tényleges sorkatonai, törvény értelmében, kelet-ukrajnai hadműveleti, szuverén amerikai, fokozattal alacsonyabb, hosszú futamidejű, véleményével indokolta, kiskereskedelmi forgalom, fokozattal felminősítette, államadósság csökkenésével, javuló költségvetési, államadósságának, jelentkezhetnek, adósbesorolását, kiskereskedelmi, hitelminősítők, adóskockázatot, tartalékvaluta, hitelminősítés,
© 2013 TVN.HU Kft.